Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiadomo ojej

Po co popularne imiona?

Polecane posty

Gość gosc
4 godziny temu, tabuania napisał:

Ja jestem Kasia i jakoś przezylam na tym swiecie ponad 30 lat, nosząc jedno z najpopularnijeszych imion w latach 80 i 90 :). Miałam 4 inne Kasie w podstawówce, na studiach byłam jedyna. Kazdy z nas i tak miał ksywe, po imieniu tylko rodzice i rodzina się do mnie zwracali 😉

Moje dzieci nosza takie imiona, jakie podobały się mi i mężowi- Wojtek i Blanka- nie zwracalismy zadnej uwagi na popularnośc imion, nie śledziliśmy z długopisem statystyk nadawania takich imion w roku ich urodzin. Dla mnie to rybka, czy moj syn będzie 1 z 10 Wojtków w szkole, raczej nie zniszczy mu to psychy ;] 

To chyba normalne, ze musialas miec ksywke, to chyba lepiej niz po nazwisku jak jest 6 osob w jednej klasie o tym samym imieniu, a przeciez nie musi byc.

Gość lol

Czemu sie tak boicie zdrobnień? Swiadczą o bogactwie języka, fantazji. Zycie byłoby bez nich nudne! Mnie rodzina i znajomi zdrabniaja na dziesiątki sposobów a ja doceniam , bo to znaczy, ze chciało im się o mnie pomyslec i dodać cos od siebie.

Gość gosc

Zdrobnienia sa super, ale fakt, ze niektore moga obrzydzic imie takie jak Maria.  Nadajac imienia powinno sie brac pod uwage oczywiste zdrobnienia i jezeli nie podobaja sie to niestety poszukac innego imienia.