Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Pneumokoki, szczepienie w 6-8 tyg

Polecane posty

Gość Gość

Są dwie wersje tej szczepionki, szczepilyscie zwykłą czy tą rozszerzona na większą ilość szczepów? 

Gość Lila

Żadną

Gość Abc

Dobrze sie zastanow. Wlasnie przed chwila przeczytalam post matki ,ktorej dziecko zupelnie zdrowe po podaniu szczepionki na pneumokoki dostalo zapalenia mozgu. W tej chwili rodzice walcza o to by nie dołączać maluszka od aparatury podtrzymujacej zycie. 

Szczep jak chcesz ale z glowa. Ilosc szczepionek ma znaczenie. 

Gość Gość

Córka była szczepiona "13" (płatna). Miała rozdzielane szczepienia, tzn. na jednej wizycie Prevenar, a na innej 6w1.

Gość Gość

ile kosztowala  ta płatna? 

Gość Gosc

Zauwaze tylko, ze autorka zadala pytanie o to, ktora szczepionka szczepilyscie dzieci, a nie czy szczepic. Ja szczepilam 13-walentna szczepionka. Dziecko dobrze znioslo szczepienie, jak zreszta wszystkie (obowiazkowe, pneumokoki, rota, meningo b... bedziemy zaraz szczepic na meningokoki ser. C bo dziecko wybiera sie do przedszkola, a w wieku przedszkolnym dominuja serotypy C). Pozdrawiam

Gość Gość
51 minut temu, Gość Gość napisał:

ile kosztowala  ta płatna? 

230zł.

Gość Gość
8 minut temu, Gość Gosc napisał:

Zauwaze tylko, ze autorka zadala pytanie o to, ktora szczepionka szczepilyscie dzieci, a nie czy szczepic. Ja szczepilam 13-walentna szczepionka. Dziecko dobrze znioslo szczepienie, jak zreszta wszystkie (obowiazkowe, pneumokoki, rota, meningo b... bedziemy zaraz szczepic na meningokoki ser. C bo dziecko wybiera sie do przedszkola, a w wieku przedszkolnym dominuja serotypy C). Pozdrawiam

Dziękuję za odpowiedź. Czyli jeżeli np chce zaszczepić 6w1 plus te szersze pneumokoki to dziecko będzie dwa razy kłute? 

Po pierwsze autorko,nie szczep w wieku 6-8 tyg.Podałam synkowi pierwszą szczepionkę na pneumokoki prevenar jak miał 6 miesięcy ,obecnie ma 11 miesięcy i przymierzam się do drugiej dawki .

szczepienia rozkładam w czasie jak zaszczepiłam na pneumokoki to w tym dniu nie szczepiłam już na inne choroby. Zapalenie mózgu jest jednym ze skutków ubocznych ,wpisanej w ulotkę.

Gość gosc

Ja też niedługo będę szczepić na to córkę. Czyli lepiej dwie wizyty, jedna na 6w1,druga na pneumo. 

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Córka była szczepiona "13" (płatna). Miała rozdzielane szczepienia, tzn. na jednej wizycie Prevenar, a na innej 6w1.

Robiłaś jak najdłuższą przerwę między szczepieniami czy nie ma to większego znaczenia? 

Gość Gość

Ze 3 miesiące. W każdym razie pneumo ma w trybie 2 + 1 przypominająca w drugim r.ż.  Czyli w 1 r.ż. miała 3 x szczepienie 6w1 i 2 x Prevenar. 

Gość Domi

Szczepiłam płatna na pneumo już w sumie 3 dawki i nic się nie działo, nawet temperatury nie miał podwyższonej

Gość Maszaaaa
49 minut temu, Gość Gość napisał:

Ze 3 miesiące. W każdym razie pneumo ma w trybie 2 + 1 przypominająca w drugim r.ż.  Czyli w 1 r.ż. miała 3 x szczepienie 6w1 i 2 x Prevenar. 

A tych 6w1 i pneumo nie powinno sie obu robić między 6 a 8 tygodniem? A Ty robiłaś aż 3 miesiące przerwy, rozumiem że można sobie tak samemu planować? 

Gość Gosc

Szczepimy prevenarem 13. Wersja płatna. Koszt 280 zl za dawkę