Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Axelik27

Toksyczny związek, jak sobie poradzić?

Polecane posty

Gość Axelik27

Witajcie, mam problem i nie mam pojęcia jak sobie z nim poradzić. Opiszę pokrótce moją sytuacje.

Jestem z Nim w związku od stycznia 2017 roku, Jesteśmy również zaręczeni. Niestety jego zachowania mocno mnie niepokoją. Nie wiem jak to nazwać, agresja? Choleryk? Po prostu z niczego potrafi się zdenerwować i rzucać przedmiotami (ostatnio rzucił pilotem czy moim kremem do rąk) Stresuje go to że jest w domu co 12 dni na 3 dni bo pracuje w delegacji, ciągle się śpieszy itp i tu go można tłumaczyć ale bez przesady.. ja jestem raczej emocjonalnie ustabilizowana i jak zaczynam widzieć taki jego stan to zwyczajnie się boje. Oczywiście nie uderzył mnie, ale potrafi mnie złapać za rękę i szarpnąć.

Jestem pewna, że nie ma innej, z nikim nie flirtuje. Poza jego cholerycznymi zachowaniami jest w sumie mega fajnie, bo zawsze wspólnie wszedzie chodzimy, na jakieś imprezy itp wszedzie razem, dba o mnie, co jakiś czas bez przyczyny i okazji kupuje kwiaty, zabiera na wyjazdy, jest czuły, ale te jego zachowania wszystko psuja przez co nie czuje sie tak mega jak kiedys.

Potem przeprasza i tak w kółko. Groziłam rozstaniem itp i nic. Jak wraca na te dni to mieszkamy razem, jak go nie ma jestem u rodziców. Nigdy nie dawałam mu powodów do zazdrości.

Skąd mogą brać takie zachowania i jak temu pomóc? Bo mam już dosyć... Czuję przez to brak szacunku z jego strony, bo nic nie robię takiego, żeby miał prawo się nade mną wytrząsać.

Gość Gość
29 minut temu, Gość Axelik27 napisał:

Stresuje go to że jest w domu co 12 dni na 3 dni bo pracuje w delegacji, ciągle się śpieszy itp i tu go można tłumaczyć

Ha ha ha

Tłumacz misia, tłumacz!

Może dopisz jeszcze że milczenie dzieciństwo i pod górkę do szkoły.

Gość ama

Ja ..., facet nie panuje nad emocjami i JESZCZE cie nie uderzyl, a "tylko" szarpie... a ty sie zastanawiasz co zrobic bo cie zabiera na miasto i daje kwiaty? Baby sa jednak durne... ...ALAC I TO JAK NAJDALEJ

Gość Gość

Jeszcze jej nie uderzył hahaha

Niedługo tu zrobi, jaka ty naiwna ehh