Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość gość gość

Prowadzenie ciąży bez niektórych badań.

Polecane posty

Gość Gość gość gość

Obawiam się, że jestem w ciąży. Mam ogromną traumę po pierwszym porodzie i nie chce, żeby lekarz badał mnie wewnętrznie, ani robił usg dopochwowo. Pójdę do niego, jak będę w trzecim miesiącu, żeby usg mógł zrobić już przez brzuch. Czy lekarz zgodzi się tak prowadzic ciążę? 

Gość Puuuuiiiu8

Lepiej po prostu powiedz mu o swoich problemach i wtedy będzie delikatnie podchodził do tematu. Idź do psychologa po pomoc, bo przecież od porodu i szpitala nie uciekniesz

Gość Na chwilę

Masz traumę, a jednak zaszłaś w ciążę? Coś chyba jest z Tobą nie tak. 

Gość Gość gość gość

A nie można być w ciąży, nawet wtedy, gdy nie chciało się dziecka? Niestety można. Psycholog z pewnością jest mi potrzebny. Obym jednak w niej nie była. 

Gość ...

Idź do innego ginekologa może kobiety i powiedz o swoich obawach. 

Gość Gość

No ale fajfus chłopa ci nie przeszkadzał w pochwie,usg przezpochwowe jest delikatniejsze od stosunku

Gość Gość mama

U nas nie robią USG dopochwowego, o ile nie ma krwawień, niesamowitych bóli lub jakiś szczególnych objawów to nikt nie będzie robić USG wcześniej niż w 12 tygodniu. Nie widzę problemu, pójdź kiedy będziesz chciała. 

Gość Gość gość gość

Do Gość Gość - jesteś żenujący. Żal mi Ciebie. Zastanawia mnie, czy lekarz zgodzi się na takiej zasadzie prowadzić ciążę. Żeby tak można było na stałe już wyłączyć, zlikwidować możliwość posiadania dzieci, a nie martwić się, dopóki nie przyjdzie menopauza, bo jednak metody anty zawodzą. 

Gość Na chwilę
1 godzinę temu, Gość Gość gość gość napisał:

Do Gość Gość - jesteś żenujący. Żal mi Ciebie. Zastanawia mnie, czy lekarz zgodzi się na takiej zasadzie prowadzić ciążę. Żeby tak można było na stałe już wyłączyć, zlikwidować możliwość posiadania dzieci, a nie martwić się, dopóki nie przyjdzie menopauza, bo jednak metody anty zawodzą. 

Ależ można co stoi na przeszkodzie? Wazektomia u faceta, u Ciebie podwiązanie jajowodów. Ale Ty wolisz liczyć na traf to czego narzekasz? Nie bałaś się jak facet Cię zapładniał, a boisz się badania? Póki co Ty jesteś żenująca. I nie, lekarz nie befzie prowadził ciąży bez badań. Jak chcesz potwierdzić ciążę? Testem i na słowo? Tak to nie ma. 

Gość Gość

Dokładnie jak napisała osoba powyzej. Jestes b zenująca i leniwa krowa. Wysil sie na porządną antykoncepcje,wkladka hormonalna plus prezerwatywa,wkładka miedziana plus pigułki,albo rusz tyłek zagranice i załatw inne metody jak powyzej.

5 godzin temu, Gość Gość napisał:

No ale fajfus chłopa ci nie przeszkadzał w pochwie,usg przezpochwowe jest delikatniejsze od stosunku

Szczera prawda.Ginekolog bada delikatniej niż odbywa się stosunek, więc coś kręcisz .poza tym jak pójdziesz do ginekologa w trzecim miesiącu to becikowe przejdzie ci koło nosa bo musisz mieć potwierdzoną ciążę do 10 tygodnia ,czyli dokładnie do 9 tygodnia i 6 dnia.

Gość Gość

Ja nigdy nie miałam robionego usg przez pochwe, a bylam w ciazy 2 razy