Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotna mama

Samotne macierzyństwo.

Polecane posty

Gość Samotna mama

Wczoraj na świat przyszła moja córeczka. Urodziłam w Polsce,  mimo że urodziłam się i wychowałam się w innym kraju. Po rozstaniu z tatą córki wyjechałam do dziadków. Nie mogę wrócić do rodziców, bo w tamtym miejscu mieszka tata mojej córki. Jestem samotną mamą. Teraz zaczęłam mieć ogromne dylematy - czy dam sobie radę... Drogie samotne mamy, proszę powiedzcie mi jak poradzić sobie?

Gość Gość

Oczywiście, że dasz sobie radę jak setki tysięcy przed tobą. Nie wiem na ile dziadkowie są ci w stanie pomóc, ale jakieś wsparcie w nich na pewno masz. Musisz podjąc decyzję czy wpiszesz do dokumentów ojca dziecka i wystąpisz o alimenty czy nie. Na pewno nie będzie łatwo, ale szczerze to niewielu ludzi ma łatwo w życiu.

Trzymaj się i nie załamuj, bo masz dla kogo żyć.

Gość Samotna mama
20 minut temu, Gość Gość napisał:

Oczywiście, że dasz sobie radę jak setki tysięcy przed tobą. Nie wiem na ile dziadkowie są ci w stanie pomóc, ale jakieś wsparcie w nich na pewno masz. Musisz podjąc decyzję czy wpiszesz do dokumentów ojca dziecka i wystąpisz o alimenty czy nie. Na pewno nie będzie łatwo, ale szczerze to niewielu ludzi ma łatwo w życiu.

Trzymaj się i nie załamuj, bo masz dla kogo żyć.

On nie wiedział o ciąży, dlatego nie wpisze go do dokumentów.