Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gugugug

Eteryczny domek

Polecane posty

Go艣膰 gugugug

K. na blogu pokazala urzodzony pokoj dzieci. Podoba wam sie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gosc

A gdzie w ko艅cu ten domek? Miejscowo艣膰 w ko艅cu ujawniona?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jajaa

No jest zachwycaj膮co, w por贸wnaniu z ikeowskimi wn臋trzami, kt贸re sama posiadam, r贸偶nica jest ogromna. Wida膰 jako艣膰 i klas臋. Natomiast bawi膮 mnie naiwne fanki, to nie dobry gust Karoliny, tylko umiej臋tno艣ci jej Mamy urz膮dzi艂y ten dom.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Jak dla mnie plus jest taki, ze w odroznieniu od jednakowych ostatnio bialo-szarych wnetrz pod instagramowa fitke, ten dom ma wyrazny styl rustykalny, a produkty sa wybierane "pod siebie" a nie pod katalog modnych wnetrz. Niewiele jeszcze Karola pokazala, ale pokoj dzieci nie podoba mi sie. Jest tam kilka ladnych mebli - szafa, lozka, ale tapeta jest wg mnie brzydka. Mam wrazenie, ze ten pokoj wyglada od czapy i troche przypomina przypadkowa zbieranine rzeczy, chociaz kazda z nich osobno jest ok. Pokoj jest dosc ciemny, nic do siebie nie pasuje i nie robi wrazenia cieplego, przytulnego pokoju dziecinnego. Takie jest moje zdanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hjj

A gdzie ma szafke w ktorej przechowuje pieluchy i inne rzeczy dla niemowlaka? I gdzie przewija dziecko?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kikirikiki

Te stare szafy sa przesliczne, tylko pachna grzybem i ciezko sie tego pozbyc 馃槙

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
Dnia 11.02.2019 o 15:11, Go艣膰 Hjj napisa艂:

A gdzie ma szafke w ktorej przechowuje pieluchy i inne rzeczy dla niemowlaka? I gdzie przewija dziecko?

Lito艣ci, a co Ci臋 to obchodzi gdzie co ma ? Mo偶e w 艂azience np. To nieco bardziej uzasadnione miejsce ni偶 pok贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
13 minut temu, Go艣膰 gosc napisa艂:

Lito艣ci, a co Ci臋 to obchodzi gdzie co ma ? Mo偶e w 艂azience np. To nieco bardziej uzasadnione miejsce ni偶 pok贸j.

Nie ja pisa艂am komentarz z pytaniem, ale serio? Nie mo偶na nawet zapyta膰 o co艣 tak normalnego i naturalnego jak to, gdzie trzyma rzeczy do piel臋gnacji i przewijania przy dwojce ma艂ych dzieci? W g艂owach si臋 ju偶 niekt贸rym komentuj膮cym poprzestawia艂o. Stw贸rzcie komitet do spraw cenzury.

Mnie te偶 ciekawi膮 takie rzeczy, bo przecie偶 dom ma by膰 funkcjonalny. A w tym pokoju niekoniecznie wszystko jest pod r臋k膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
Dnia 11.02.2019 o 15:11, Go艣膰 Hjj napisa艂:

Przeciez pokaza艂a. Na 艂贸偶eczku z ikea jest ikeowy plastikowy przewijak. Tam te偶 przybornik na pieluchy.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
4 godziny temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Nie ja pisa艂am komentarz z pytaniem, ale serio? Nie mo偶na nawet zapyta膰 o co艣 tak normalnego i naturalnego jak to, gdzie trzyma rzeczy do piel臋gnacji i przewijania przy dwojce ma艂ych dzieci? W g艂owach si臋 ju偶 niekt贸rym komentuj膮cym poprzestawia艂o. Stw贸rzcie komitet do spraw cenzury.

Mnie te偶 ciekawi膮 takie rzeczy, bo przecie偶 dom ma by膰 funkcjonalny. A w tym pokoju niekoniecznie wszystko jest pod r臋k膮.

Z pewno艣ci膮 nie ty to napisa艂a艣 hahaha :D Normalne i naturalne to by艂oby gdyby艣 si臋 zainteresowa艂a swoim domem i jego funkcjonalno艣ci膮 a nie tym gdzie trzyma pieluchy obca baba. Ja za to proponuj臋 偶eby艣 powo艂a艂a komisj臋 badawcz膮 do wyja艣nienia tej sprawy, internet nie b臋dzie ju偶 taki sam po ujawnieniu tych informacji !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
Dnia 11.02.2019 o 14:46, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Jak dla mnie plus jest taki, ze w odroznieniu od jednakowych ostatnio bialo-szarych wnetrz pod instagramowa fitke, ten dom ma wyrazny styl rustykalny, a produkty sa wybierane "pod siebie" a nie pod katalog modnych wnetrz. Niewiele jeszcze Karola pokazala, ale pokoj dzieci nie podoba mi sie. Jest tam kilka ladnych mebli - szafa, lozka, ale tapeta jest wg mnie brzydka. Mam wrazenie, ze ten pokoj wyglada od czapy i troche przypomina przypadkowa zbieranine rzeczy, chociaz kazda z nich osobno jest ok. Pokoj jest dosc ciemny, nic do siebie nie pasuje i nie robi wrazenia cieplego, przytulnego pokoju dziecinnego. Takie jest moje zdanie.

Przecie偶 jest jak w katalogu tych sklep贸w, kt贸re reklamuje, nic specjalnego. Nie uwa偶am, 偶e to brzydkie, ale za smutne jak na pokoj dla dzieci. Szczeg贸lnie te md艂e zabawki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panda

o kim mowa? bo chyba nie znam a chetnie poznam:-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

Wiecie mo偶e jakie okolice Karolina mog艂a wybra膰 ? Absolutnie nie chc臋 偶eby kto艣 mi podawa艂 miejscowo艣膰, po prostu sama my艣l臋 o kupnie domu pod Warszaw膮 i ciekawi mnie gdzie mo偶na liczy膰 jednocze艣nie na niewielk膮 odleg艂o艣膰 od miasta (kto艣 co艣 pisa艂, 偶e oko艂o 20 km) a jednocze艣nie odludzie, du偶y ogr贸d, wiejski klimat. Czy to jest w og贸le mo偶liwe ? Okolice w-wy raczej kojarz膮 si臋 z jakim艣 Konstancinem, Izabelinem, czy J贸zefowem a nie swojsk膮 wsi膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
19 minut temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Przecie偶 jest jak w katalogu tych sklep贸w, kt贸re reklamuje, nic specjalnego. Nie uwa偶am, 偶e to brzydkie, ale za smutne jak na pokoj dla dzieci. Szczeg贸lnie te md艂e zabawki.

Lepsze takie md艂e zabawki ni偶 tona wszechobecnego kolorowego badziewia -tak, tak wiem, 偶e zaraz napiszesz, 偶e jest co艣 jeszcze po 艣rodku, ale mnie si臋 akurat podoba spos贸b w jaki Karolina wychowuje dzieci - ograniczona liczba porz膮dnych zabawek, du偶o ksi膮偶ek. Dzi臋ki temu dziecko mo偶e si臋 skupi膰 na czym艣 d艂u偶ej ni偶 20 minut. Jak widz臋 insta matki kt贸rych dzieci s膮 zawalone zabawkami z Pepco, kt贸rymi s膮 ju偶 prze stymulowane i nic nowego ich nie cieszy i nie interesuje to jestem przera偶ona. No ale... ka偶dy wychowuje dzieci jak chce, Karolina ma sw贸j gust, dom jest urz膮dzony wg jednego okre艣lonego stylu i nie widz臋 powodu dla kt贸rego mia艂aby si臋 zmusza膰 do robienia mniej 'mdlego' i bardziej kolorowego pokoju je偶eli jej si臋 to nie podoba i nie chce 偶eby jej dzieci si臋 wychowywa艂y w takim otoczeniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
Dnia 13.02.2019 o 23:34, Go艣膰 gosc napisa艂:

Lepsze takie md艂e zabawki ni偶 tona wszechobecnego kolorowego badziewia -tak, tak wiem, 偶e zaraz napiszesz, 偶e jest co艣 jeszcze po 艣rodku, ale mnie si臋 akurat podoba spos贸b w jaki Karolina wychowuje dzieci - ograniczona liczba porz膮dnych zabawek, du偶o ksi膮偶ek. Dzi臋ki temu dziecko mo偶e si臋 skupi膰 na czym艣 d艂u偶ej ni偶 20 minut. Jak widz臋 insta matki kt贸rych dzieci s膮 zawalone zabawkami z Pepco, kt贸rymi s膮 ju偶 prze stymulowane i nic nowego ich nie cieszy i nie interesuje to jestem przera偶ona. No ale... ka偶dy wychowuje dzieci jak chce, Karolina ma sw贸j gust, dom jest urz膮dzony wg jednego okre艣lonego stylu i nie widz臋 powodu dla kt贸rego mia艂aby si臋 zmusza膰 do robienia mniej 'mdlego' i bardziej kolorowego pokoju je偶eli jej si臋 to nie podoba i nie chce 偶eby jej dzieci si臋 wychowywa艂y w takim otoczeniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

Rzecz w tym, 偶eby umie膰 wypo艣rodkowa膰. Nikt ogarni臋ty nie zarzuca dziecka tandet膮 z Pepco, zabawki dobrej jako艣ci nie musz膮 by膰 md艂e i smutne, szare. Estetyka pastelowa, stonowana聽i mo偶na zestawia膰 r贸偶ne kolory w dowolny spos贸b. Istotne s膮 materia艂y i w艂a艣nie ich jako艣膰, wyko艅czenie. Kolorowe nie znaczy jarmarczne i festyniarskie.聽聽聽聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
Dnia 16.02.2019 o 12:00, Go艣膰 gosc napisa艂:

Rzecz w tym, 偶eby umie膰 wypo艣rodkowa膰. Nikt ogarni臋ty nie zarzuca dziecka tandet膮 z Pepco, zabawki dobrej jako艣ci nie musz膮 by膰 md艂e i smutne, szare. Estetyka pastelowa, stonowana聽i mo偶na zestawia膰 r贸偶ne kolory w dowolny spos贸b. Istotne s膮 materia艂y i w艂a艣nie ich jako艣膰, wyko艅czenie. Kolorowe nie znaczy jarmarczne i festyniarskie.聽聽聽聽

Nie rozumiesz jednego. Tobie mog膮 si臋 podoba膰 takie "wypo艣rodkowane" rozwi膮zania, a jej totalnie nie. Skoro lubi jak jest szaro i md艂o, to niech sobie w ten spos贸b urz膮dza dom, dzieci i tak maj膮 wystarczaj膮co du偶o bod藕c贸w w otoczeniu, nie b臋d膮 si臋 gorzej rozwija膰 przez to, 偶e maj膮 szary pokoik. Zreszt膮, moim zdaniem i tak przesadzacie z tym, 偶e wszystko u niej takie smutne, przecie偶 ma te偶 zabawki w 艂adnych, niepstrokatych pastelach. Pokazywa艂a te偶 wyprawk臋 dla c贸rki we wrzosowych, jasnych kolorach. Logiczne te偶, 偶e jej zdj臋cia maj膮 pewn膮 estetyk臋 wi臋c jak pokazuje pok贸j dzieci to nie wywali wszystkich zabawek na wierzch 偶eby wszyscy widzieli, 偶e jej dzieci maj膮 te偶 te kolorowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
Dnia 13.02.2019 o 23:00, Go艣膰 gosc napisa艂:

Z pewno艣ci膮 nie ty to napisa艂a艣 hahaha 馃槃 Normalne i naturalne to by艂oby gdyby艣 si臋 zainteresowa艂a swoim domem i jego funkcjonalno艣ci膮 a nie tym gdzie trzyma pieluchy obca baba. Ja za to proponuj臋 偶eby艣 powo艂a艂a komisj臋 badawcz膮 do wyja艣nienia tej sprawy, internet nie b臋dzie ju偶 taki sam po ujawnieniu tych informacji !

A ja proponuj臋, 偶eby艣 nie trolowa艂a. To jest forum o youtuberkach i je艣li nie chcesz sobie poplotkowa膰, to tu nie wchod藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Dla mnie jej wizerunek jest nie sp贸jny. Z jednej strony chce uchodzi膰 za eteryczn膮 Pani膮 domu, po艣wi臋caj膮c膮 si臋 w ca艂o艣ci dzieciom, wpajaj膮ca im tradycyjne warto艣ci, a z drugiej wsp贸艂pracuje z firmami kt贸re stawiaj膮 j膮 w zupe艂nie innym 艣wietle. Dziwnie si臋 czuj臋 ogl膮daj膮c jednego dnia reklam臋 serka w kt贸rej spaceruje po polach, zbiera 艣wie偶e warzywa do koszyczka i przygotowuje 艣niadanie dla ca艂ej rodziny, a drugiego dnia czytaj膮c artyku艂 na blogu, kt贸ry reklamuje tablet, w kt贸rym pisze, 偶e wi臋kszo艣膰 czasu sp臋dza z dzie膰mi na mie艣cie, idzie do kawiarni z dzie膰mi 偶eby popracowa膰,obiad gotuje na kilka dni, a jak nie mo偶e pogada膰 z kole偶ank膮 to puszcza dziecku bajk臋 na tablecie. Ok, rozumiem, 偶e pewnie Karolina miewa r贸偶ne momenty w 偶yciu - zar贸wno takie w kt贸rych chodzi po polach i takie w kt贸rych musi by膰 rasow膮 bizneswomen... Ale ja jako obserwator ju偶 nie wiem kt贸ra Karolina jest prawdziwa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
Dnia 18.02.2019 o 12:25, Go艣膰 gosc napisa艂:

Nie rozumiesz jednego. Tobie mog膮 si臋 podoba膰 takie "wypo艣rodkowane" rozwi膮zania, a jej totalnie nie. Skoro lubi jak jest szaro i md艂o, to niech sobie w ten spos贸b urz膮dza dom, dzieci i tak maj膮 wystarczaj膮co du偶o bod藕c贸w w otoczeniu, nie b臋d膮 si臋 gorzej rozwija膰 przez to, 偶e maj膮 szary pokoik. Zreszt膮, moim zdaniem i tak przesadzacie z tym, 偶e wszystko u niej takie smutne, przecie偶 ma te偶 zabawki w 艂adnych, niepstrokatych pastelach. Pokazywa艂a te偶 wyprawk臋 dla c贸rki we wrzosowych, jasnych kolorach. Logiczne te偶, 偶e jej zdj臋cia maj膮 pewn膮 estetyk臋 wi臋c jak pokazuje pok贸j dzieci to nie wywali wszystkich zabawek na wierzch 偶eby wszyscy widzieli, 偶e jej dzieci maj膮 te偶 te kolorowe.

Rozumiem doskonale, chyba mnie z kim艣 mylisz. Warto przeanalizowa膰 post, zanim si臋 na niego odpisze. I nie myli膰聽autor贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
Dnia 18.02.2019 o 12:25, Go艣膰 gosc napisa艂:

Nie pisa艂am nic o smutku wystroju. Raczej o indywidualnym podej艣ciu do aran偶acji. Doda艂abym jeszcze co艣 o nieuleganiu modom -聽nie wszystko musi by膰 w trendach, warto si臋 wysili膰, by膰 niepowtarzalnym. Kopiowanie to poruszanie si臋 w cudzej聽estetyce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

.

Udost臋pnij ten post