Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola

6mc niejadek

Polecane posty

Gość ola

Moja córcia pol roku od początku słabo jadła mleczko max 500ml dobowo, przez co malo przybierala   staram się rozszerzac diete ale niestety zje tyle co wrobelek a mleka nie chce po tym.. ma skaze je nutramigen,  dziś np zjadła o 1 w nocy 130ml mleka z kaszka, 9.30 kaszka sinlac 60/70ml 11.30 80ml mleka i 16.30 na siłę 120ml mleka walczyłam pol godz ... nam dosc dodam że moje pierwsze dziecko tez niejadek..

poza tym wyniki na w porzadku

Gość Gramofon

To zacznij od owocow np banana, gruszki, moj tez mial problem z nowymi smakami , teraz ma rok i buzia mu sie nie zamyka, a niech ktos tylko sprobuje mu nie dac sprobowac :D

mozesz tez poczatkowo mieszac mleko z ziemniakami, ale moj maluch na to nie przystal

Gość Gość

Moje pierwsze to był jadek, że hej! A drugie to właśnie taki eksplorator przestrzeni, którego ciekawi wszystko tylko nie leżenie/siedzenie i jedzenie. Teraz ma 1,5 roku i niewiele się zmieniło, ale bardzo lubi próbować i z tego się cieszę. Jeśli wyniki ma dobre, to tylko niech ta dieta będzie różnorodna i po troszeczku sobie wyciągnie co potrzeba. Rozszerzałaś dietę teraz po 6. mies. czy po 4.?

Gość Gość

Moja ma pięć lat i jak była niejadkiem od urodzenia tak jest nim do teraz.. oczywiście zdarzają się momenty że wyczyści talerz i próbuje wszystkiego, ale jej waga- tragedia.. badania krwi w normie.. cóż począć.. taki typ 😊 pierwszy rok latalam po lekarzach, później mi przeszlo😊

Gość Gość
29 minut temu, Gość Gość napisał:

ale jej waga- tragedia...

Ile waży? Moja 1,5 roku waży 10kg 😄

Gość ola

owoców nie może bo refluks i potem straszne ulewa i się męczy,  rozszerzalam po 5mc, 

Moja starsza ma 4.5 roku i tez olalam tyle ze ona zawszw byla 90centyl a ta 10C , mam dosc szczerze wylewanie  jedzenia i mleka które które mi lekarz wylicza na rp 😐 

Gość olaa

ma 6.5mc 7100 

Gość Gość
20 minut temu, Gość ola napisał:

owoców nie może bo refluks i potem straszne ulewa i się męczy,  rozszerzalam po 5mc, 

Moja starsza ma 4.5 roku i tez olalam tyle ze ona zawszw byla 90centyl a ta 10C , mam dosc szczerze wylewanie  jedzenia i mleka które które mi lekarz wylicza na rp 😐 

Żadnych owoców?

Byłaś u gastroenterologa? Na pewno ma alergię na mleko? 

Gość olaa

tak jesteśmy pod opieka gastrologa i alergologa testy robili w szpitalu bo trafiliśmy w takim stanie skóry ze masakra była, ale skóra to skóra ho j bylo z jelitami ale teraz już wszystko jest wprowadzone na plus , tylko taki niejadek no

Gość olaa

owoców nie jadla tez moja starsza córka z reflulsem ale to mnie nie martwi bo owoce zwłaszcza te teraz to nic poza cukrem nie mają 

Gość Gramofon

Moze wywar z ziemniaka i marchewki z kasza manna? Oczywiscie zmiksowane warzywa w papce. Potem kolejno inne warzywa na bazie kaszy mannej? 

Gość olaa

robię jej różne zupki z różnych warzyw z mieskiem z makaronem lub manna  tyle ze zjada raz dobrze a raz np kilka łyżek i traktuje to jako posiłek .. chtba juz taki typ z niej 

Gość Gramofon

A moze chcesz jej dac za duzo?? Przeciez 150 ml mleka na porcje to tylko pol szklanki

Gość Gość
14 godzin temu, Gość Gość napisał:

Ile waży? Moja 1,5 roku waży 10kg 😄

Obecnie wazy lekko ponad 15 kg.. lekarz stwierdził że jest zdrowa 😊 poziom żelaza i innych w normie 😊

Gość Ania768

Może spróbuj innego mleka, może to po prostu jej nie smakuje? Możesz poszukać tutaj https://www.wapteka.pl/ Mają bardzo duży wybór, więc warto spróbować. :)