Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszły samobójca

Myślę o samobójstwie

Polecane posty

Gość przyszły samobójca

Chyba muszę to zrobić a powodem jest przewlekla w...iająca choroba a co za tym idzie brak kontaktu z ludźmi i permanentna samotność, psucie relacji miłosnych i zawodowych

Gość Monika

Odpisalam Ci, ale moja odpowiedz musi byc zatwierdzona przez moderatora, wiec wejdzie lub nie.

Dziwne to (patrzac na inne tematy).

Pisalam jedynie,ze doskonale rozumiem jak przewlekla choroba separuje od ludzi i jak moze czuc sie taka osoba.

I ze to co czujesz nie dziwi.

Pytalam czy masz mozliwosc porozmawiania z kims z otoczenia jak sie czujesz.

Jesli nie pisz tu.

Pozdrawiam Cie i czekam na Twoja odpowiedz.

Gość ...
4 minuty temu, Gość Monika napisał:

Odpisalam Ci, ale moja odpowiedz musi byc zatwierdzona przez moderatora, wiec wejdzie lub nie.

Dziwne to (patrzac na inne tematy).

Pisalam jedynie,ze doskonale rozumiem jak przewlekla choroba separuje od ludzi i jak moze czuc sie taka osoba.

I ze to co czujesz nie dziwi.

Pytalam czy masz mozliwosc porozmawiania z kims z otoczenia jak sie czujesz.

Jesli nie pisz tu.

Pozdrawiam Cie i czekam na Twoja odpowiedz.

jak napiszesz słowo "zabbije" to wyłapuje filtr, chore troche, tak samo nie można napisać Addamowicz

Gość Monika
13 minut temu, Gość ... napisał:

jak napiszesz słowo "zabbije" to wyłapuje filtr, chore troche, tak samo nie można napisać Addamowicz

Ale to dobrze, znaczy, ze sie jednak za ten hejt internetowy wzieli i to na poziomie prawnym.

Szkoda,ze nie w tych filtrach slowa "kupa" i pochodnych skoro forum te slynie juz z takiego "obsranego imagu" ech.. wiecej fajnych ludzi by zostalo.

Dzieki za wytlumaczenie :)

Pozdrawiam :)

Gość M jak M

Kremacja kosztuje mniej niz 1,5 kola

Gość Gocha

Ja i bez chorób mam ten problem. Co prawda mam partnera ale ze znajomymi już gorzej. Może są tu osoby mieszkajace w Twojej okolicy, które mogłyby Cię wesprzeć. Skąd jesteś? 

14 minut temu, Gość M jak M napisał:

Kremacja kosztuje mniej niz 1,5 kola

a wizyta u psychiatry pewnie ze 100-200 zł. co wychodzi taniej?

Gość Monika

Nie wiem czy zwracanie sie protekcjonalnie do czlowieka w depresji jest dobrym pomyslem.

Czasem lepiej zamilknac.

Ten czlowiek nie jest glupi, ani ograniczony.

Jest przewlekle chory, a otaczaja go ludzie w pelnym zdrowiu, ktorzy nie maja pojecia z jak wielkim wysilkiem przychodza mu czynnosci, ktore oni robia i nawet o tym nie mysla.

troche jak z paniami w ciazy co de tej na podtrzymaniu lezacej mowia: "ja cala ciaze pracowalam,ciaza to nie choroba".

Ok pracowala,bo miala zdrowie i tego nalezy jej gratulowac... ta przypadkowa nie czyni jej jednak lepsza.

Bo jesliby zachorowala to cala ciaze by lezala i tyle.

Czasem potrzeba taktu i wyczucia, bo dla samobojcy problem pieniedzy za pogrzeb nie jest zadnym problem ani wstrzasem.

Moze jedynie parsknie smiechem na to.

To juz inny poziom.

I jeszcze jedno : czy taniej wizyta u psychiatry wychodzi: to napewno,ale pytanie jest zasadnicze czy ten czlowiek MA MOZLIWOSC fizuyczna pojscia tam badz OSOBY FIZYCZNE, ktore mu w tym pomoga.

8 godzin temu, Gość Monika napisał:

Czasem potrzeba taktu i wyczucia, bo dla samobojcy problem pieniedzy za pogrzeb nie jest zadnym problem ani wstrzasem.

Moze jedynie parsknie smiechem na to.

jeśli jest skrajnym egoistą i nie myśli o tym, czy zostawi rodzinę z kosztami, to świat nie będzie za bardzo po nim płakał.
i nie masz racji, bo ludzie którzy planują się zabić bardzo często na tę okoliczność np. oddają długi i zabezpieczają rodzinę.

9 godzin temu, frog_in_the_fog napisał:

a masz odłożone 10-15 k na pogrzeb? bo tyle kosztuje.

Co? . To ja nie umieram. Pierdziele to. Tyle kasy dosłownie w piach.

Gość Monika
3 minuty temu, frog_in_the_fog napisał:

jeśli jest skrajnym egoistą i nie myśli o tym, czy zostawi rodzinę z kosztami, to świat nie będzie za bardzo po nim płakał.
i nie masz racji, bo ludzie którzy planują się zabić bardzo często na tę okoliczność np. oddają długi i zabezpieczają rodzinę.

Zostawi rodzine z kosztami (  co nie znaczy, ze jest egoista i nie znaczy, ze nikt nie bedzie plakal).

Tak czesc samobojcow zalatwia wszystkie sprawy, uporzadkowuje je - tacy sa pewni swojej decyzji oni nie pisza juz po forach,bo nie chca ratunku.

2 minuty temu, lonelyman napisał:

Co? . To ja nie umieram. Pierdziele to. Tyle kasy dosłownie w piach.

niedawno organizowałam pogrzeb, więc mam świeże info.