Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia999

Czy 9-latka może już jeździć konno?

Polecane posty

Gość Natalia999

Czy ktoś potrafi mi mądrze odpowiedzieć na to pytanie?
Córka jest ogromną miłośniczką zwierząt, ostatnio "zachorowała" na konie - rysuje je, każe mi kupować końskie kalendarze i ciągle mówi o jeździe konnej. Ja jednak mam obawy związane z zapisanien pociechy do stadniny - boję się,  że jest jeszcze za młoda i że to może być niebezpieczne.
W dwóch stadninanach usłyszałam, że już od 4 roku życia można wsiadać na konia, ale to raczej mało odpowiedzialna spraw i pewnie stadniny chcą po prostu zarobić na nowych klientach.
Może ktoś z Was ma jakieś mądre podpowiedzi?Zależy mi na faktycznych pasjonatach jazdy konnej.
Przy okazji zapytam się też o dobrą stadninę rekreacyjną w pobliżu Trójmiasta. Znacie taką?

Gość Marek50

Już 5-letnie dziecko może siedzieć w siodle i korzystać z krótkich jazd....ale chyba lepiej poczekać do 12 roku życia z prawdziwą nauką.

Mogę podpowiedzieć, żeby o wszystko wypytać się w stajni - jeśli nie będą potrafili mądrze i konkretnie odpowiedzieć, to oznacza to, że stajnia chce tylko zarobić na ludziach i nie ma pojęcia o bezpieczeństwie i profesjonalizmie...

Gość Dżokej3miasto

Jeśli pytając o rekreacyjną stajnie masz na myśli miejsce, gdzie jazdy mogą się uczyć także dzieciaki, to mogę Ci polecić OSK Lipce. Świetna kadra, fajna lokalizacja wśród zieleni i  przemyślany, profesjonalny tryb nauki...