Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzyna86

Wrześniówki 2019

Polecane posty

Gość Katarzyna86

Witam. Chętnie popiszę z mamusiami w ciąży. Im nas więcej tym więcej doświadczeń 🙂

mam nadzieję że ktoś dołączy. 

obecnie jestem w 11 t 3 dniu ciąży.

Gość Justyna Krk

Hej :) u mnie termin na 1 września 2019. Z chęcią pogadam :)

Gość 21.04.

Mam termin na 26 września. To moja trzecia ciąża, mamy z mężem już córkę i syna, córka ma 15 lat a syn 9. Ogólnie ciąża była dla nas ogromnym zaskoczeniem, w końcu dzieci są już duże a my nie planowaliśmy przed czterdziestką, trzeciego dziecka ale teraz już się z tym oswoiliśmy :) Czuję się dobrze. Nasze dzieciaki już się przyzwyczaiły do myśli, że będą miały jeszcze rodzeństwo ale przyznam, że na początku nie byli tym zachwyceni, tak naprawdę się im nie dziwię w końcu nasza córka jest już nastolatką ;)

Gość Karolina

Hej dziewczyny! To moja pierwsza ciąża, ale planujemy mieć trójkę dzieci. Myślałyście o pobraniu krwi pępowinowej i sznura pępowiny podczas porodu? Ja jestem zdecydowana, ale chciałam zobaczyć ile osób też bankuje. Co o tym myślicie? 

Gość Gość Monia

Hej, ja na listopad, ale może mogę z Wami popisać? Coś na listopad brak babeczek;)

Ja kiedyś chciałam pobrać krew pepowinowa  ale teraz w czasach gdy można zrobić autoprzeszczep wychodowanych komórek macierzystych mam watpliwosci. Kiedys czytalam, ze tej krwi pobiera się i tak za mało by coś z tym zdziałać. 

Gość Karolina

Też się obawiałam, że może taka ilość być zbyt mała, ale wyczytałam, że istnieje metoda namnażania komórek, więc w sumie moje obawy zniknęły w tej kwestii.

Gość Gość Monia

Karolina - rozumiem, że zdecydowana już jesteś? Jaki jest koszt rocznego utrzymywania pobranego materiału?