Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nemesis98

Ciąża czy choroba

Polecane posty

Mam pytanie, wiem, że było już takich tematów wiele, ale nie umiem już myśleć o niczym innym. Z moim partnerem kochałam się 17 lutego.  W styczniu okres miałam 10, a w lutym 6. Towarzyszyl mi przy nim ogromny ból. Byłam nim sparaliżowana, nie potrafiłam się ruszać. Był tak silny, że kilka razy zwymiotowałam. Po ok. 2 godzinach przeszło mi i bardzo osłabiona poszłam spać. Nie jest to pierwszy taki epizod w moim życiu, takie bóle na początku miesiączki zdarzają mi się co kilka miesięcy. Ostatnim razem (6 luty) moi bliscy dzwonili na pogotowie, ponieważ sprawa była poważna. Nie wiem, co mam z tym robić. Byłam u ginekologa, robiłam zarówno cytologię jak i USG, ale nie wykazało nic podejrzanego. Nie to jednak jest moim problemem, a kwestia tego, że spóźnia mi się okres już od 7 dni. Nigdy nie miałam problemów z nieregularnymi miesiączkami, największe opóźnienia to max. 4 dni. Zastanawiam się, czy nie jestem w ciąży. Szanse na to są małe, ponieważ z partnerem zabezpieczaliśmy się (prezerwatywy), oprócz tego wytrysk nastąpił poza drogami rodnymi. Po zbliżeniu prezerwatywa była cała i nic się z nią nie stało. W zasadzie nie miałam bezpośredniego kontaktu z nasieniem. Czy wobec tego prawdopodobna jest ciąża?

W tym miesiącu miałam też wiele stresów związanych z życiem prywatnym, jednak jeszcze nigdy mój organizm nie reagował brakiem miesiączki na stres. Od kilku dni odczuwam także bóle w podbrzuszu (takie, jakbym miała mieć okres), ale nic z tego. Nie wiem już, co mam robić. Czy to może być związane z moimi dolegliwościami, czy to raczej ciąża?

Bardzo proszę o odpowiedzi, to dla mnie ważne.

Gość Ania

Cześć. Mam podobnie. Ostatni raz okres przyszedł 8 lutego, powinien przyjść 8 marca i nadal nic... od poprzedniego okresu nawet nie uprawiałam seksu, a i miesiączka była normalna. Zawsze mam regularne. Wariuję już, bo nie wiem co może się dziać skoro ciąża no raczej jest wykluczona... Kiedy iść do lekarza?

Gość zaz

Zaburzenia hormonalne się zdarzają.