Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOGO

Pytanie do znających się na temacie AUTYZM czy jakieś opóźnienie ?

Polecane posty

Gość Gość sami
29 minut temu, Gość Malina napisał:

Teraz to co drugi autystyk skąd to się bierze,wzrost problemów z mową z rozwojem ?

Rodzice za dużo czasu mają, za mało dzieci i oczekiwań wobec dzieci. Teraz to jest standard, norma rozwoju dziecka jak dziecko odbiega od stada to jest problem, bo rodzice wstydzą się. 

Gość Gość

Jedno dziecko mają, a jakie porównania. Daj dziecku spokój. To jest chłopiec, z tego co zauważyłam chłopcy rozwijają się inaczej niż dziewczynki. Wszystko z nim OK. Daj mu się rozwijać. Mój syn też późno zaczęł mówić, książkami rzucał dalej niż wiedział ,skoncentrować się nie potrafił na jednej stronie dłużej niż 5 sekund ,jego ulubionym zajęciem było wkładanie i wykładanie rzeczy ,interesowały go kółka od samochodów i a szczególnie budowa pewnych zabawek .córka zaczęła rozmawiać po pierwszym roku życia, książki uwielbia czytać odkąd skończyła półtora roku będzie nawet opowiadać co jest na obrazkach ale ja z tego dramatu nie robię bo wiem że każde dziecko inaczej się rozwija. w tej chwili syn chodzi do szkoły i w żaden sposób nie odbiega od reszty dzieci może poza tym że czasami jest za leniwy żeby zrobić pracę domową ale podejrzewam że wszystkie w większości dzieci tak mają. 

Gość Luli

Strach miec dzieci!!!