Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Potrzebuję porady proszę!!

Polecane posty

Gość Gość

Witam. Stosuje tabletki antykoncepcyjne. 18.01 doszło do stosunku, mój partner miał dodatkowo prezerwatywe, a wytrysk był poza pochwa. Kilka dni później pojawiło się krwawienie z odstawienia, było bardziej brunatne, a po rozpoczęciu nowego blistra zaczął się ból piersi, ginekolog zmienił mi tabletki, kolejne krwawienie z odstawienia było w danym terminie, tak samo jak zawsze. Rozpoczęłam nowe tabletki, ból minął, ale mam uczucie nabrzmialych piersi, a czasem odczuwam pieczenie sutków, zauważyłam, że w sytuacji strwsowej to się nasila... Dodam, że wykonałam testy ciążowe 25. I 28. Dnia od stosunku z moczu po południowego i 35. 37. Oraz 42. Dnia od stosunku z moczu porannego. Wszystkie negatywne. Czyli rozumiem, że ciąża nie muszę się zamartwiac? 

Gość zaa

No przecież twoim zdaniem wszystko świadczy o ciąży więc co można tu więcej napisać?? 😑

tabletki anty, prezerwatywa, wytrysk poza pochwą, krwawienie z odstawienia razy 2, negatywne testy -co z tego świadczy o ciąży??

No wiem napiszesz, że masz ból piersi, obrzmienie i pieczenie. No i co? To pewnie od tabletek. Hormony działają. 

Powtórzę, ciąża twoim zdaniem?

Gość Gość

Bo przed stosunkiem miałam plamienia, ale nie zapomniałam żadnej tableki ani nie osłabiłam ich działania żadnymi lekami...gin powiedział, że tak czasem może być albo to moja duża nadzerka... Poza tym naczytalam się, że krwawienie nie musi świadczyć o braku ciąży.... Że testy ciążowe niektórym nie wychodziły i się zestresowalam.... Ale no wydaje mi się, że po takim czasie tyle testów by się nie pomyliło. 

Gość Gość

Uważacie, że tyle testów po takim czasie nie mogło się pomylić? 

Gość Gość

??? 

Gość zaa

Przecież to ty uważasz że się myliły. 🤨

Jak dla mnie nic nie przemawia za ciążą.

Krwawienia moga być przez hormony -może tabletki nie wpływają dobrze na twój organizm. I stąd pewnie te wszystkie objawy. W końcu z jakiegoś powodu gin zmienił ci juz tabletki.

Gość Gość

Nie wiem, bo już stosuje 2 lata tabletki... Zaufam testom, skoro zrobiłam ich kilka i to w odstępie czasu 

idź do lekarza i zmień te tabletki, bo najprawdopodobniej masz źle dobrane. Przy okazji niech Ci zrobi usg to się przestaniesz martwić. Najlepiej idź prywatnie, bo na nfz to pewnie miesiąc będziesz czekać.

Gość Gość

Mam od tego miesiąca zmienione, bo przez 2 lata stosowałam microgynon, a teraz mam vixpo... Martwi mnie to, bo szukając w internecie co to może być to od razu ciąża... A ja często mam tak, że wierzę we wszystko co jest tu napisane ehh stąd te moje testy ciążowe mimo, że każde krwawienie wystąpiło ( choć podobno nie wyklucza ciąży) 

Gość Gość

I jeszcze mam pytanie jak szłam spać o 2 i wtedy też oddałam mocz, a wstałam koło 6.30 i wówczas też zrobiłam test ciążowy to mogę go uznać za prawidłowy wynik? I mocz jako "poranny"? Jest 42 dzień od stosunku. 

Gość Gość

Proszę o odpowiedź. Czy Wy na moim miejscu tzn. Po krwawieniu z odstawienia i 5 negatywnych testach ciążowych stresowalybyscie się? 

Gość Qer

A jakie to ma znaczenie? Ty i tak wiesz swoje i nic co napiszemy tego nie zmieni. Wszystko dla ciebie oznacza że to i tak ciąża.

Gość Gość

Chce poznać Wasza opinie. Proszę 

Gość Gość

Naprawdę chcę poznać Waszą opinie, czy po tylu testach byście jeszcze się zastanawialy

Gość Qer

Czy ktokolwiek napisał ci że jego zdaniem to ciąża? Jakimi słowami i ile razy trzeba ci pisać że nie?

Ty wiesz swoje więc daruj sobie pisanie bo i tak nic co napiszemy do ciebie nie dotrze więc szkoda twojego i naszego czasu.

P.S. daruj sobie współżycie to będziesz spokojna.

Gość Gość

Wprost nikt mi nie napisał, ale przeczytałam x for, x różnych portali i się nakręciłam niepotrzebnie... Bo przeczytałam tego typu rzeczy 

- ból piersi - objaw ciąży 

- krwawienie nie wyklucza ciąży 

-negatywne testy ciążowe - rzekomo u niektórych kobiet, były negatywne gdy te już były 2 miesiącu ciąży, choć to na ile jest prawdą, nie wiem. 

Ale no nie wiem, czy 5 testów mogłoby faktycznie się pomylić, jeśli były one robione w odstępach czasu... Wydaje mi się, że jakby faktycznie byłoby coś na rzeczy to test by już pokazał

Gość Qer

No to nie czytaj i tyle.

Internet jak to internet znajdziesz tu wszystko.

Gość Gość

Chyba masz rację. Bo czytając to człowiek może ześwirować...chociaż  przy krwawieniu ciąża już jest niezwykle mało prawdopodobna... A jeszcze jak testy są negatywne to chyba faktycznie nie ma co się więcej doszukiwać