Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestemtakajakajestem123

Czy uważacie się za patriotów? Ja nie

Polecane posty

Gość Jestemtakajakajestem123

Dla mnie patriotyzm to głupota, nie jestem patriotką i nie chodzi tu tylko o Polskę. Generalnie nie podoba mi się idea patriotyzmu. Już samo słowo patriotyzm, ojczyzna i jeszcze te obchody 11 listopada coś okropnego. Dla mnie to głupie że mam być dumna z tego gdzie się urodziłam, mam być przywiązana do ziemi, mogę lubić lasy, morze czy łąki, ale nic poza tym. Nie oddałabym życia za Polskę ani żaden inny kraj, nie należę do Polski ani Europy ani żadnej innej części globu, należę tylko do siebie. Poza tym Polska to nie jest jakiś raj, a ostatnio jest jeszcze gorzej, przez partię która rządzi, rasizm, mizoginia, homofobia, poza tym wkurza mnie to że wiecznie kler wchodzi z buciorami w moje życie. A poza tym dla mnie manifestowanie polskości, niemieckości, chińskości... dopisz co chcesz jest tak samo żałosne. Czy tylko ja tak uważam? 

Gość Kaszub

Jo

Gość Wojtek

Każdy wybiera swoją drogę.

Niestety są ludzie, którzy narzucają innym swój jedyny słuszny sposób myślenia i uważają za wroga każdego kto myśli inaczej.

Mi nie przeszkadza Twój sposób myślenia.

Pozdrawiam

Gość Gość

Moim zdaniem (przy najmniej ja) najbardziej czuje się Polką gdy przebywam za granicą i zawsze lubię wracać do Polski i do swojego rodzinnego miasta