Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Były mnie nachodzi co mam zrobic

Polecane posty

Gość gość

ciągle do mnie wypisuje, a wczoraj pomimo, że odmówiłam napisał mi, że i tak przyjedzie do mojego miasta i wyjeżdza rano 😮

Ostatnio jak przyszłam z pracy to jego samochód stał już pod moim blokiem, pozwoliłam mu zostać na weekend bo wtedy jeszcze to bylo przed zerwaniem.
A dzisiaj znowu pewnie przyjedzie bez zapowiedzi.. Co mam zrobic jak bedzie mnie nachodzi

Gość gość

Aha i wypisuje tez i wydzwania do mnie kilka razy dziennie...

Gość gość

Nie masz wyjścia = musisz mu nadal dawać...

Gość gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Nie masz wyjścia = musisz mu nadal dawać...

bardzo smieszne

Gość gość

Jeśli masz już nowego chłopaka, to pokaż go byłemu. Wtedy będzie musiał odpuścić. 

Gość gość

Ewentualnie pójdziecie na dwa baty.

Osobiście poinformowałabym go, że pójdę z tym na policję, jeśli dalej sprawy będą się powtarzać. Przytoczyła te dwie formułki o dokuczaniu i stalkingu i myślę, że po samej rozmowie powinien odpuścić 🙂  No chyba, że sprawa świeża to jest szansa, że samo mu przejdzie. Zacznij też od definitywnego zerwania kontaktu. 

Dz.U.2018.0.618 t.j. - Ustawa z dnia 20 maja 1971 r. - Kodeks wykroczeń

Art. 107.

Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi,
podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.

Dz.U.2018.0.1600 t.j. - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny

Art. 190a.

§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozba­wienia wolności do lat 3.

Gość gość

Napisałam mu stanowczo  zeby dzisiaj nie przyjeżdzał, a on na to " to do zobaczenia", poza tym straszy mnie, ze jak nie bede odbierac bedzie dzwonil za mna do mojej pracy, albo tam przyjedzie 😮

Myslalam ,ze do niego moze wroce, ale utwierdzam sie w tym, ze nie powinnam, boje sie ze bedzie coraz bardziej natarczywy...

Gość gość

Wiem, postrasz ego tym stalkingiem, ale nie wiem czy to cos pomoze

Gość Marek Bycze Jądro

Zrób mu może dobrego lodzika,skoro już przyjechał???a najpierw porządnie nakarm bo zapewne głodny jest

Gość Marek Bycze Jądro

Zrób mu może dobrego lodzika,skoro już przyjechał???a najpierw porządnie nakarm bo zapewne głodny jest

Gość Marek Bycze Jądro

Gość Sas

jak przyjedzie to go olej. Nie rozmawiaj nie wpuszczaj do domu itd. najlepiej nie wracaj dziś do domu tylko zanocuj u koleżanki i wyłącz telefon. Jak zobaczy ze przyjechał na darmo to mu przejdzie. Telefonow nei odbieraj niech sobie dzwoni do pracy.

Gość Wujek dobra rada
1 minutę temu, Gość Sas napisał:

jak przyjedzie to go olej. Nie rozmawiaj nie wpuszczaj do domu itd. najlepiej nie wracaj dziś do domu tylko zanocuj u koleżanki i wyłącz telefon. Jak zobaczy ze przyjechał na darmo to mu przejdzie. Telefonow nei odbieraj niech sobie dzwoni do pracy.

Dobre rady zawsze w cenie wujku dobra rada

Gość Luna

Powiedz żeby sp...talał to zrozumie, jak do facetów nie dociera odmowa po ludzku. Czasem trzeba przemówić innym językiem, ja nie miałabym z tym problemu, bo nie można być aż taką mimozą bez własnego zdania a jak dalej nie zajarzy to poproś kolegów o pomoc i niech mu wytłumaczą.

Gość mezczyzni tozlo

przeczytaj ten temat:

https://f.kafeteria.pl/temat-7536821-faceci-sa-odpowiedzialni-za-zlo/?failedReply=1

Gość Pepik

Dobry lodzik to podstawa

Gość Luna

Mnie niedawno taki typ nachodził i musiałam trochę się uzewnętrznić, bo nic mnie tak nie wnerwia jak nierozumienie słowa NIE, zgłosiłam go potem na policję nawet, musiałam się nałazić po komisariatach bo te nasze służby pracują jak ślimaki.

12 godzin temu, Toksyczna napisał:

Osobiście poinformowałabym go, że pójdę z tym na policję

Na policji poznasz przyszłego męża.

Dnia 15.03.2019 o 19:27, LvciferAvgvstvs napisał:

a Ty co, wieszcz jakiś?

Gość gość
Dnia 15.03.2019 o 19:27, LvciferAvgvstvs napisał:

Wyszukaj topic "Zdrady w Policji". Powodzenia z mężem policjantem :D

Dziś czytałem artykuł o policjancie który po pijaku kilka razy strzelił do kochanka żony i kilka razy trafił. Właśnie tacy tam pracują.

Gość ech
Dnia 15.03.2019 o 18:37, Gość Luna napisał:

nic mnie tak nie wnerwia jak nierozumienie słowa NIE

Ale jak odpuszczamy poderwanie was po usłyszeniu słowa "nie", to nas krytykujecie, że się nie staramy. Same nie wiecie, czego chcecie.

Gość gość
17 godzin temu, LvciferAvgvstvs napisał:

Dziś czytałem artykuł o policjancie który po pijaku kilka razy strzelił do kochanka żony i kilka razy trafił. Właśnie tacy tam pracują.

Niedawno głośno było o policjancie który zgłosił zaginięcie żony. Tego samego dnia o 2 w nocy zostawił trzyletnie dziecko same w domu i pojechal na poczte nadać telefon zaginionej żony do Niemiec żeby zmylić trop... ciała nie odnaleziono....