Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yeseffy

Jaki wynik glukozy powinnam miec zeby byl calkowicie prawidlowy? Norma niby do 92 DLA ciezarnych ale jak bedzie wynik na granicy to pewnie I tak czeka mnie diabetolog

Polecane posty

Ostatnio mialam 94 glukoze I dostalam skierowanie na ttg 75, ale mozliwe ze zle przygotowalam sie do badania bo zjadlam wieczorem cos slodkiego I kolacja nie byla lekka

Gość Na chwilę

Ale dlaczego się nie zastosowałaś do zaleceń? Nikt Ci tu nie będzie przecież interpretował wyniku i nie powie Ci czy coś jest nie tak, od tego jest lekarz. 

Gość Pola

Pojdziesz do diabetologa,dostaniesz diete,beda cie wazyc przy kazdej wizycie,bo jak będziesz tyla to znaczy ze oszukujesz. Ja mialam 96 na czczo i mnie wyslal gin. Glukometrem tylko rano mam wahania bo czesto nie jem po prostu kolacji. A to bląd. 

Gość Ghhuughha

Wiesz jaka jest norma. Wiesz ze sie w niej nie miescisz. I nie wiesz czy masz dobry wynik?

Tak, rozpoznaja ci cukrzyce ciazowa. Tak, bedziesz na diecie. Moze bedziesz musiala brac insuline a moze nie. Konsekwencje sa takie ze trzeba uwazac i nie pozwola ci przenosic ciazy.

Nie mialam jeszcze ttg. Nie dostawałam zadnych zaleceń. Po prostu na pierwszych dwóch badaniach wyszla mi glukoza lekko ponad normę i dostałam skierowanie na te ttg. Pytam tylko jaki wynik na ttg musialabym miec glukozy żeby zostal uznany za calkiem prawidłowy.