Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zulix

Co robię źle

Polecane posty

Gość Zulix

Witam! 

Jestem mamą 3 miesięcznej córeczki wczesniaczka. Urodziłam w 36/37 tygodniu przez CC z powodu silnego zatrucia ciążowego i nadciśnienia (180/110 w dniu cesarki). Ciążę rozpoczynałam z wagą 60 kg a dniu CC 96 kg zatrzymanie wody uogólnione obrzęki. Po porodzie waga spadła do 82 kg ale zaraz potem nabrałam do 85 kg (święta). Karmię piersia i bardzo chce schudnąć. Od 3 tygodni chodzę na fitness 3 razy w tygodniu, stosuję dietę 5 posiłków małych urozmaiconych niskokalorycznych, nawet zapisuje co jem i o ktorej, zero podjadania, długie spacery z dzieckiem, badania krwi ok, cukrzycy brak, TSH w normie a waga zatrzymała się na 85 i nie chce w ogóle się ruszyć. Czy ktoś też tak miał? Co może być przyczyną? 

Gość Aaz

Podaj swoje dzienne menu i kaloryczność.

Jaki wzrost?

Gość Super Żona

Hm też miałam problem żeby schudnąć ale Zaparlam się jadłam i jem tak : rano śniadanie 3 kromki chleba wasa z czym chce ok 13 talerz zupy jakiej chce 16 obiad np ziemniaki surówka i mięso na parze 19 jabłko lub gruszka. W ciągu dnia piję tylko wodę

Gość Zulix

Wsrostu mam 170cm. Rano garść płatków na mleku, po 3h jogurtem z musli, obiad jedną kostka ryby po grecku, podwieczorek banan, kolacja granat z jogurtem naturalnym

Gość Gość

W obu ciazach miałam tak, że waga po porodzie zeszla do pewnego poziomu i za nic w swiecie nie chciala dalej. Jak przestałam karmić, to w akcie desperacji byłam przez 2 tygodnie dosłownie na sałacie i pomidorach i 0,4 kg tylko.  Po 8-10 mies  zeszło samo, nawet nie wiem kiedy,  tylko ubrania wymienialam. Organizm potrzebuje czasu, fajnie, że ćwiczysz,  ale jedz z głową i sie nie katuj. 

Gość aaz
40 minut temu, Gość Zulix napisał:

Wsrostu mam 170cm. Rano garść płatków na mleku, po 3h jogurtem z musli, obiad jedną kostka ryby po grecku, podwieczorek banan, kolacja granat z jogurtem naturalnym

No słabiutkie to twoje menu. Z tego co widzę jesz za mało więc organizm się buntuje. Tak daleko nie zajdziesz skoro masz taką wagę a do tego jeszcze ćwiczysz. 

8 godzin temu, Gość Zulix napisał:

Ciążę rozpoczynałam z wagą 60 kg a dniu CC 96 kg zatrzymanie wody uogólnione obrzęki. Po porodzie waga spadła do 82 kg ale zaraz potem nabrałam do 85 kg (święta).

No to skoro tylko tyle waga spadła to wychodzi że to nie była sama woda ale ogólnie przytyłaś. U mnie pod koniec ciąży było 20 kg na plus -ogromne obrzęki i zatrzymanie wody ale wszystko poleciało w ciągu prawie 2 tyg od porodu.

Powinnaś dać sobie czas i pogadać ze specjalistą, bo sama sobie nie radzisz. 

Gość Zulix

W sumie do 7 miesiąca ciąży przytyłam 12kg w 7 miesiącu zaczęła waga drastycznie rosnąć. Gdy trafiłam do szpitala lekarz był przy codziennym ważeniu i z dnia na dzień po + 1kg /+2 kg. W szpitalu miałam dietę jedzenie bez soli. Położne mi mówiły że potrzeba około 6 miesięcy na zejście masy. Mój lekarz rodzinny stwierdził że to nie prawda że zacznę się ruszać mniej jeść i bardzo szybko waga spadnie. Sama nie wiem co jest prawda. Jem mało ale nie czuje głodu a jak się pojawi zagryzam marchewka. Teściowa mówi że jak skończę karmić  to może  coś  drgnie. I ruszam się i mniej jem i efektów brak. A najgorsze jest to że od masy bola mnie kolana biodra i kręgosłup 😔