Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

naneczka6450

Stosunek przerywany

Polecane posty

Witam. 
Od paru miesięcy uprawiam z chłopakiem stosunek przerywany
Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 5 lutego i skończyła 10 lutego 
9 lutego i 10 uprawialiśmy stosunek przerywany. Miałam tylko plamienie 

Następny stosunek odbył się 21 lutego, stosunek przerywany i było to 3 razy z godzinną przerwą 
I stosunek 23 lutego przerywany z tym ze chłopak spuścił mi się na wargi sromowe.

Moje cykle są przeważnie 30 dniowe. Dodam ze od paru dni mam bóle,kłucie podbrzusza. Do tej pory nie występowało to aż tydzień przed miesiączka tylko w 1 dzień. 

Czy jest możliwość ze zaszłam w ciąże?

Gość Rada

Możesz być w ciąży, ale tez nie musisz, proponuję zrobić test. I na przyszłość zmienić metodę zabezpieczenia, albo przynajmniej stosować się do kalendarzyku, bo z tego co piszesz wypadały ci dni płodne o ile nie nawet dzień owulacji, kiedy szansa na ciąże jest największa.

1 minutę temu, Gość Rada napisał:

Możesz być w ciąży, ale tez nie musisz, proponuję zrobić test. I na przyszłość zmienić metodę zabezpieczenia, albo przynajmniej stosować się do kalendarzyku, bo z tego co piszesz wypadały ci dni płodne o ile nie nawet dzień owulacji, kiedy szansa na ciąże jest największa.

Dziękuje za odpowiedź :) czy wynik testu może być już wiarygodny?

Gość Rada

Jak najbardziej, najlepiej zrobić rano, ale to nie jest koniecznością. Trzymam kciuki, żeby wyszło po twojej myśli

Cieszyłaby się jeśli okazało by się ze to dzidziuś :) i miło ze jest jeszcze ktoś na tym forum kto potrafi normalnie odpowiedzieć nie obrażając, oceniając kogoś. W poprzednim poście większość po mnie „pojechała” .. miłego wieczorku życzę. Pozdrawiam 

Doskonale zdaje sobie sprawę z tego ze nie jest to metoda antykoncepcyjna. Co prawda nie słyszałam jeszcze o przypadkach ciąży ze stosunku przerywanego ale zawsze jest możliwość ze chłopak poprostu nie zdąży :) u nas jest tak ze nie planujemy ale jesli się stanie to będziemy się cieszyć :) dlatego wybraliśmy te metodę. 

Gość Izka 08

Nikt nie powinien nikogo krytykować, każdy sam podejmuje decyzje. Ewentualnie można komuś coś doradzić :) Z pewnością stosunku przerywanego nie można zaliczyć do metod zapobiegania ciąży i dla mnie na przykład to byłby za duży stres. Tym bardziej, że dzieciaczki już mam stąd decyzja o tabletkach. Tak sobie pomyślałam, że jak nie będą odpowiednie to lekarz zmieni na inne, albo inną formę. Ale belara jest dla mnie odpowiednia, organizm też się dość szybko przystosował, a ja mam tą pewność, że jestem zabezpieczona.

Gość reda

poprzedniczka dobrze napisała :)

Gość Jovita

Jeśli w taki sposób będziecie współżyli to prędzej czy później jednak może dojść do zapłodnienia. Ja osobiście stosuje i polecam naturalna antykoncepcję, jest nieinwazyjna dla organizmu no skuteczna, łączę ją z tą mechaniczną prezerwatywą. A dni płodne wyznaczam sobie za pomocą komputera cyklu myway- kupiłam go na stronie naturalnaplodnosc.

Moi rodzice uprawiali tylko przerywany i mama nie zaszła w ciążę.Mają 2 planowanych dzieci,mnie i mojego brata.my z mężem też stosujemy przerwany od 14 lat i jakoś nie zaszłam, mamy planowane dzieci.