Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łobuziara

Jaka jest dopuszczalna różnica wieku pomiędzy kobietą a mężczyzną?

Polecane posty

Gość Łobuziara

Czy istnieje jakas granica czy to nie ma największego znaczenia? Lepiej jak facet jest starszy o pare lat czy młodszy? 

Gość Aniia

Jesli chodzi o prawo polskie, to o ile oboje sa pelnoletni, nie ma zastrzezen.

Ja zdecydowanie wole mlodszych.

Gość 1987

Większość facetów wybiera sobie młodsze od siebie partnerki. To reguła, ale oczywiście występują wyjątki. Większość moich kumpli i znajomych ma partnerki młodsze od jednego roku do siedmiu lat. Moja żona jest ode mnie młodsza o 3 lata. Nigdy nie zwracałem uwagi na starsze od siebie dziewczyny. Tylko raz zauroczyłem się starszą ode mnie, ale ona była starsza tylko o rok. Mam kilku znajomych, którzy mają żony równolatki lub starsze od siebie. Rekordzista ma żonę starszą o 8 lat. Inny ma starszą o 6 lat. Najczęściej w znanych mi przypadkach partnerka jest starsza od faceta o jeden rok lub dwa lata.

Gość gość

mężczyzna może być straszy od kobiety MAX 10 lat - powyżej to patologia jakaś i zakrawa na nekrofilię. 

kobieta może być starsza od mężczyzny tak max do 5-ciu lat, nie więcej . Faceci mają bardziej elastyczną granicę bycia starszymi bo wynika to z faktu, że kobiety szybciej się starzeją. I o ile jeszcze związek - facet 40 lat kobieta 30 lat - od biedy ujdzie, to związek facet 30 lat a kobieta 40 jest skazany na niepowodzenie na starcie. To może być co najwyżej chwilowy romans ale nic na dłuższą metę z tego nie wyjdzie.

Gość Anna
39 minut temu, Gość gość napisał:

mężczyzna może być straszy od kobiety MAX 10 lat - powyżej to patologia jakaś i zakrawa na nekrofilię. 

kobieta może być starsza od mężczyzny tak max do 5-ciu lat, nie więcej . Faceci mają bardziej elastyczną granicę bycia starszymi bo wynika to z faktu, że kobiety szybciej się starzeją. I o ile jeszcze związek - facet 40 lat kobieta 30 lat - od biedy ujdzie, to związek facet 30 lat a kobieta 40 jest skazany na niepowodzenie na starcie. To może być co najwyżej chwilowy romans ale nic na dłuższą metę z tego nie wyjdzie.

A chwilowy romans ile lat wg Ciebie trwa? I skąd w ogóle te mundrości?
To, że młodszy facet nie może być związany dłużej, niż na chwilowy romans z 10 lat starszą kobietą, powiedz Jasonowi Momoa, który od ponad 11 lat jest z Lisą Bonet i ma z nią 2 dzieci.
Skąd pomysł, że kobiety wcześniej się starzeją? I że nie ma związków, gdzie mężczyzna jest wiele lat młodszy?

Gość gość
2 minuty temu, Gość Anna napisał:

A chwilowy romans ile lat wg Ciebie trwa? I skąd w ogóle te mundrości?
To, że młodszy facet nie może być związany dłużej, niż na chwilowy romans z 10 lat starszą kobietą, powiedz Jasonowi Momoa, który od ponad 11 lat jest z Lisą Bonet i ma z nią 2 dzieci.
Skąd pomysł, że kobiety wcześniej się starzeją? I że nie ma związków, gdzie mężczyzna jest wiele lat młodszy?

Pique też był długo z ponad 10 lat straszą Shakirą, ale w momencie gdy ona przekroczyła 40stkę to związek nie przetrwał próby czasu mimo dwójki dzieci.

Kobiety szybciej się starzeją - po porostu. Popatrz na Georga Clooneya, Seana Connerego, Brada Pitta, Antonio Bandereasa...mimo, że każdy z nich już dawno przekroczył 50tkę to wciąż są wizualnie atrakcyjni i seksowni. Ile znasz takich przypadków z kobietami ? Kobieta jak o siebie dba i stać ją na drogie zabiegi to może wydłużyć młodość do 50 tki ale dłużej czasu nie oszuka. 

Gość gość

ja współczuję laskom, które wiążą się z facetami, którzy mogliby być ich ojcami...lizać takie stare wiszące hoooye i pieprzyć się z takim pomarszczonym dziadkiem to trzeba być desperatką. Nie byłabym w stanie nawet za dużą kasę. 

Gość Gość

Dzięki, czyli ja to już teraz tylko do ziemi 

Gość Lilia
30 minut temu, Gość gość napisał:

ja współczuję laskom, które wiążą się z facetami, którzy mogliby być ich ojcami...lizać takie stare wiszące hoooye i pieprzyć się z takim pomarszczonym dziadkiem to trzeba być desperatką. Nie byłabym w stanie nawet za dużą kasę. 

Dokładnie. Ohyda. I jeszcze pewnie bywają marudni, jak większość starzejących się facetów.

Gość gość

facet straszy  tak do 10 lat. Powyżej to nie szukanie partnera a podstarzałego sponsora. 

Jak kobieta jest starsza 2-3 lata to nic się nie stanie ale powyżej bym uważała. Nie chciałabym by np.  mój partner miał 30 lat, wiec w sumie jeszcze młody facet przy którym mogą się kręcić młode dooopy, a mi zaraz stuknie 40stka. 

Gość gość
38 minut temu, Gość gość napisał:

niektóre dziewczyny myślą, że straszy to z automatu = dojrzalszy. Nie prawda.

Weronika Rosati bardzo gustowała w starszych Panach. Nie wyszło jej to na zdrowie. 

Gość gosc

Dokładnie jak wcześniej pisano facet max 10 lat starszy od partnerki.Babki szybciej sie starzeją i tej różnicy tak nie widać,a odwrotnie już tak.Chyba że tona szpachli na twarz i będzie git.Mam znajomego co ma kobietę starszą od siebie o ponad 12 lat to wyglądają jak syn z matką niestety.

Gość Zadziwiajace
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Dokładnie jak wcześniej pisano facet max 10 lat starszy od partnerki.Babki szybciej sie starzeją i tej różnicy tak nie widać,a odwrotnie już tak.Chyba że tona szpachli na twarz i będzie git.Mam znajomego co ma kobietę starszą od siebie o ponad 12 lat to wyglądają jak syn z matką niestety.

A co powiesz jak aktor Stramowski ma partnerke o 10 starsza. Co on w niej widzi przeciez on ma 30lat a ona 40? Przeciez moglby miec mlodsza albo w swoim wieku.

1 minutę temu, Gość Zadziwiajace napisał:

A co powiesz jak aktor Stramowski ma partnerke o 10 starsza. Co on w niej widzi przeciez on ma 30lat a ona 40? Przeciez moglby miec mlodsza albo w swoim wieku.

Spokojnie ,dobije 40stki to ją wymieni 😛

Gość Sen
5 minut temu, Gość Zadziwiajace napisał:

Jak sami mają młode szkarady to co się dziwisz, że się dziwią;) 

Gość gość
4 minuty temu, Gość Zadziwiajace napisał:

może być tak, że koleś może nie chce dzieci. Kobieta, która ma ponad 40stkę nie będzie mieć już takiego ciśnienia jak jego rówieśniczka.

co do tytułowego pytania. Myślę, że tak do 5 lat w tę lub w tę stronę, niezaleznie czy to mężczyzna czy kobieta jest straszy/a/młodszy/a to żadna różnica wiekowa. 

Gość gość
12 minut temu, Piaskun napisał:

Spokojnie ,dobije 40stki to ją wymieni 😛

do 40 stki ? za 3 lata przeczytamy o rozwodzie. Nieszczęśliwie dla Kasi Piotruś pozna młodszą kolezanką z planu.

Gość Art

Ten Gość gosc to jakiś nudny mądrala. Ludzie decydują kogo wybierają, kogo kochają i z km chcą  spędzać swoje chwile,  nie patrząc na cyfry. Wybiera się odpowiednią osobę z która lubi się przebywać. Znam związki które przetrwały wiele lat. Np. mąż starszy o11 lat, o 17 lat, żona starsza o 8. 

Gość gość

myślę, że najszczęśliwsze związki to te stworzone przez równolatków. Pisząc równolatków wcale nie mam na myśli 25 i 25. Ale np. 25 i 27, bo to żadna różnica.

Zbyt duża  różnica wieku nie służy na dłuższą metę. Owszem, może wydawać się fajnie jak 25 letnia dziewczyna zako...e się w ustawionym i zaradnym Panu 39 lat. Ale jak to będzie wyglądało za 10 lat ? Ona wciąż będzie stosunkowo młodą osobą...on już będzie  50letnim dziadkiem.

Gość efendi

A co powiecie o parze prezydenckiej Francji przecież oni wyglądają masakrycznie.Ot taki przykład.

Gość Gość
2 godziny temu, Gość gość napisał:

Pique też był długo z ponad 10 lat straszą Shakirą, ale w momencie gdy ona przekroczyła 40stkę to związek nie przetrwał próby czasu mimo dwójki dzieci.

Kobiety szybciej się starzeją - po porostu. Popatrz na Georga Clooneya, Seana Connerego, Brada Pitta, Antonio Bandereasa...mimo, że każdy z nich już dawno przekroczył 50tkę to wciąż są wizualnie atrakcyjni i seksowni. Ile znasz takich przypadków z kobietami ? Kobieta jak o siebie dba i stać ją na drogie zabiegi to może wydłużyć młodość do 50 tki ale dłużej czasu nie oszuka. 

10 lat to chwilowy romans? George Clooney i Brad Pitt nie są bardziej atrakcyjni i seksowni od Moniki Belucci czy Cher, rzekłabym że mniej. Znam o wiele więcej atrakcyjnych kobiet po 50, 60 i 70 niż mężczyzn.

Gość Aaapytam

Jest tu ktos +26? 😎

Gość Ayna

Mój ojciec jest starszy od mamy 17 lat. Moja ciotka jest starsza od męża o lat 10. Ja jestem starsza od narzeczonego o 12 lat. Jesteśmy ze sobą 3 lata. 

Gość gość

równolatki (może nie z dokładnościa co do roku ale 2-3 lata) mają największą szansę na to by związek był długotrwały. Zbyt duża różnica wieku powoduje to, że straszy partner duzo szybciej przestanie nas pociągać seksualnie....no i prawdopodobnie dużo szybciej umrze, a w miłosci chodzi o to by przez życie starać się przejść razem.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Ayna napisał:

Mój ojciec jest starszy od mamy 17 lat. Moja ciotka jest starsza od męża o lat 10. Ja jestem starsza od narzeczonego o 12 lat. Jesteśmy ze sobą 3 lata. 

Gratuluję młodego byczka  ;) Już widzę co z tobą wyprawia ha ha ha.

Gość Gość
4 minuty temu, Gość gość napisał:

równolatki (może nie z dokładnościa co do roku ale 2-3 lata) mają największą szansę na to by związek był długotrwały. Zbyt duża różnica wieku powoduje to, że straszy partner duzo szybciej przestanie nas pociągać seksualnie....no i prawdopodobnie dużo szybciej umrze, a w miłosci chodzi o to by przez życie starać się przejść razem.

Czyżbyś nie zauważyła że kobiety całe życie chorują a faceci umierają? :D Kobiety w Polsce zyją dużo dłużej jak faceci.

Gość gość
2 godziny temu, Gość gość napisał:

z takimi dziadami wiążą się szpetne dziewuchy, których równolatkowie nie chcieli. Dla takiego dziada to zawsze młoda ... i tak laska leczy kompleksy.

Gość GOAL
3 godziny temu, Gość gość napisał:

mężczyzna może być straszy od kobiety MAX 10 lat - powyżej to patologia jakaś i zakrawa na nekrofilię

Korwin to też patol i nekrofil?, widocznie w innym świecie żyjemy bo jak na razie to on z wyboru i poparcia wielu ludzi, przypuszczam właśnie takich skrajnych konserwatystów jak Ty, cieszy uznaniem na forum proinnowacyjnej ultraliberalnej UNII EUROPEJSKIEJ 😄 

Gość Moonwalker
6 minut temu, Gość GOAL napisał:

Korwin to też patol i nekrofil?, widocznie w innym świecie żyjemy bo jak na razie to on z wyboru i poparcia wielu ludzi, przypuszczam właśnie takich skrajnych konserwatystów jak Ty, cieszy uznaniem na forum proinnowacyjnej ultraliberalnej UNII EUROPEJSKIEJ 😄 

Korwin to akurat człowiek, który ma zdrowe podejście do gospodarki, lecz jest szowinistą. 

Gość gość
6 minut temu, Gość GOAL napisał:

on nie, bo ona ma mloda dooope i dla niego to interes. Tylko ta laska co z nim jest ma nierówno pod stropem. Która normalna kobieta bylaby w stanie uprawiac seks z takim sflaczałym, pomarszczonym Korwinem. To trzeba byc po prostu zboczonym. Masakra.