Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Schudłyście po przejściu na dietę bezglutenową?

Polecane posty

Gość Gość

Wasza waga zaczęła spadać po przejściu na dietę czy nawet nie drgnęła? Ja zauważyłam ze brzuch już aż tak nie boli ale nadal waga nie drgnęła ani opuchlizna ( nieznacznie buzia mniej opuchnięta ) już leci 2 tydzień odkąd nie jem glutenu. Jak było u Was? O ile waga spadła? A może wcale nie spadła ?

Gość Gosc

Up no

Gość Reania

Aby schudnąć potrzebny jest deficyt kaloryczny czy jesz mniej niż spalasz. Możesz jeść zdrowo ale za dużo i nie chudnąć lub tyć. 

Gość zert

Nie. Praktycznie nikt nie schudnie z wyeliminowania glutenu. Malo kto ma realny problem z glutenem, to moda. Zeby schudnac jak napisala Reania: trzeba miec deficyt kaloryczny, a nie wyrzucic jakis skladnik.

Schudniesz nawet na sloninie, o ile zjesz jej wystarczajaco malo.

Dnia 26.02.2019 o 21:36, Gość Gość napisał:

Wasza waga zaczęła spadać po przejściu na dietę czy nawet nie drgnęła? Ja zauważyłam ze brzuch już aż tak nie boli ale nadal waga nie drgnęła ani opuchlizna ( nieznacznie buzia mniej opuchnięta ) już leci 2 tydzień odkąd nie jem glutenu. Jak było u Was? O ile waga spadła? A może wcale nie spadła ?

Przejście na dietę bezglutenowa gdy nie ma takiej potrzeby wiąże sie z poważnymi konsekwencjami zdrowotnymi, jeśli nie ma przeciwwskazanie do jej stosowania nie polecam ! Dieta ta jest praktykowana przy celiakii która jest choroba oraz niektórych jednostkach chorobowych, gluten zawarty w białkach zbóż jest jak najbardziej potrzebny w prawidłowym funkcjonowaniu zdrowego organizmu. 

Gość Gość Gość

U mnie po 4 dniach -1,7 kg na diecie bezglutenowej, ale mam stwierdzoną nietolerancję i racjonalne porcje jem.

26 minut temu, Gość Gość Gość napisał:

U mnie po 4 dniach -1,7 kg na diecie bezglutenowej, ale mam stwierdzoną nietolerancję i racjonalne porcje jem.

Przy nietolerancji pokarmowej na gluten wskazana jest odpowiednia dieta, racjonalne żywienie swietnie  😀😀😀