Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anastazja Rakieta

tradycyjna książka czy czytnik e-book?

Polecane posty

Gość Anastazja Rakieta

kochane, zastanawiam się nad kupnem czytnika e-book. powiedzcie mi czy warto. Jestem bardzo przyzwyczajona do tradycyjnych książek i trochę się boję przejść na ten czytnik. Chętnie poznam wasze opinie :3

Gość Nikola25

Wiadomo że tradycyjnego zapachu papieru nic nie zastąpi ale warto iść z duchem czasu i spróbować E-booka.
Dużo wygodniejszy w użytkowaniu i przede wszystkim pozwala przechowywać do kilku tys. książek w jednym urządzeniu. Nowsze urządzenie przykładowo Kindle 6.0 to aktualnie koszt. ok. 600 zł wg. ceneo.

Gość Moonwalker

Ciasto czy piekarnik?

Ja mam Kindle.

Gość rea

Ebook na podroz, na dojazdy do pracy. Ksiazka - w domu. Dla oczu tylko ksiazka.

Gość mole książkowe

tylko inkbook lumos ❤️

Jedno nie wyklucza drugiego, kupno czytnika nie obliguje do zaprzestania rozbudowy domowej biblioteczki. Za dobry czytnik trzeba jednak trochę zapłacić, np Paperhite 4 to koszt ponad 600 z (w sferis aktualnie 617 zł), a czytniki też należy kupować - dobre rozwiązanie wyłącznie dla osób, które czytają naprawdę dużo. Największym plusem czytnika, oprócz wygody i mobilności jest podświetlenie, co bardzo przydaje się wieczorem, w porze, w której czytamy najchętniej 🙂

18 godzin temu, meazza napisał:

Jedno nie wyklucza drugiego, kupno czytnika nie obliguje do zaprzestania rozbudowy domowej biblioteczki. Za dobry czytnik trzeba jednak trochę zapłacić, np Paperhite 4 to koszt ponad 600 z (w sferis aktualnie 617 zł), a czytniki też należy kupować - dobre rozwiązanie wyłącznie dla osób, które czytają naprawdę dużo. Największym plusem czytnika, oprócz wygody i mobilności jest podświetlenie, co bardzo przydaje się wieczorem, w porze, w której czytamy najchętniej 🙂

Osobiście dużo bardziej wole czytać książkę z czytnika. Osobiście posiadam Paperhite 3 i jestem mega zadowolona. Zgadzam się z tą biblioteczką. Zawsze można kupować ulubione książki, a czytać oczywiście z czytnika.

Gość lol

inkbook lumos strasznie się zacina, mam od kilku miesiecy i leży i sie kurzy bo nie da się z nieg normalnie korzystać... 

Gość do lol

ja na lumosa nie narzekam, dobra cena i książki się czyta wygodnie, wiadomo jak ktoś chce jakieś superfunkcje z kosmosu to niech kupi sobie droższy czytynik. Ja jestem zadowolona z lumosa, czyta sie normalnie i mi się nic nie zacina 😄 

Gość kindle rulez

prime hd też tak średnio... kindle ma zdecydowanie lepsze parametry. inkbooki są na androidzie. nic dziwnego ze się zacinają

Gość loool

nie zgadzam się, prime hd ma jeden z lepszych wyswietlaczy na rynku (jeżeli brac zakres cenowy pod uwagę), parametry ma lepsze niż nie jeden kindle w podobnej cenie. Ja ma od kilku miesięcy i ani razu się nie zaciął, bateria też długo trzyma

Gość Pati

Jest to kwestia indywidualna. Ja osobiście wolę czytać ebooków. Mam fajny czytnik Inkbook, która jest dobrych rozmiarów wszędzie go zabieram. Jednak czasami zdarza mi się też czytać papierowe ksiązki, zarówno książki jak i ebooki mają swój klimat

Gość radek

jesli chodzi o inkbooka to nic zlego nie moge powiedziec, moj chodzi bardzo sprawnie.

Gość Michał

Inkbook to naprawde dobry sprzęt, dobry w przechowywaniu, wygodny, nie zacina się, same plusy.

Gość Olga

Mam Inkbooka juz 2 miesiące, ciezko mi sie z nim rozstac, bardzo fajna sprawa, cos innego niz smarfon, oryginalny sposob na nudę 😉

Gość fortuna

mam model Lumos, długo szukałem dobrego czytnika, jest ten jest tym czego szukałem

Gość Ada

Lumos jest bardzo dobry, mozecie wierzec lub nie, ale warto sie przekonac, polecam

Gość Daria
Dnia 15.07.2019 o 10:41, Gość Olga napisał:

Mam Inkbooka juz 2 miesiące, ciezko mi sie z nim rozstac, bardzo fajna sprawa, cos innego niz smarfon, oryginalny sposob na nudę 😉

jaka jest mniej wiecej cena?  planuje kupic wnuczkowi na urodz iny