Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowana

Poród+przewóz psa ratunku

Polecane posty

Gość Zdesperowana

Jestem w 4 miesiącu ciąży będę rodzić w Szwecji ale mój problem polega na czym innym muszę przewieść psa z Polski. Dowiadywałam się że najlepiej będzie promem ale jak i gdzie wyrobić paszport dla psa jaka może być przybliżona cena. 

Gość gosc
26 minut temu, Gość Zdesperowana napisał:

Jestem w 4 miesiącu ciąży będę rodzić w Szwecji ale mój problem polega na czym innym muszę przewieść psa z Polski. Dowiadywałam się że najlepiej będzie promem ale jak i gdzie wyrobić paszport dla psa jaka może być przybliżona cena. 

Ceny nie znam, ale idziesz do swojego weterynarza, jesli pies ma wszystkie szczepienia i jest zachipowany to od reki wyrobia paszport. 

Gość Iubire

A ja pamiętam, że jak wiozłam kota za granicę, to ze wszystkimi badaniami musiałam jechać do głównego inspektoratu weterynarii i tam dostałam papiery. Ale to było kilkanaście lat temu, więc moglo się dużo pozmieniać. 

Gość Zdesperowana

Wiadomo mogę zostawić psa u rodziców ale on teZ ma uczucia chciałabym żeby był z nami w Szwecji na stałe. Mam nadzieję że uda mi się to załatwić. A płyną ktoś z was promem z psem?

Gość gość

W kwestii paszportu nie pomogę bo się nie znam, weterynarz powie ci jak to załatwić, ale sam prom z psem to bezproblemowa sprawa. Te którymi pływalam do Szwecji są bardzo przyjazne psom, jest specjalne pomieszczenie dla psiarzy z wodą i legowiskami, na górnym pokladzie psie toalety. 

Gość Google

Wpisz w google i się dowiesz. Plus za to, że nie chcesz zostawić zwierzaka samego

Gość hihkg

Ojej, jak ja sprzedawałam szczenię do Szwecji to wieźliśmy je do Szczecina, tam nabywcy je odebrali i pojechali do Niemiec, żeby z Niemiec popłynąć do Szwecji. 

Gdyby wieźli je bezpośrednio z Polski, szczenię musiałoby przejść wielomiesięczną (!!!!) kwarantannę czyli czyniące z psa kalekę zamknięcie w klatce na kilka miesięcy.

Może coś się w tej kwestii zmieniło ale sprawdź przepisy dotyczące kwarantanny.

Uważam że powinnaś nawiązać kontakt z doświadczonymi psiarzami (jakieś grupy dyskusyjne, może na FB) i ich popytać o praktyczne rady.

No i nie zwlekaj bo w późnej ciąży będzie ci trudniej.

Gość Dee

Jw, dowiedz się jaki jest okres kwarantanny, do UK bez problemu można zabrać psa promem, koszt to chyba €50, ale w Szwecji może być inaczej. Oczywiście obowiązkowo chip+ paszport (koszt różny, ale średnio około 150zl), no i aktualne szczepienia.