Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zycxf

Alkohol... Co on daje bo nie mogę tego pojąć :(

Polecane posty

Gość Zycxf

Moje życie  jest strasznie ostatnio nie zrozumiałe... Sporo pracuje, jestem całkowitym abstynentem, brzydzi mnie alkohol ale ma to swój początek za czasów młodzieńczych gdzie mój ojciec nigdy za kołnierz nie wylewal bo w tamtych czasach wszystko szło załatwić za flaszkę... Pracuje u ludzi i zygac się chce jak czuje woń alkoholu, lub małżonka delikwenta skarży się że poszedł w cug z kolegami i 3 dni nie wraca, najlepsi są Ci co jak przyjadę mnie nie poznają chodź kilka godzin wcześniej do mnie dzwonili... Niestety wśród moich najbliższych znajomych wcale lepiej nie jest. Teść alkoholik, który rozbił po pijanemu auto, mojemu ojcu z resztą też zabrali za jadę pod wpływem prawko, najlepsi dwaj koledzy też za kołnierz nie wylewaja i nie ma dnia żeby coś nie wypili... Gadam z kumplem, ojciec jego się zapil itd. Roczniki jakie? 1950-70 ... Brakuje mi słów, ale co w tym alkoholu jest takiego nadzwyczajnego? Co? Wytlumaczcie mi to bo ja nie potrafię 😞

Gość xxx

Spróbuj to zobaczysz ;)

Gość ekspert

Alkohol obniża ciśnienie

Gość Gosc

Alko bardzo poprawia nastrój i samopoczucie. Napij sie a zobaczysz, to twardy narkotyk

Gość gość

co innego napić się alkoholu a stac sie alkocholikiem

Gość facet
12 minut temu, Gość gość napisał:

co innego napić się alkoholu a stac sie alkocholikiem

Dlatego trzeba pić z umiarem

Gość Zycxf
11 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Alko bardzo poprawia nastrój i samopoczucie. Napij sie a zobaczysz, to twardy narkotyk

Dobre nawet mega dobre... Mi nigdy nie poprawiał a wręcz przeciwnie... Dodatkowo śmierdzi. Niekiedy w podziękowaniu od klienta dostanę jakąś flaszkę i w końcu ostatnio miałem cały barek przeróżnego świństwa, ale się uplynnilo po znajomych... Ewentualnie piwo wypije, dobre piwo a nie produkt piwopodobny... Ale to raz na może dwa miesiące ... 

Gość gość x

są dwa rodzaje alkoholi: wyroby spirytusowe wraz z tanimi winami (niestety) , oraz wina gronowe wytrawne.

Tych pierwszych unikać ze wszelkich sił.

Natomiast szlachetne czerwone wina gatunkowe mają swoją rolę leczniczą jako uzdrawiające choroby serca a nawet mają działanie przeciw nowotworowe. (opinia lekarzy kardiologów)

Gość Piszę o suchym pysku :)

Nie jestem lekarzem, ale obiło mi się o uszy, że opublikowano ostatnio wyniki jakichś nowych badań, z których wynika, że szkodliwość alkoholu pod każdą postacią jest tak duża, że przeważa nad pozytywnymi skutkami picia. Po prostu się podobno nie bilansuje, szkoda jest zawsze znacznie większa niż korzyść.