Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Wiesz ?

Polecane posty

Gość Gość

Kocham Cię tak że aż się boję tegu uczucia

Gość Gość

🙂 

Gość Gość

Nic już nie wiem:-P

Gość Gość

🙂 Dobranoc. 

Gość gość)

Nie bój się bo Cię ta miłość ominie. Mów o niej, daj siebie innym, to wspaniały dar. 

Gość Gosc.

Kiedyś tak mogło być ale nie teraz..

Gość gossc

Dlaczego boisz się tego uczucia? zrobi Ci krzywdę ?

Gość gość)

Bo?

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość) napisał:

Nie bój się bo Cię ta miłość ominie. Mów o niej, daj siebie innym, to wspaniały dar. 

Czy ty masz udar?

Gość gość)
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Czy ty masz udar?

Nie. Wyjaśnić Ci pokrótce czy po dłuższe? 😋

Gość Gość

Mam na ten temat swoje zdanie, ale dziękuję:-)

Gość gosc

po dłuższe

Gość Gość

I hate you ! I love you 😘❤️ 

Gość gość)
18 minut temu, Gość Gość napisał:

Dobra, po dłuższe. Wkleję Ci fragmencik, bo późno jest i na własne przemyślenia nie mam już czasu. Zgłoś się jutro, to sobie podywagujemy jak chcesz.    😋  Zatem czytaj: 

Prawdziwa miłość rodzi się, gdy spotykają się pokrewne dusze. Jest to zapewnione, gdy dwa dojrzałe i świadome umysły jednoczą się we wzajemnym szacunku, gdy kochają się swobodnie i decydują się na wspólną podróż. Dlatego zaufaj i nie bój się. Nie siej w swoim sercu nasion wątpliwości i niepewności. Prawdziwa miłość przetrwa, a to, co piękne, zadba o siebie i nie przyniesie bólu. 

W dzisiejszych czasach wielu ludzi nie wierzy w miłość, ponieważ kiedy jej zaufali, doznali wielkiego rozczarowania. Ludzie ufają jeszcze mniej słowu: trwałość. Bo przecież jak można ją osiągnąć? Żyjemy w epoce zaprogramowanego starzenia. Wszystko ma datę ważności.

Jednocześnie nurty filozoficzne, które przedstawił Zygmunt Bauman, ojciec idei płynnej nowoczesności, czy też nieustępliwy Slavoj Žižek z jego ostrymi ideami społecznego rozczarowania, malują obraz rzeczywistości, w której nic nie trwa, a to, co przewyższa, nie jest zbyt pozytywne. 

Tak więc znajdujemy się w teraźniejszości, w której większość z nas czuje się społecznie niezadowolona, a zmiana jest na porządku dziennym. Jak w takim środowisku możemy ufać, że trwałe wymiary wciąż istnieją? Jak możemy wierzyć w stabilne emocje, w wieczną miłość, w relacje, które nigdy nie zanikają?

Sir Francis Bacon powiedział, że ludzie są gotowi uwierzyć w to, czego pragną, aby była prawdziwe. Aby zbudować coś prawdziwego, szczęśliwego, satysfakcjonującego i długotrwałego, nie wystarczy po prostu ufać w miłość – trzeba w nią wierzyć. Musimy inwestować nasz czas, wysiłek i uczucia dla tej wyjątkowej i kochanej osoby. W końcu największą szansę przetrwania ma to, co kochamy, o co dbamy i na czym nam zależy. 

Prawdziwa miłość umie zwinnie przechodzić po linie. Wiemy, że życie nie jest łatwe, ale 24-karatowa, twarda jak skała, prawdziwa miłość wie, jak zachować równowagę w obliczu trudności. Potrafi przetrwać zewnętrzny kryzys, a tym bardziej wewnętrzny. Prawdziwa miłość nie poddaje się nawet w chwilach, kiedy wątpisz w siebie, tracisz nadzieję, poczucie własnej wartości i zadajesz cios własnym przekonaniom. 

Większość z nas może przyznać, że nie zależy nam na wyjaśnieniu, czym jest miłość z punktu widzenia neuronauki. Okazuje się, że jest to wynik trzech składników: dopaminy, oksytocyny i norepinefryny. Nie obchodzi nas to, ponieważ neurobiologiczna rzeczywistość tak naprawdę nie niszczy magii miłości ani umiejętności kochania, nawet odrobinę.

Stephen Hawking powiedział kiedyś, że miłość jest o wiele bardziej skomplikowana niż fizyka. Powiedział, że czasami spędzamy tak dużo czasu patrząc w niebo, że zapominamy, że najważniejsze rzeczy są tutaj na ziemi. Z jakiegoś powodu zaniedbujemy miłość, nawet gdy wiemy, że uczucia są prawdziwe i że jesteśmy z właściwą osobą. Powody, dla których postępujemy w ten sposób, są złożone, różnorodne, a czasem niezrozumiałe.

"Miłość to nie tylko pożądanie, to przede wszystkim zrozumienie" Francoise Sagan.

Miłość jest dziwna, nie ma co do tego wątpliwości. Ale jak mówi Haruki Murakami w swojej powieści „Ślepa wierzba i śpiąca kobieta” pojawia się tylko raz na jakiś czas. Znalezienie kogoś, kto dokładnie rozumie nasz nastrój, kogoś, z kim możemy się idealnie komunikować… To nieoczekiwane szczęście, którego nie każdy może doświadczyć.

Tak więc, jeśli stajemy w obliczu tej cudownej szansy, jaką jest prawdziwa miłość, dlaczego nie zrobimy tego najlepiej jak możemy? Dlaczego nie stawiamy naszych stóp mocno na ziemi, nie koncentrujemy naszych serc i nie przenosimy naszych umysłów na poziom, gdzie króluje dojrzałość i odpowiedzialność?

Prawdziwa miłość zdecydowanie jest tego warta. Ten, kto widział nas, gdy dla wszystkich innych byliśmy niewidzialni zasługuje na wszystko.

Osoba, która chce być z Tobą, nie licząc na korzyści dla siebie będzie troszczyć się o Ciebie tak, jak na to zasługujesz. Prawdziwa miłość będzie palić się powoli, cierpliwie, ale żywo, pozwalając, aby czas i szczęście mogły uformować się w długotrwałe uczucie.

😋 

Gość Gość

Ale esej. Wystarczy zobaczyć oczy ukochanej osoby i wtedy widzisz wszystko 

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Masz takie doswiadczenie ? opowiedz 🙂 

Gość gość)
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Tak mówią, że oczy są zwierciadłem duszy. Choć dla mnie jest to nie do końca tak. Bo cóż jeśli wybranek jest ślepcem? A? 

Gość Gość

Haha ale głupoty i banały dla naiwnych. Aż mi się spać zachciało 🐷

Gość gosc:-)
1 minutę temu, Gość gość) napisał:

Tak mówią, że oczy są zwierciadłem duszy. Choć dla mnie jest to nie do końca tak. Bo cóż jeśli wybranek jest ślepcem? A? 

A? 

Gość gość)
Przed chwilą, Gość gosc:-) napisał:

A? 

Co? Taka forma pytająca. A? Hę? Hm? Znaczy to mniej więcej: no i co Ty na to?  😋

Gość gosc
2 minuty temu, Gość gość) napisał:

Co? Taka forma pytająca. A? Hę? Hm? Znaczy to mniej więcej: no i co Ty na to?  😋

kim jeztes ???

Gość Gosc gosc goscjjjhjjk

Co ty na to ja chce lato 

Gość sobo
9 godzin temu, Gość gość) napisał:

To nieoczekiwane szczęście, którego nie każdy może doświadczyć.

Znajdz tu takiego osobnika ☹️

Gość ...
10 godzin temu, Gość Gość napisał:

Współczuję tego uczucia, takiej męki.

Gość gość)
7 minut temu, Gość sobo napisał:

Znajdz tu takiego osobnika ☹️

Ja znalazłam co nie znaczy, że tylko ja.  Myślę, że niewielki procent społeczeństwa odnalazł. A jednak. Nawet jeśli jest to 1%. Możliwe, że będziesz również tym szczęśliwcem, który tak ja ja oraz inni, odnajdziesz bliźniaczą duszę, kiedyś. Życzę tego. 

Gość sobo
1 minutę temu, Gość gość) napisał:

Ja znalazłam co nie znaczy, że tylko ja.  Myślę, że niewielki procent społeczeństwa odnalazł. A jednak. Nawet jeśli jest to 1%. Możliwe, że będziesz również tym szczęśliwcem, który tak ja ja oraz inni, odnajdziesz bliźniaczą duszę, kiedyś. Życzę tego. 

I jak jest ? Fajnie ?

Gość parassolka
10 godzin temu, Gość Gość napisał:

Dokładnie tak.To taki moment że już się wie,rozumie się że to ta osoba i żadna inna.

Gość gość)

Tak. Pewnej nocy śniło mi się, że nie byłam we śnie. No i wyobraź sobie, że to faktyznie nie był sen. Spotkałam tam duszę i tak to się zaczęło.

Gość gość)
5 minut temu, Gość parassolka napisał:

Dokładnie tak.To taki moment że już się wie,rozumie się że to ta osoba i żadna inna.

Jaki moment? A co kiedy jesteś niewidomy? Masz na to teorię? 

Gość Gosc.
19 minut temu, Gość gość) napisał:

Jaki moment? A co kiedy jesteś niewidomy? Masz na to teorię? 

Chodzi o to że przychodzi taki moment że czujesz , pragniesz, może też to twoje marzenie by z tą osobą być na zawsze. To mieszanka miłości, tęsknoty, pragnień, wiary, marzeń że to ten/ ta  osoba.