Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadia

Acard 150 mg, a ciąża

Polecane posty

Gość Nadia

Hej, mam pytanie czy któraś z was przyjmowała Acard 150 mg w ciąży? Jestem obecnie w 21 t.c+3d byłam 2 dni temu u innego lekarza ginekologii na badaniu połówkowym i podczas badania wyszło mi podwyższony opór w tętniącach macicznych (4/4pkt) i lekarka przepisała mi właśnie Acard 150mg. Oczywiście zanim go kupiłam skontaktowała się z moim lekarzem prowadzącym, który powiedział że mam brać tak jak Pani doktor zleciała i że podwyższone opór tt. macicznych to nic złego... 

Tamta lekarka kazała brać do 34 Tc. A wczoraj w ulotce przeczytałam,ze nie zaleca się brać acard po 6 miesiącu ciąży, ponieważ może spowodować komplikacje u matki oraz dziecka.. Zanim będę mieć wizytę to pytam was czy mialyscir z tym do czynienia, bo z pewnością poinformuję mojego lekarza co zaleca producent... 

Gość Gość

Ja biorę ale w dawce 75mg, też będę brać do 34tc. 

Gość Gość gość

A pytałaś się lekarza czy nie ma to wpływu na dziecko? Czy wgl wie co producent zaleca, bo różnie bywa... 

Gość Yla

Moja siostra zeby nie acard to nie donosilaby ciąży.

Ja brałam 150 acardu ze wzgledu na otylosc od 5 tc do 34 i pomogl mi bardzo bo nie mialam zadyszki i zylaki nie powiekszaly sie.

Gość Gości

A wiecie coś na temat tego podwyzszonego oporu w tt. macicznych? 

Gość Ramtamtam

Też biorę Acard. Miałam obawy przed braniem ale poczytałam w internecie komentarze i przekonały mnie do łykania. 

Gość Gość

Też biorę,  tylko nie acard,  bo jestem uczulona na salicylany i nie moge, a zaax,  to suplement z wyciągu z pomidora. Biorę już od 12tc ze względu na słaby przepływ w żyle trójdzielnej. 

Gość ...
Dnia 10.03.2019 o 06:46, Gość Yla napisał:

Moja siostra zeby nie acard to nie donosilaby ciąży.

Ja brałam 150 acardu ze wzgledu na otylosc od 5 tc do 34 i pomogl mi bardzo bo nie mialam zadyszki i zylaki nie powiekszaly sie.

A czy juz Pani urodziła i wszystko w porządku ? Pytam bo czytałam ze acard ma zły wpływ na dziecko a tez zazywam acard 150 mg i troche sie obawiam