Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annaa

PRACA. ZAROBKI I ZYCIE W POLSCE

Polecane posty

Gość annaa

Czesc wszystkim!

Mam pytanie do forumowiczow, ktory zyja i pracuja w Polsce o zarobkach, jak wyglada praca (nie pytam o to jakie sa zawody, a bardziej o atmosfere,  prawa pracy itp)

Nie pytam tez o szczegoly bo wiem ze zarobki, czy satysfakcja  z zycia zalezy od wielu czynnikow jak wyksztalcenie, charakter czlowieka, zdrowie itd ale pytam bardziej o ogilniki. 

Co sie widzi na ulicy? Jak Wy zarabiacie i w jakich zawodach i w jakim wieku, albo jak zarabiaja Wasi znajomi? A jesli ktos nie chce odpowiadac o zarobkach to moze jakies historie o  ogolnej sytuacji

wokol tych tematow? 

Pytam poniewaz w Polsce nie mieszkam od kilku lat. Skonczylam tutaj liceum ale zaraz potem wyjechalam, a jedyne prace ktore wykonywalam w Polsce byly "na czarno" jako nastolatka

wiec nigdy takiej powazniejszej, zawodowej pracy w Polsce nie mialam, a bardzo mnie ostatnio sytuacja w kraju ciekawi. 

Oczywiscie zanim ktos spyta to mam znajomych i rodzine z Polski ale  o zarobki nie chce ich pytac, a jesli chodzi o to czy widac czy sie im dobrze i dostatnie zyje to zalezy.

Znajomych mam roznych, bo polowe lat szkolnych bylam  w prywatnej katolickiej szkole ( wiec podejrzewam, ze rodzice tych znajomych im pomagaja ale moge sie mylic), a polowe w szkole publicznej i tu tez znajomi z roznych srodowisk wiec obraz Polski kazdy pokazuje bardzo zroznicowany. 

Takze moze zapytanie na anonimowym forum jest bardziej z taktem niz dochodzenie jak sie zyje znajomym i rodzinie. 

Dzieki  z gory za odpowiedzi!