Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Miasto że studenckim klimatem

Polecane posty

Gość Gość

W maju zdaję maturę. Myślę o kierunkach typu farmacja, analityka medyczna, chemia( medyczna), biotechnologia( medyczna), leśnictwo, dietetyka, chemia i toksykologia sądowa, może biologia, biochemia. Myślę o Łodzi, Warszawie, Krakowie, Katowicach, Wrocławiu, Rzeszowie, Lublinie. W Łodzi to mam siostrę, kuzynkę, dalszą ciocię, ludzi, których trochę znam ze szkoły. Nie mam nic do tego miasta. W Wawie byłam parę razy i fajne miasto, mam tutaj dalszego kuzyna z rodzinnego miasta, niedaleko Wawy mieszka kuzynka, trochę jest też tu osób ze szkoły. W Krakowie tylko byłam przejazdem, ale tu mam znajomą ze szkoły, niektórzy są tu też że szkoły. Katowice znam z opowieści, ale słyszałam, że w Katowicach to nuda, miasto niezbyt ładne, mało studenckiego klimatu, w okolicach Katowic mam 2 kuzynów, ale z nimi nie mam kontaktu, we Wrocławiu nie byłam jeszcze, ale słyszę, że ładne i zachwyca studentów, ale tutaj nie mam nikogo z rodziny, niektórzy też są tu ze szkoły. W Lublinie mam kuzynkę, która jest na leśnictwie, ale ona do Krakowa się przenosi na magisterkę. W Rzeszowie to nie kojarzę nikogo ze szkoły, żeby ktoś tam był, nikogo z rodziny nie mam tutaj. Do Łodzi to bym mogła jeździć autobusem albo szynobusem, do Wawy i Krakowa pociągiem z Opoczna Południe, a z Piotrkowa mogłabym pojechać do Wrocławia. A w ogóle jest jakieś połączenie z Opoczna do Lublina czy Rzeszowa? Słyszę, że Warszawa i Kraków to typowo miasta studenckie.