Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niki

Adopcja w Polsce

Polecane posty

Gość Niki

Co zrobić aby zaadoptować dziecko? 

Gość Kasia
3 godziny temu, Gość Niki napisał:

Co zrobić aby zaadoptować dziecko? 

A jesteś zza granicy ze piszesz adopcja „w Polsce”? Bo jeśli tak to to zmienia postać rzeczy. A jeśli nie to tez łatwo nie będzie. Sama się do tego przynierzalam ale zrezygnowałam

Gość gość

Zgłosić się do ośrodka adopcyjnego, ale nie myśl, że zostaniesz zaproszona na "wybieranie" sobie dziecka. Czekasz na telefon i albo bierzesz albo nie. Do nas zadzwonili, że mają 3 latka do wzięcia na już. Nie wiedzieliśmy co robić, ale kierowniczka ośrodka dała do zrozumienia, że teraz albo będziemy potem bardzo długo czekać, więc zgodziliśmy się. Bardzo kochamy synka, ale jest trudnym dzieckiem... właśnie diagnozujemy czy nie ma FAS  ;( wszystkie diagnozy, terapie są bardzo kosztowne. Na dodatek ja jestem w ciąży i nie wiem jak sobie poradzę z jego leczeniem i noworodkiem...

Gość Janeczka
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Zgłosić się do ośrodka adopcyjnego, ale nie myśl, że zostaniesz zaproszona na "wybieranie" sobie dziecka. Czekasz na telefon i albo bierzesz albo nie. Do nas zadzwonili, że mają 3 latka do wzięcia na już. Nie wiedzieliśmy co robić, ale kierowniczka ośrodka dała do zrozumienia, że teraz albo będziemy potem bardzo długo czekać, więc zgodziliśmy się. Bardzo kochamy synka, ale jest trudnym dzieckiem... właśnie diagnozujemy czy nie ma FAS  ;( wszystkie diagnozy, terapie są bardzo kosztowne. Na dodatek ja jestem w ciąży i nie wiem jak sobie poradzę z jego leczeniem i noworodkiem...

Jak długo to trwa? Jak jutro pójdę do ośrodka to kiedy przydzielą mi dzieci? Można wybrać wiek dziecka?