Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość god

Syn mnie nie slucha

Polecane posty

Gość Gość god

Syn ma 7 lat i kompletnie nas nie słucha.  Wszedł nam na głowę a ja czuję niemoc bo nie wiem jak z nim postępować. 

Jutro sobota, poproszę o jedną rzecz np pościel swoje łóżko, on powie ' za chwile' i tego nie zrobi, ucieknie do babci. Ja w sobotę mam co robić, nie mam czasu żeby za nim gonić, wolę sama zrobiłam. Bo szybciej będzie. 

Druga sytuacja, z którą mam jeszcze większy problem. Syn chodzi bardzo późno spać. Przynajmniej mi się tak wydaje. Ok 22-22.30. Dbam żeby już ok 20.30 szedł się myć, po kolacji był. Po myciu on jeszcze je jogurt, myje zęby, czyta książkę. To wszystko rozciąga się w czasie bardzo. W dodatku wtedy staje się najbardziej towarzyski i 'do pogadania'. Wcześniej to nie chce nic porozmawiać, tylko odbaknie na pytanie albo i nie. Jak go do tego spania ułożyć wcześniej?

Gość Gość

Niestety. Jak wychowujesz, tak masz. Tylko stanowczość i konsekwencja mooooże Cię uratuje.

Gość gosc

A po co robisz za niego? lozko w pokoju moze miec wybebeszone, to nie w salonie,moze poczekac az on to zrobi. Badz konsekwentna, nie odpuszczaj,ma poscielic czy posprzatac pokoj ,a jak nie to kara.U nas dziala zasada trzech upomnien. Prosze raz, drugi ,a za trzecim razem ma kare np na telewizor,gre, zabawe, wyjscie na rower. A jak ucieka do babci, to poczekaj z tym lozkiem az wroci. A co do spania,to moi tez chodza po 22 spac. Dla mnie to nie jest pozno i chyba nie znam dzieci ktore ida spac po 20 ,zwlaszcza 7 latkow

Gość Armatura
8 minut temu, Gość gosc napisał:

nie znam dzieci ktore ida spac po 20 ,zwlaszcza 7 latkow

Moja jak zaczęła szkołę, to padała po dobranocce. O 19:30 już głęboko spała i tak do rana. Odrzutowiec by jej nie obudził 😄

Gość gosc
15 minut temu, Gość Armatura napisał:

Moja jak zaczęła szkołę, to padała po dobranocce. O 19:30 już głęboko spała i tak do rana. Odrzutowiec by jej nie obudził 😄

to zazdroszcze,moje monstery sa niedozdarcia. Pobodka o 7,a skacza do 22 i trudno im sie ułozyc