Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niepotrzebne mi to

Związek to strata czasu

Polecane posty

Gość Niepotrzebne mi to

Jeśli ktoś potrzebuje bliskości lub porozmawiać z kobietą, wyjść do kina na kawę lub coś zjeść - to zawsze może się przecież spotkać ze swoją przyjaciółką lub dobrą koleżanką.

Jeśli ktoś potrzebuje seksu - to wystarczy się albo bawić w te Tindery całe albo po prostu seks - układ z jakąś panienką co nie szuka nikogo na stałe (darmowy seks bez związku)

Będąc w związku jedynie możemy stracić przyjaciół, pieniądze, czas, psychika może paść i możemy mieć złamane serce. Co o tym sądzicie? Ja nie mam potrzeby zakładania rodziny bo za dużo z tym zamieszania.

Gość Gość

A ja uważam że fajnie być w związku 

Gość Niepotrzebne mi to
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

A ja uważam że fajnie być w związku 

Jak trafisz na tą jedyną/ tego jedynego i dobrze wam się żyje oraz świetnie się dogadujecie to tak.

Gość KilHesusa

To prawda ale w zyciu jest tak ze spotykamy kogos kto wydaje nam sie kims wyjatkowym i potem wszystko dalej ma swoja kolejnosc taka ze najpierw jest fajnie-pieknie a potem nadchodzi czas goryczy polaczonej z rozstaniem.Mamy wowczas refleksje ze nie warto bylo tego kogos poznawac bo stracilismy wiele lat zycia ktore moglismy przeznaczyc na cos innego.

Gość Ell.

To chyba tak nie dziala. Ludzie maja instynkt przetrwania gatunku i zawsze beda laczyc sie w pary, chocby rozmnozyc sie i wychowac swoje potomstwo  tj przekazane geny. 

To tak z czystej biologii. 

Poza tym sa uczucia i gdzies trzeba je ulokowac. Zdrowy seksualnie czlowiek bedzie hetero i bedzie wchodzil w zwiazki. 

Sa tez tacy jak ty, ktorzy chca byc sami, ale nawet i oni by byc w porzadku, seks powinni miec z podobnie myslacymi ludzmi. Inaczej dadza  bledne sygnaly i rozczaruja innych swym cynizmem i absolutna wolnoscia. Bardzo miekka materia i ciezko jednoznacznie wypowiedziec sie. 

Ja by nie krzywdzic nikogo, swiadomie jestem sama i nie wchodze w zadne relacje damsko - meskie. I tak jest ok. 

Gość Tak to lecialo
20 minut temu, Gość Niepotrzebne mi to napisał:

Jeśli ktoś potrzebuje bliskości lub porozmawiać z kobietą, wyjść do kina na kawę lub coś zjeść - to zawsze może się przecież spotkać ze swoją przyjaciółką lub dobrą koleżanką.

Jeśli ktoś potrzebuje seksu - to wystarczy się albo bawić w te Tindery całe albo po prostu seks - układ z jakąś panienką co nie szuka nikogo na stałe (darmowy seks bez związku)

Będąc w związku jedynie możemy stracić przyjaciół, pieniądze, czas, psychika może paść i możemy mieć złamane serce. Co o tym sądzicie? Ja nie mam potrzeby zakładania rodziny bo za dużo z tym zamieszania.

Powiem tak po czesci sie zgadzam jenak chodzi o pelna rodzine ktora nadaje sensu zyciu a gdy bedziesz w wiekustarczym moze tego brakowac. Sam zwiazek w dzisiejszym zniszczonym swiecie pozbawionym uczuc to porazka

Gość gosc

No  ale piszecie tu o związkach pozbawionych miłości/uczuć. Autor już w ogóle wymienia same destrukcyjne rzeczy jakie mogą się zdarzyć, gdy partnerzy do siebie nie pasują i się nie kochają. A jak się kochają to masz choćby wsparcie, miłość, masz na kim polegać.. Miłości nie zastąpi żaden przyjaciel czy seks bez zobowiązań. 

Gość Gość

Sądzę, że Twoje podejście jest głupie.
Moja przyjaciółka i dobra koleżanka mają rodziny i czas raz na 2-3 miesiące. Moja dziewczyna zawsze mnie wspiera.
Sex - nie tak łatwo znaleźć kogoś do stałego sexukładu, poza tym mimo zabezpieczeń możliwa jest ciąża. Chcesz mieć dziecko z kimś przypadkowym? Moja dziewczyna wie, co lubię.

Dzięki temu, że jestem w związku, mam dużo więcej pieniędzy (dzielimy się kosztami mieszkania), lepsze relacje z przyjaciółmi. Mam czas dla siebie w moim związku, jednocześnie nie jestem samotny.

Chcę mieć rodzinę.

Gość Niepotrzebne mi to
11 minut temu, Gość Tak to lecialo napisał:

Powiem tak po czesci sie zgadzam jenak chodzi o pelna rodzine ktora nadaje sensu zyciu a gdy bedziesz w wiekustarczym moze tego brakowac. Sam zwiazek w dzisiejszym zniszczonym swiecie pozbawionym uczuc to porazka

Jak faktycznie znajdę taką dziewczynę w której się zakocham i  z którą mi faktycznie będzie tak dobrze, że nawet wejdę z nią w związek i pomyślę o dzieciach to mogłoby być. hmm radośnie. 

Nie zniósłbym, jednak sytuacji, gdy dojdzie do rozwodu, a będziemy mieli dzieci... Takich sytuacji się obawiam i dlatego unikam stałego związku, małżeństwa jak ognia. Nie ma szans by. było przyjemnie/fajnie cały czas,po pewnym czasie pojawia sie problemy kłótnie. Jak dojdzie do takiej katastrofy to moje życie stanie się beznadziejne. A póki co mam spokój i nie mam żadnych dziwnych problemów. Jak nie będę miał dzieci to ludzkość nie wyginie.

Gość Gość
48 minut temu, Gość Niepotrzebne mi to napisał:

A dlaczego darmowy???

Chcesz korzystać i nie płacić cwaniaczku?

Gość Powodzenia
13 minut temu, Gość Niepotrzebne mi to napisał:

Jak faktycznie znajdę taką dziewczynę w której się zakocham i  z którą mi faktycznie będzie tak dobrze, że nawet wejdę z nią w związek i pomyślę o dzieciach to mogłoby być. hmm radośnie. 

Nie zniósłbym, jednak sytuacji, gdy dojdzie do rozwodu, a będziemy mieli dzieci... Takich sytuacji się obawiam i dlatego unikam stałego związku, małżeństwa jak ognia. Nie ma szans by. było przyjemnie/fajnie cały czas,po pewnym czasie pojawia sie problemy kłótnie. Jak dojdzie do takiej katastrofy to moje życie stanie się beznadziejne. A póki co mam spokój i nie mam żadnych dziwnych problemów. Jak nie będę miał dzieci to ludzkość nie wyginie.

Dobrze mysli i przyznaje ze mam calkiem podobne podejscie. Nic na sile, ale w dzisiejsych czasach trzeba uwazac na kobiety bo sa gorsze od mezczyzn. Na szczescie wyszedlem z takiej sytuacji ale stracilem znajomych i wiele wiecej przez jedna taka uwazajaca sie za kobiete.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

A dlaczego darmowy???

Mu chyba chodziło o to że dwoje ludzi nie jest w związku tylko umawia się co jakiś czas tylko na seks np. co tydzień lub 2 razy w tygodniu.

Gość Milego
5 minut temu, Gość Gość napisał:

A dlaczego darmowy???

A Ty chciałabyś pieniądze? Materialistka hehe no tak to bylo wiadome

Gość Gość

Myślę, "mu chyba chodziło" żeby chodzić do dziewczyny jak do prostytutki ale żeby nie płacić!

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Milego napisał:

A Ty chciałabyś pieniądze? Materialistka hehe no tak to bylo wiadome

Skoro miałby mnie traktować jak prostytutke to dlaczego ma za to nie płacić?

Jak uprawiasz się ze sprzątaczka na sprzątanie to po wszystkim wyzywasz ja od materialistek i nie placisz?

On chce od dziewczyny tylko konkretnej usługi, nic więcej, więc dlaczego jedna ma na tym zarabiać a innej nie wolno???

Gość Milego
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Skoro miałby mnie traktować jak prostytutke to dlaczego ma za to nie płacić?

Jak uprawiasz się ze sprzątaczka na sprzątanie to po wszystkim wyzywasz ja od materialistek i nie placisz?

On chce od dziewczyny tylko konkretnej usługi, nic więcej, więc dlaczego jedna ma na tym zarabiać a innej nie wolno???

Hehe ach te kobiety, już nic mnie nie zdziwi. Dlaczego odrazu prostytutke, a pomyśl jeśli ta bliskość rozgrzała by wasze serca to jak byś się czuła?

Gość Gość

Jaka bliskosc???

On chce tylko spuścić z kija i tyle.

Wyraźnie napisał "sala bez żadnego związku"!

Gość Gość

*seks bez żadnego związku

Gość Milego
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Jaka bliskosc???

On chce tylko spuścić z kija i tyle.

Wyraźnie napisał "sala bez żadnego związku"!

Pisać można wszystko a gdyby się zakochał to byś się nim bawiła i grała na uczuciach. Życie jest nieprzewidywalne

Gość To ona go chce

Dziewczyna na jego leci on nie chce związku. Ona chce tylko seksu, on się zgadza na to by tylko spuścić z kija (jest singlem).

Po co ma on płacić? Prędzej to ona powinna zapłacić bo ona go chce, ale facet ma honor i robią to za darmo...

Tyle w temacie

Gość Ktos
1 minutę temu, Gość To ona go chce napisał:

Dziewczyna na jego leci on nie chce związku. Ona chce tylko seksu, on się zgadza na to by tylko spuścić z kija (jest singlem).

Po co ma on płacić? Prędzej to ona powinna zapłacić bo ona go chce, ale facet ma honor i robią to za darmo...

Tyle w temacie

Z jedej strony masz rację ale to działa w dwie strony.

Gość To ona go chce
9 minut temu, Gość Ktos napisał:

Z jedej strony masz rację ale to działa w dwie strony.

W drugą stronę będzie podobnie. Jest ładna dziewczyna, ma dużo adoratorów. Jest jednak singielką. Kobiety,jednak też mają swoje potrzeby,więc co jakiś czas może się ona zgodzić na jakąś minetę, a w zamian komuś wydoi małego (zrobi loda czy tam obciągnie ręką, stopą). Kobiety też mają prawo do szczęścia. Jak jej będzie pasowało to zgodzi się co jakiś czas na coś więcej.

Gość Materialistki jedne

Czemu zawsze jak pojawia się seks bez związku to dziewczyny chcą za to zapłaty,a chłopak nie? Przecież oboje się zgodzili na seks np. na imprezie lub się na to umówili?

Gość Gość

Bo to on bardziej chce!

Otwórz agencję towarzyską dla kobiet - zobaczysz ile przyjdzie klientek!