Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Mam prawie 43 lata i mieszkam z rodzicami

Polecane posty

Gość Gość

I strasznie się tego wstydzę. Ale nie stać mnie na własne mieszkanie. Strasznie mi wstyd ze jestem taka nieudolna życiowo nie dość ze sama bez rodziny dzieci faceta to na dodatek bez własnego mieszkania :-(

Gość Realistka

Przypuszczalnie rodzice długo już nie pociągną, taki że będziesz miała mieszkanie na własność 😆

Gość Gocha

Zycie pisze różnie scenariusze. Mało kogo stać by kupić własne mieszkanie czy dom bez kredytów a jak nie masz stałej pracy tylko śmieciówke no to niestety ale nie będzie Cię stać i to żaden powód do wstydu. Mieszkanie z rodzicami to też żaden wstyd jeszcze się spotyka domy wielopokoleniowe i jeśli wszystkim to odpowiada to dlaczego nie? Rozumiem, że źle się czujesz w samotności ale warto się przełamać i wyjść do ludzi na pewno czymś się interesujesz i w takiej grupie znajdzie się ktoś samotny szukający partnerki także nie martw się 😉. Własne mieszkanie nie jest wyznacznikiem szczęścia lub jego braku. Powiedzmy, że miałabyś odpowiednią kwotę by kupić mieszkanie ale co to zmieni? Nadal będziesz sama i to własne mieszkanie zamieni się w klatkę chcesz rozwiązać problem ale nie zaczynasz od początku. Zmień nastawienie,  bo ani mieszkanie ani rodzina nie dadzą Ci szczęścia którego tak pragniesz jeśli nie pogodzisz się z tym jaka jesteś.

Gość Gość

Oczywiście ze samodzielne mieszkanie szczęścia mi nie da. Nie o to mi chodziło. Samodzielne mieszkanie daje większą swobodę niż mieszkanie z rodzicami. I takie poczucie ze owszem swojej rodziny dzieci męża partnera nie mam. Ale żyję u siebie na swoim prowadzę sama jednoosobowe gospodarstwo domowe. A mieszkanie z rodzicami niestety świadczy o braku zaradnosci, jakiejś ułomności. Widzę że nawet faceci ktorych spotykam źle to odbierają. 

Gość Gość

:-(

Gość miminia

znam rodziny,gdzie młode małżeństwo mieszka z rodzicami,wychowali dzieci, dzieci są dorosłe, córka ma męża i dziecko czyli to dziecko mieszka z pradziadkami,dziadkami i rodzicami      

Gość prawiczek35

tak czy inaczej kultura wyprowadzania sie od rodziców spowodowala okolo 10-krotny przyrost betonizacji

Gość 111

to juz nie duzo ci zostalo zycia

Gość 111

prawie babcia juz jestes

Gość 111

do 60 pozyjesz jeszcze

Gość Gość

Jeśli jest piętrowy dom i mieszka dziecko z rodzicami to ok.

Ale ja mówię o mieszkaniu w bloku.