Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Alimenty, kiedy mieszkamy razem

Polecane posty

Gość Gość

Z góry proszę nie oceniać. Różnie się dzieje w życiu, temat jest skomplikowany.

Czy któraś z Was składała pozew o alimenty na dziecko, kiedy mieszkaliście razem w jednym mieszkaniu? Czy to z mężem czy tylko partnerem, ojcem dziecka. Jak to wygląda w praktyce? I jak patrzy na to sąd?

Gość Gramofon

Sedzina zapytala czy to aby nie jest ucieczka przed komornikiem, odpowiedzielismy zgodnie ze nie, ale jest to dla mnie zabezpieczenie bo siedze z dzieckiem w domu i w razie gdybysmy sie rozstali zostaje bez grosza, a partner woli bym siedziala z dzieckiem , niz poslala je do zlobka, a sama poszla do pracy.

To bylo dlugo dlugo przed 500+, teraz w sumie moze byc podejrzenie proby wyludzenia zasilku.

Gość Gość

Moja kolezanka ma takie alimenty od kikunastu lat. Mueszka z męzem. Fakt,miała to byc ucieczka przed komornikiem  i tak juz zostało. A ty q razie rozstania mozesz wystąpic przeciez dopiero i alimentypo co ci teraz?

Gość Gość

Ale jak to ucieczka przed komornikiem? Kogo? Męża?

Właśnie po to chcę teraz to załatwić, by jak się rozstaniemy mieć jakieś środki na dziecko. Zresztą teraz też, nie chce mi się go ciągle prosić o głupie 20 zł i tłumaczyć po co mi one.