Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Onaa945

Obgadywana na kazdym kroku

Polecane posty

Hej . 

Od dłuższego czasu mam problem z siostrą męża i żoną brata mojego męża.  Obie są jak najlepsze przyjaciółki, najlepsze szwagierki. 

Problem pojawił się w momencie kiedy zaczęły mnie obgadywać w bardzo chamski sposób i zupełnie bez powodu. Kilka lat temu obgadywaly mnie, mojego męża, nasze wesele i ogółem nasze życie , ale w zeszle święta wielkanocne była zgoda, bo zapytałam wprost o co im chodzi. Na chwilę było ok, a w grudniu  juz dowiedziałam się, ze jednak dalej obgadują.  I tak z kolei bardzo interesowało ich to jak z mężem poszlismy na Andrzejki a syna zostawilismy tesciowi, to wielkie oburzenie, że jak mogliśmy tak zrobić.  Jedna drugiej się radzila co kupić naszemu synowi na Mikołaja ( jest chrzestną) na co druga odparła, że może jakąś zabawkę interaktywną co same potrafią czytać, bo my z mężem nie mamy na to czasu... w momencie jak siostra męża nagle przestała sie do mnie odzywac to opowiadała, że to ja się nie odzywam i że chodzę taka fochnięta, że ma ochotę mi się zaśmiać w twarz, że jestem żałosna i jakaś przytrzymana jak raz prosiłam czy zostanie na chwilę z synem. Niby chrzestna a o moim synie pisała, że jest rozwydrzone dziecko, że my się nim nie umiemy zająć.  Najgorsze było jak o wszystkich naszych kłótniach pisała tej drugiej, a kiedy raz przyjechała tu moja mama to uznała, że ' jestem taka sama patola jak moja mama'. Siostra męża właśnie mieszkała z nami i wiedziała co w domu sie dzieje. Często zabierała nasze rzeczy bez pytania, więc w końcu chowałam, żeby więcej nie brała, a ona stwierdziła, że jestem żałosna. 

Przed Świętami Bożego Narodzenia oznajmiłam im, że wiem o wszystkim i obie w Boże Narodzenie mnie przeprosiły. Jednakże dalej we mnie pozostaje taki uraz, żeby nadal im nie ufać.  Niby jest okej, ale jak juz tyle czasu obgadują, przeprosily i znowu to zrobiły to dalej tak będą robić.  Jeszcze niedawno okazało się, że brat męża właśnie z tą swoją żoną mają się budować za naszym domem, bo to jego działka, a ja nie wyobrażam mieć po sąsiedzku którejkolwiek z nich. Co myślicie? Byliście w podobnej sytyacji? 

Gość gosc

Hahaa juz sie od nich nie odczepisz