Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angielski w domu

Angielski w domu

Polecane posty

Gość Angielski w domu

Hej czy realnym jest nauczyć się angielskiego w domu? 

Co sądzicie o takiej formie nauki? Ktoś z sukcesem nauczył się angielskiego w domu? 

Gość Mironn332

Polecam Enlinado 500 zwrotów - do nauki w domu zdecydowanie na najlepszy kurs 🙂

Gość Noga-Noga9

A jak się uczycie w domu angielskiego?

Słówka na pamięć itd?  Czy jak?  

Gość malonseei
26 minut temu, Gość Mironn332 napisał:

Polecam Enlinado 500 zwrotów - do nauki w domu zdecydowanie na najlepszy kurs 🙂

Polecam  🙂

Bardzo fajny kurs

Gość Liliius8

Ja się uczyłem w domu i niestety bak efektów... 

uczyłem się list słówek i zwrotów na pamięć ale cóż z tego jak później mało się pamięta... myślę, że bez konwersacji to nie da się nauczyć angielskiego... 

Gość RUFUSS

Nauka angielskiego w domu nie jest taka łatwa - na pewno trzeba mieć dobry plan nauki i co najważniejsze dobre materiały do nauki bo to co często znajdujemy w internecie zawiera błędy i uczymy sie często nie wiedząc że uczymy się źle, takie moje zdanie w kwestii nauki w domu ;/ 

Sam sporo uczę się w domu ale tęż korzystam z konwersacji płatnych 2 godziny tygodniowo i wiem co jest dobre a co złe i wiem czego mam sie uczyć bo robię sobie takie zadania jak prace domowe 🙂

Gość malonseei
1 godzinę temu, Gość Liliius8 napisał:

Ja się uczyłem w domu i niestety bak efektów... 

uczyłem się list słówek i zwrotów na pamięć ale cóż z tego jak później mało się pamięta... myślę, że bez konwersacji to nie da się nauczyć angielskiego... 

NIE UCZ SIĘ LISTY SŁÓWEK NA PAMIĘĆ - to najgłupsze co mona robić...

Rozmowa to podstawa, w kursie Enlinado właśnie jest lekcja o tym jak pozyskać ZA DARMO NATIVE SPEAKERÓW DO ROZMOWY LUB PISANIA NA CZACIE - w połączeniu z nauka zwrotów to daje bardzo szybkie efekty bo wszystko sobie utrwalasz podczas takiej rozmowy/pisania 🙂 a native speaker Cie na bieżąco poprawia jak robisz coś źle 😄

Gość Majka Listkowska

I serio za darmo można mieć takich native speakerów do rozmowy?????

Ja płacę teraz po 60zł/h ;/ ;/ ;/ ;/

Gość Majka Listkowska
Przed chwilą, Gość Majka Listkowska napisał:

I serio za darmo można mieć takich native speakerów do rozmowy?????

Ja płacę teraz po 60zł/h ;/ ;/ ;/ ;/

Tak 🙂

Ja mam 4 takie osoby z UK i USA 🙂

sprawdź na ENLINADO-PL

Gość Ginna R33

ja tez uczę się w domu i da się 🙂

Gość JustynaŻ

Ja także uczę się w domu angielskiego ale z siostrą 🙂

Jak się z kimś uczysz to jest dużo lepiej bo większa motywacja jest i ogólnie można pogadać co wpływa na lepsze wyniki takiej nauki 🙂 

A co racja to mamy tez kurs online na którym bazujemy - bez tego ani rusz 🙂

Gość Jun

Jest realne ale nie nastąpi to od razu. Dużym błędem jest sądzenie że nauczysz się go w kilka dni lub tygodni. To zniechęca i powoduje że uczysz się mniej wydajnie. Programy są dobre ale tylko do powtarzania słówek i rozpoznawania standardowych pytań. Jeśli chcesz się nauczyć to po pierwsze znajdź coś co lubisz, tak najbardziej. Muzyka, film, wiadomości, gotowanie, gry i zacznij to oglądać/ słuchać/czytać w innym języku. Na początku będzie to brzmiało w twoich uszach jak bełkot ale zaczniesz wyławiać słowa i od razu sprawdzaj  je w słowniku. Celowo nie na komputerze bo w komputerze lub telefonie jest zawsze coś co cię rozprasza a słownik położony na kolanach nie. Jeśli chodzi o ćwiczenia tego języka na żywo to ułatwione zadanie mają ludzie grający w gry online ponieważ mogą ćwiczyć i pisanie, i mowę jeśli użyją komunikatorów. I jedna rzecz nie wstydź się mówić, nawet jak się pomylisz nikt nie będzie miał ci tego za złe, raczej wspomogą cię w próbie dopowiedzenia o co mogło ci chodzić. Ach i uważaj na translatory bo często bzdury wychodzą z nich.

Gość Lena

Samodzielna nauka wymaga dużej samodyscypliny, ale nie jest to coś, czego zrobić się nie da. Ja zainstalowałam sobie do nauki angielskiego apkę eTutor i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona. Materiał jest pogrupowany na krótkie 15-minutowe lekcje, w każdej z nich pojawiają się nowe słowa i zwroty, które dodaję do swojego zestawu powtórkowego. Wygląda to u mnie miej więcej tak, że jadąc rano do pracy robię jedną lekcję, wracając powtórki. jak mam czas w ciągu dnia to powtarzam więcej. 
Mogę sobie sama zaplanować ile czasu poświęcam na naukę, ile lekcji dziennie chcę wykonać, ile słów się nauczyć itd. Jest nawet kurs poprawnej wymowy. Ogólnie - bardzo polecam.