Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klara

Gdzie lepiej pracować i mieszkać?

Polecane posty

Gość Klara

Razem z chłopakiem mamy spory dylemat . Dotychczas mieszkaliśmy osobno w dwóch różnych miastach ale teraz chcemy razem zamieszkać tylko gdzie ? Sytuacja wygląda tak że on ma dobra prace w Katowicach .  Wynajmuje tam mieszkanie.  Ja mieszkam w małej mieścinie i dojeżdżam do  pracy prawie gdzine drogi ponieważ w moim miasteczku znalezione pracy w innym miejscu niż sklep to cud nad cudami . Ale ja mieszkam w mieszkaniu swojej mamy która mieszka obecnie za granicą z obecnym partnerem i raczej nie ma zamiaru wracać . Teoretycznie mieszkam tutaj ale wiem że to mieszkanie nie jest moje i skąd mam wiedzieć czy moja mama za rok czy dwa nie wróci bo coś się wydarzy , drugie moja mam podkreślała od początku że mieszkanie jest dla jej 3 córek więc prędzej czy póŹniej bym musiała spłacić siostry .

Dylemat polega na tym czy przenieść się do Katowic bo tak szybciej bym znalazła pracę na miejscu nie musiałabym dojeżdżać ale za to musielibyśmy wynajmować mieszkanie dopóki nie nazbieramy chociaż trochę kasy na własne czy on ma zamieszkać u mnie i dojeżdżać do pracy razem ze mną do większego miasta które najbliższe jest około godzinę drogi . 

Nie wiem co robić