Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Mąż nie interesuje się rodziną

Polecane posty

Gość Gosc

Od kilku tyg moj mąż tylko ogląda tv albo YouTube. Nic więcej nie robi. Jak jest w domu to go nie ma. Nie chce iść z nami na spacer, nie rozmawia z nami tylko wpatrzony jest w tv. 

Wczoraj próbowałam żartować z nim i powiedział mi że pierwszy raz jest śmieszne a później jest to żałosne. Wrócił do swojego ekranu i tyle było. Chciałam tylko zagadać. 5 min później nagle coś chciał i był już sobą... Miły... I dziwił się że ja już nie miałam ochoty z nim rozmawiać patrzyłam też w telefon i odpowiadałam krótko jak on. Więc znowu zaczął "no co ci znowu. Co tym razem jest? O co ci k*** chodzi? Zapisać cię do psychologa gdzieś mam czy co?" 

Nigdy w ten sposób nie rozmawiał ze mną wczesniej. Smutno mi się robi. 9n nie chce spędzać czasu z synem. Syn może mówić i mówić a ten go ignoruje. Ma 2 lata więc po czasie ignorowania wpada w szał a ten tylko" do kąta. Do krzesełka" i go zostawi tam 5 min. Żal mi go. :( i nie wiem o co chodzi. 

Gość Nat

Dam Ci najprostszą radę na świecie - pogadaj z nim na ten temat. Nie naskakuj, nie "strzelaj focha", nie zaczynaj zdania z podniesionym tonem czy wyrzutem. Spróbu normalnym głosem (ludzkim ;D) powiedzieć o swoich obserwacjach i zmartwieniach. Przyznasz, że jest różnica między nieodzywaniem się lub "Boże, cały się gapisz w tego kompa, człowieku, ogarnij się i pobaw się z synem" a "kochany, możemy pogadać...? Coś nie tak? Czuje się bardzo ignorowana bo nie rozmawiamy ze sobą, a i mam wrażenie, że nie specjalnie cieszy cię mały".

Może Twój mąż ma depresję, gorszy czas? Z doświadczenia wiem, że kiedy życie mnie przytłaczało, uciekałam w gry na konsoli i nie rozmawiałam z facetem ani trochę. Dopóki nie przyszedł, nie złapał mnie za rękę z uśmiechem i nie powiedział, że zaczyna się robić zazdrosny o czarną skrzynkę pod TV, jest mu smutno, jest skołowany i nie wie, co się dzieje.

Nie miej petensji, spróbuj na spokojnie.

Powodzenia 🙂

Gość Gosc

Dzięki. Próbowałam rozmawiać i mówił że przesadzam i że jeśli jestem przez to smutna to mam problemy z emocjami i powinnam pracować nad tym. Brakuje mi tego co kiedyś mieliśmy... Bliskości szczególnie. Czuję że żyjemy osobno. Nie ma cierpliwości do mnie i po mały moja tez się wyczerpuje. Ma swoje dni kiedy wszystko jest fajnie a później tygodniami robie wszystko by tylko go nie denerwować. 

Gość Gosc

Faceci zawsze tak mają.