Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnik ciekawy

do jakiego wieku kobieta ma sanse na zainteresowanie wolnym meczyzna jako przyszla zona?

Polecane posty

Gość 5z+
Dnia 9.02.2019 o 16:53, Iibed napisał:

no i ty jako zwolenniczka prawicowych partii powinnas dorobic jeszcze dwojke zeby miec emeryture 😄 i chociaz na starosc nie byc zalezna od frajera 😄

PiS to nie prawica. Zwolennicy 500+ nie głosują na partie prawicowe i odwrotnie.

Gość Mariika

Ja o nich czytałam ładnych parę lat temu, więc może z 10 lat mają. Ale myślałam, że teraz już są powszechnie znane. Widzę jednak, że wcześniejsza koleżanka też je zna. 
A teraz pozwolę sobie skopiować:

Mimo tego, że wiek taty może nie wykazać żadnego wpływu na zdrowie poczętego dziecka, istnieją schorzenia, których ryzyko wystąpienia wzrasta wraz z wiekiem mężczyzny:

Zespół Downa
Badania wykazują, że częstotliwość występowania zespołu Downa zwiększa się wraz z wiekiem matki. A jednak w przypadku tej choroby, przyczyną może być także wiek mężczyzny. Mimo że zależność tego rodzaju występuje znacznie rzadziej, nie należy jej zupełnie pomijać. Okazuje się, że niezależnie od wieku partnerki, mężczyźni po 50. roku życia częściej płodzą dzieci, dotknięte tego rodzaju schorzeniem. Badania wykazały także, że w sytuacji, kiedy partnerka ma mniej niż 35 lat, a partner powyżej 40, ryzyko to wzrasta dwukrotnie w stosunku do mężczyzn w wieku poniżej 25 lat.

Achondroplazja 
Mutacja plemników może doprowadzić do deformacji kości. Najbardziej charakterystyczne objawy 
u narodzonych dzieci to: karłowatość, duża głowa z wystającym czołem oraz spłaszczony nos.

Schizofrenia
Wraz z wiekiem ojca wzrasta ryzyko wystąpienia u dziecka schizofrenii. Około 1% dzieci ojców 30 letnich może mieć schizofrenię, w przypadku dzieci ojców czterdziestoletnich może ich być już dwa razy więcej. Z innych badań wynika, że wiek ojca odpowiedzialny jest za 1/4 wszystkich jej przypadków. 

Autyzm
Według badań dzieci, poczęte przez mężczyzn mających 40 i więcej lat są bardziej narażone na autyzm niż dzieci ojców młodszych. Oczywiście w przypadku autyzmu istotną rolę odgrywa również 
wiek kobiety.

Progeria
Genetyczna choroba objawiająca się przyspieszonym starzeniem organizmu.

Zespół Marfana
Warunkowana genetycznie choroba tkanki łącznej prowadząca do deformacji ciała.

Psychoza maniakalno-depresyjna
Zaburzenie afektywne dwubiegunowe. Jest czymś odrębnym od zaburzeń depresyjnych nawracających, przejawia się głównie występującymi naprzemiennie okresami depresji i manii.

Zespół Aperta 
Zbiór wielu wrodzonych wad, m.in. deformacja głowy, zrośnięcie palców.

Nowotwory

Możliwość poronienia

3 godziny temu, Gość Mariika napisał:

Ja o nich czytałam ładnych parę lat temu, więc może z 10 lat mają. Ale myślałam, że teraz już są powszechnie znane. Widzę jednak, że wcześniejsza koleżanka też je zna. 
A teraz pozwolę sobie skopiować:

Mimo tego, że wiek taty może nie wykazać żadnego wpływu na zdrowie poczętego dziecka, istnieją schorzenia, których ryzyko wystąpienia wzrasta wraz z wiekiem mężczyzny:

Zespół Downa
Badania wykazują, że częstotliwość występowania zespołu Downa zwiększa się wraz z wiekiem matki. A jednak w przypadku tej choroby, przyczyną może być także wiek mężczyzny. Mimo że zależność tego rodzaju występuje znacznie rzadziej, nie należy jej zupełnie pomijać. Okazuje się, że niezależnie od wieku partnerki, mężczyźni po 50. roku życia częściej płodzą dzieci, dotknięte tego rodzaju schorzeniem. Badania wykazały także, że w sytuacji, kiedy partnerka ma mniej niż 35 lat, a partner powyżej 40, ryzyko to wzrasta dwukrotnie w stosunku do mężczyzn w wieku poniżej 25 lat.

Achondroplazja 
Mutacja plemników może doprowadzić do deformacji kości. Najbardziej charakterystyczne objawy 
u narodzonych dzieci to: karłowatość, duża głowa z wystającym czołem oraz spłaszczony nos.

Schizofrenia
Wraz z wiekiem ojca wzrasta ryzyko wystąpienia u dziecka schizofrenii. Około 1% dzieci ojców 30 letnich może mieć schizofrenię, w przypadku dzieci ojców czterdziestoletnich może ich być już dwa razy więcej. Z innych badań wynika, że wiek ojca odpowiedzialny jest za 1/4 wszystkich jej przypadków. 

Autyzm
Według badań dzieci, poczęte przez mężczyzn mających 40 i więcej lat są bardziej narażone na autyzm niż dzieci ojców młodszych. Oczywiście w przypadku autyzmu istotną rolę odgrywa również 
wiek kobiety.

Progeria
Genetyczna choroba objawiająca się przyspieszonym starzeniem organizmu.

Zespół Marfana
Warunkowana genetycznie choroba tkanki łącznej prowadząca do deformacji ciała.

Psychoza maniakalno-depresyjna
Zaburzenie afektywne dwubiegunowe. Jest czymś odrębnym od zaburzeń depresyjnych nawracających, przejawia się głównie występującymi naprzemiennie okresami depresji i manii.

Zespół Aperta 
Zbiór wielu wrodzonych wad, m.in. deformacja głowy, zrośnięcie palców.

Nowotwory

Możliwość poronienia

Zespół Downa - po 50tce. U kobiety już po 30stce.

U mężczyzny dochodzi z wiekiem zwiększona szansa na wystąpienie czegoś ze spektrum autyzmu i choroby afektywnej dwubiegunowej.
Choć moim zdaniem to nie tyle jest problem związany z wiekiem, a z kumulującym się zatruciem organizmu. Współcześnie, zwłaszcza  na zachodzie, używa się wielu chemikaliów które zakłócają funkcjonowanie  męskiego układu hormonalnego.

Wiek matki ma to znaczenie, że młody kobiecy organizm rozpoznaje chory płód i porania go samoistnie.

Najgorszy wplyw maja alkohol i prochy. Niezaleznie od plci i wieku.