Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WasilewskaJulia2002

Nikotyna a antykoncepcja

Polecane posty

Cześć dziewczyny mam pytanie. Miałam około miesiąc temu wizytę u Pani ginekolog w celu dostania recepty na tabletki antykoncepcyjne.  Kiedy Pani zadała mi pytanie czy pale papierosy odpowiedziałam, że nie. Pale papierosy elektryczne z nikotyną o mocy 12 i po wyjściu od Pani ginekolog po dostaniu recepty( na najniższą dawkę hormonalną ) zadałam sobie pytanie czy nie powinnam jej jednak powiedziec. Mam pytanie, Czy sama nikotyna może obniżyć skuteczność tabletek ? Czy chodziło o papierosy tylko zwykle czy moze o elektroniczne tez. Boje się, ze tabletki  nie będą działać jak powinny 😕

Gość Milamila

Nikotyna może wchodzić w interakcje z niektórymi hormonalnymi środkami antykoncepcyjnymi z tego co wiem, moja doktor nie przepisała mi tabletek, bo wiedziała ile pale, ale rzeczywiście, wtedy byłam jednym wielkim papierosem 🙂 wyczuła to na kilometr. Nie wiem, jak wpływa na skuteczność, może swoją sprawę jeszcze skonsultuj z ginem i poczytaj ulotkę, może poszukaj jakieś alternatywy, może tak jak jak ja tester owulacyjny ze śliny ? Ja stosuje Afrodytę... Następnym razem bądź szczera z lekarzem...