Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż zmarł i byli teściowe domagają sie widzenia z wnukiem czy mogą

Polecane posty

Gość gość

Nie chce aby widzieli sie z wnukiem i ja nie chce miec z nimi nic do czynienia, jak mieszkalismy z nimi u nich w mieszkaniu to czylam si eciagle oceniania i ze mnie nienawidza, wiec nie chce syna narażać na cos takiego. 

Gość Gość

Jeśli są normalni, nie robią dziecku krzywdy, tylko normalnie chcą z nim spędzić czas, no nie wiem, pójść od czadu do czasu na plac zabaw czy na lody, to nie widzę w tym nic złego. A ile syn ma lat? Czy on chce widywać się z dziadkami? Jeśli chodzi o kwestie prawne, to dziadkowie nie mają żadnych praw i nie masz obowiązku ustalać z nimi widzeń, ale według mnie warto, by dziecko znało dziadków.

Gość ...

Ja bym ich olała

Gość gosc

Dziadkowie jak najbardziej mają prawo wystosować do sądu rodzinnego wniosek o ustalenie kontaktów z wnukiem, jeśli udowodnią, że pozostają z nim w bliskich i dobrych relacjach. 

Gość Bra

Nie pozbawiają synka kontaktu z dziadkami. To nie jego wina, że żarlaś się z nimi.

Gość Domi

Też tak uważam jak ktoś powyżej,że nie zabraniabym kontaktu oczywiście raz na jakiś czas,postaw się w ich sytuacji. Może naprawdę kochają wnuka

Gość Gość

Jak nie pozwolisz widywać się z wnukiem, mogą sprawę założyć w sądzie i mogą dostac częstsze widzenia, niż gdybyś po dobroci raz na jakiś czas pozwalała na kontakt. A wtedy nie ma zmiłuj, nie ma, że boli i będziesz musiała pozwolić na tak częste widzenia jak sąd zasądzi.

Gość Gramofon

Moj tato zmarl gdy mialam 3 lata, matka nie chciala kontaktu z rodzina ojca...

Teraz jestem po 30 minelo sporo czasu, a ja o moim tacie wiem tyle co nic. Wiem ze gral na gitarze i nosil brode.

Rodzina ojca nie chce ze mna kontaktu i juz sie pogodziam, ale kiedys mialam taki okropny niedosyt, czulam taka pustke, brak torsamosci. Nauczylam sie to akceptowac, ale okropnie mi brak czegos w zyciu.

Nie rob tego samego dziecku co mi zrobiono, bo za pare lat syn moze miec do Ciebie zal. Dziadkow moze juz nie byc, a rodzenstwo nie bedzie chcialo opowiedziec co pamieta.

Gość

Już i tak ojca nie ma.Mają prawo do kontaktów z wnukiem jak najbardzioej.Nie mają prawa do wtrącania się w Twoje życie i jak go wychowujesz.

Gość Gosc

Jesteś matką, kobietą, nie żal Ci teściowej? Matki, która nigdy już nie zobaczy swojego dziecka? Twoje dziecko jest ostatnim, kto został jej po synku. Nie lubisz ich, ale bądź człowiekiem...

Gość Gość

Szkoda że oni nie byli porządni gdy był na to czas!!!

Gość że też się na to nabieraci

to samo prowo w różnych wydaniach od lat