Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krzysztof

Uroda azjatek. Jak jest naprawdę

Polecane posty

Gość Krzysztof

Witam wszystkich. Jak w temacie interesuje mnie jak naprawdę wyglądają azjatki. W dobie dzisiejszego dostępu do Internetu można znaleźć wiele sprzecznych informacji na ten temat, szczególnie że większość zdjęć i filmów przedstawiają je jako białe kobiety a w rzeczywistości azjatki należą do rasy żółtej. Jak jest naprawdę, czy azjatki są tak naprawdę piękne jak się mówi lub czy jest to zasługa makijarzu. Bez problemu można znaleźć azjatkę w sieci której za sprawą make-up ubywa jej nawet o 30 lat lub z brzydkiego kaczątka robi się piękny łabędź. Mnie jednak interesuje jak jest naprawdę czy azjatki spotkane na ulicy można porównać do tego co jest w sieci czy może jest odwrotnie. Proszę także aby wypowiedzieli się urzytkownicy którzy widzieli lub też byli w krajach azjatyckich ( np: Chiny, Japonia, Korea, Filipiny, Wietnam, Taiwan ) i widzieli na własne oczy jak jest na prawdę i jak ma się sytuacja w miastach a jak w biedniejszych dzielnicach. Ogólnie interesuje mnie czy kobiety w Azji są tak ładne jak się mówi i jak się ma to do rzeczywistości. 

Gość Krzysztof

Ok spoko może jeszcze ktoś się wypowie 

Gość Giiii

Chinki są ładne i młodo wyglądają, tak samo jak mezczyzni 

Gość India_&

Raczej  japonki nie chinki. 

No właśnie. Dla nas wszyscy azjaci wyglągają podobnie (pewnie europejczycy dla azjatów też), a oni się między sobą różnią. Urodą też.

Poza tym dużo się mówi o tym, że np. w takiej Korei zabiegi kosmetologiczne to nie jest żaden temat tabu. To ani źle ani dobrze według mnie, ale prawda jest taka, że ten długi młody wygląd to nie tylko zasługa pracy, a właśnie też po części pielęgnacji i zabiegów.

Azjaci bardzo opiekują się swoją skórą, wszystkie kosmetyki są mega naturalne i tanie, tak że wszyscy mogą je sobie pozwolić. Też szczególnie w Korei operacje plastyczne są codziennością, są one częstym prezentem dziewczynom na osiemnastkę od rodziny. I jeśli chodzi o kolor skóry, to w Azji są bardzo popularne kremy wybielające skórę i nieopalanie się. Poza tym mają bardzo zdrową dietę, jedzą dużo ryb i owoców morza i świeżych warzyw, dlatego wyglądają bardzo młodo.

Gość Krzysztof

A co myślicie o  makijażu (nakładki na nos jakieś taśmy na szyję kremy itd, itp) który sprawia że naprawdę brzydka Azjatka która ma ok 50 lat a po nałożeniu tego wszystkiego zmienia się w młodą piękną dziewczyną której każdy by dał nie więcej niż 20 lat. Dużo filmików można znaleźć na yt wpisując np "asian makeup transformation". Co o tym sądzicie bo według mnie Azjatki starzeją się podobnie jak europejki a ich piękno to jedynie idealnie zrobiony makijaż, a może filmy na yt to ściema lub odosobnione przypadki.

różnie. Np Kazaszki ze wschodu - gdzie byłam (Astana) są bardzo podobne do siebie, wszystkie takie same - oczy skośne ale prosto ustawione, włosy długie czarne, nogi krzywe :D