Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to jest brak profesjonalizmu

Polecane posty

Gość gość

Pracuję jako konsultantka infolinii. Nasza firma mieści się w Warszawie w samym centrum. Jest to problem dla naszej szefowej. Ponieważ w firmie jest ciepło często uchylamy okna. Z zewnątrz dochodzą różne odgłosy w czasie naszych telefonicznych rozmów z respondentami, które słychać w tle. Mianowicie: szczekanie psów, dźwięki odjeżdżających tramwajów i pociągów, dzwony kościelne, wrzask dzieci na boisku szkolnym, grzmoty piorunów w czasie burzy, stukot butelek wrzucanych do śmieciarki.Wymieniać można w nieskończoność. Raz rozmawiając z respondentem ten się mnie spytał czy to na pewno infolinia czy może ZOO bo w tle słyszy szczekanie psa. Powiedziałam że jak najbardziej biuro a odgłos dochodzi z zewnątrz przez otwarte okno. My pracownicy a także osoby dzwoniące podchodzimy do tego z humorem ale szefowa jest wściekła. Karze zamykać okna bo twierdzi że takie sytuacje to brak profesjonalizmu i kompromitacja firmy. Klimatyzacji nie chce założyć ze względu na swoje problemy zdrowotne i w efekcie karze siedzieć przy zamkniętych oknach. Jest to bardzo męczące, szczególnie gdy jeszcze zimą włączmy kaloryfer. Tłumaczyliśmy szefowej że lokalizacja firmy w centrum to świetny pomysł i że nie jesteśmy na odludziu więc to chyba normalne że słychać głosy z zewnątrz. Ona nie chce tego przyjąć do wiadomości, cały czas upiera się że te odgłosy obniżają standard firmy, że ktoś może pomyśleć,że jesteśmy niewiarygodni i wystawić negatywną opinię w internecie. Co myślicie o tej sytuacji?

Gość gość

Oczywiście że to takich sytuacji należy podchodzić z humorem i rezerwą. Wasza szefowa kojarzy mi się z typową, nadętą sztywniarą w okularach i służbowym uniformie co połknęła kij od miotły. Z jej podejściem do życia powinna pracować w kostnicy a nie między ludźmi, tam by miała ciszę gwarantowaną. Gdybyście przenieśli firmę na jakieś zadupie stracilibyście klientów. Ja np. nienawidzę siedzieć w dusznych zamkniętych pomieszczeniach i zgłosiłabym zaistniałą sytuację do Inspekcji Pracy,że szefowa naraża was na uszczerbek na zdrowiu poprzez siedzenie w zaduchu. Gdyby ktoś z pracowników chorował na astmę czy serce mógłby zasłabnąć w takich warunków. Wszystkie firmy mieszczące się w centrum spotykają się z tego typu sytuacjami i nikt nie robi z tego powodu jakiejś tragedii. Widać że pochodzi z jakiejś wiochy zabitej dechami i odciętej od świata skoro nie potrafi pojąć że duże metropolie a tym bardziej stolica tętnią życiem. Ja bym się zwolniła, szkoda zdrowia na współpracę z taką osobą.

Gość Gość

Szefowa ma rację. 

Gość gość

Ja popieram waszą szefową. Rozumiem że w centrum stolicy ta,ie sytuacje są nieuniknione ale faktycznie to źle wpływa na wizerunek firmy, powoduje brak powagi i niewiarygodność.Korporacje dbają o to i dlatego inwestują w klimatyzację. To prawda że nie możecie siedzieć w zaduchu bo się pochorujecie. Byłam kiedyś w podobnej sytuacji. Jedna z pracowniczek używała MATERIAŁOWYCH a nie higienicznych chusteczek do nosa które prała w toalecie a potem suszyła na kaloryferze. Całe biurko miała zastawione zdjęciami rodzinnymi i rysunkami swoich dzieci. Szefostwo kazało jej to natychmiast wszystko szybko zlikwidować bo to nie jej prywatne mieszkanie tylko państwowy urząd. A jak jej się to nie podoba to niech założy swoją prywatną firmę najlepiej przedszkole albo cyrk i trzyma te przedmioty na biurku w swoim gabinecie. Choć moim zdaniem to też nieprofesjonalne, w końcu praca to praca a nie dom. Nawet lekarz jak prywatnie przyjmuje pacjentów w domu to ma gabinet i fartuch lekarski nie robi tego np. w kuchni w domowym dresie. Pewne sytuacje zobowiązują.

Gość gość

Kiedyś pracowałam w biurze rachunkowym mieszczącym się w pobliżu cmentarza. W czasie rozmów telefonicznych słychać było nieraz smutne pieśni żałobne dochodzące z pogrzebów. Nikt na to nie zwracał uwagi, nie popadajmy w paranoję.

Gość gość

Uważam że takie sytuacje ośmieszają tylko niektóre sytuacje. Ja np. pracowałam w Zakładzie Karnym miałam do czynienia z patologią społeczną. W czasie rozmów telefonicznych też często słychać było różne awantury i przekleństwa. Tyle tylko że każdy wiedział czego można się spodziewac po tego typu miejscu. Dziwne by było żeby w tle było słychać muzykę poważną. Bo pracowałam w specyficznym miejscu. Jednak w przypadku eleganckiej firmy takie sytuacje naprawdę ośmieszają tę firmę.

Gość gość

Mnie odgłosy nie przeszkadzaja tylko zapachy. Mieszkam w sąsiedztwie wysypiska śmieci i często jest to nie do zniesienia. A że pies szczeka?W naturze psa leży to że szczeka. Dziwne by było żeby miauczał.