Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stare patologiczne kamienice mają swój urok

Polecane posty

Gość Seba
5 minut temu, Gość Turysta napisał:

Brzmi ciekawie, chętnie pozwiedzam tą dzielnicę jak będę we Wrocławiu. Patrząc na opisy widzę, że jest tu ciekawie no i tubylcy są sympatyczni.

Śmiało ziomal popijemy, opowiem jak poznałem swoją dópę, opowiem o moim i moich ziomkuw dziecinstwie  i morze razem z kómplami pogonimy jakiego frajera.

Gość gość

Albo jak cwana patologia to wystara się o rentę socjalną i grupę inwalidzką. Czasami też całe rodziny bez żadnego wykształcenia, szkoła specjalna albo Cech Rzemiosł Różnych a jedna panna się wybije ponad to, skończy najpierw zawodówkę i pracuje jako salowa a potem zaocznie np. liceum medyczne i awansuje na pielęgniarkę.. Wtedy jej bezrobotna matka co kiedyś też był była salową chodzi i się chwali jaka to mądra ta jej córunia Nicolca bo taką karierę jako pielęgniarka robi i może jakiś bogaty przystojniak co ma hurtownię albo warsztat samochodowy się z nią ożeni.Kupa śmiechu. To nie ludzie to bydło.

18 minut temu, Nymphette napisał:

Też tak sobie myślę, i w ogóle na sam widok tytułu tego tematu, jakoś z nim zarezonowałam, ale już sama treść mnie nieco przeraziła :) Mieszkanie w kamienicy jak najbardziej, może być klimatyczne i fajne (uwielbiam sesje zdjęciowe w paryskich kamieniczkach, Haussman zdefiniował swoim stylem architektonicznym to miasto moim zdaniem), ale to co jest przedstawione w temacie, to jakieś skrajnie patologiczne otoczenie, którego na pewno nie ma w każdej kamienicy :) 

Jaki kraj taki Paryż :-)

10 minut temu, Nymphette napisał:

:D

Zainspirowałaś mnie tym Paryżem, siedzę i oglądam wycieczki. Plan to zrealizowania na przyszłość. :)

Gość gość

A ja z kolei nienawidzę tych bogatych inteligencików co sie wywyższają.

10 minut temu, Nymphette napisał:

Też tam nie byłam od dzieciństwa, niewiele pamiętam, więc i sama przy okazji się nakręciłam :D 

Ojej, jedziemy? :D

Gość gość

Jestem psychologiem, pracowałam w tego typu miejscach więc wypowiem moje skromne zdanie. Z przykrością muszę stwierdzić że takie dzieci powielają los swoich rodziców i dziadków. A jak ktoś jakimś cudem wyrwie się z tego środowiska i chce żyć inaczej to najczęściej zrywa na zawsze kontakty z tą swoja rodziną bo się jej zwyczajnie wstydzi. Ktoś tu pisze o beztroskim dzieciństwie. Nic bardziej mylnego. Dzieciństwo tych dzieci toczy sie wokół przemocy-bicie słabszych, demolowanie cmentarzy, znęcanie się nad zwierzętami. Przejdźcie się po tych okolicach i zobaczcie ile tam jest okaleczonych psów, kotów, ptaków. Bez oka, ucha czy skrzydła. To te bezpańskie dzieciaki tak robią z nudów. Wybijają szyby, zajmują sie od najmłodszych lat paserstwem, złodziejstwem i prostytucją. Teraz życie dzieci toczy się głównie przy komputerach. Tylko że dzieci z normalnych rodzin siedzą przy komputerze w domu i się uczą. A dzieci z trójkąta siedzą ze skradzionym laptopem na podwórku albo schodach i grają w brutalne gry. Słyszałam piosenki takiej młodzieży-my małolaty z trójkąta lubimy seks w trójkącie, itd. bardzo wulgarne teksty. Jak czasami gdzieś pojadą na wakacje to tylko na darmowe kolonie z MOPS-u czy Caritasu. To jest waszym zdaniem to fajne dzieciństwo?

Gość gość

Dlatego ja jak najbardziej popieram aborcję. Wtedy byłoby mniej takich ludzi, bo pewnie większość z nich pojawiła się na tym świecie z przypadku i bezmyślności ich rodziców.

Gość gość

Aż się popłakałam jak przeczytałam tekst pani psycholog że ta rozwydrzona dzieciarnia okalecza zwierzęta. Widziałam takie biedne zwierzaczki i zastanawiałam się kto przy zdrowych zmysłach mógłby coś takiego zrobić. Skazałabym ich na karę śmierci z torturami. Ale piszecie tylko o miejskiej patologii a wiecie ilu takich parszywców jest też na wsiach? Najczęściej dawne PGR-owskie rodziny co do dziś nie umieją się odnaleźć w nowej rzeczywistości.

Gość gość

Typem takiej miejskiej zepsutej do szpiku kości patologii miejskiej była tania warszawska ulicznica Mańka-córka praczki mieszkającej w suterenie z filmu Kariera Nikodema Dyzmy. Nawet taki prostak jak on. Albo Wiolka z Wałbrzycha z filmu Sztuczki którą nawet jej własna prymitywna matka nazywała zdzirą.Lub dziewka kuchenna Mela-żona kata skazana na karę śmierci z filmu Korona Królów.Czy Jagna Boryna wywieziona na gnoju ze wsi za kurewstwo z książki Chłopi. Nie wyobrażam sobie mieć takich córek. Jak można w ogóle dopuścić do takiego wychowania?Żeby dziewucha tak się złajdaczyła? Wpaść w takie bagno łatwo,wyjście z niego jest praktycznie niemożliwe. To się chyba tylko udało Mariolce-synowej Januszkowej  Smoliwąsowej. Bo weszła w małżeństwo z bandytą z powodu ciąży ale szybko się rozwiodła. Nie na darmo spiewają: Nie ma mocnych na Mariolę.