Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was ma realne szanse na kupno/budowę domu

Polecane posty

Gość gość

Jak długo zajęło wam uzbieranie pieniędzy na dom? Jak uważacie, jakie trzeba mieć zarobki by się wybudować?

Czasami rzeczywistość jest naprawdę dobijająca, ale się z mężem nie poddajemy i marzymy uzbieraniu pieniędzy na działkę, a później o budowie domu na kredyt. Będzie ciężko, musimy dużo pracować, ale mam nadzieję, że się uda. Tak strasznie marzę o własnym ogrodzie, drzewkach owocowych, jedzeniu śniadania na tarasie itd. 

Gość gość

Nie wiem jak was, ale dobija mnie już mieszkanie w bloku. Całe życie te szare ściany, balkon na który sąsiedzi zrzucają mi pety i trawnik obsrany przez psy 😞 

Nie mówię tu też o budowie jakieś super willi. Chodzi mi raczej o mniejszy dom, max 120m2. Nawet 90m2 byłoby dla nas fajne, bo jest nas tylko trójka. Jeszcze na takiej fajnej działce np. 2000m2 jakieś 15-25km od miasta 🙂 Na samą działkę potrzebujemy już 100-200tysięcy, a pewnie za kilka lat ceny wzrosną. 

Gość ja kupuje mieszkanie

Nie dom. wyglada nato, ze do pazdziernika wszystko bedzie juz zalatwione I na 99% przed swietami Bzoego narodzenia juz bedziemy tam mieszkac. Mieszkanie duze, 76 m kw, 4-pokojowe (no jeden pokoik to tylko 2x3m ale zawsze, reszta wieksza) , 2 male lazienki obie z oknem,  spory balkon, spora kuchnia. okna duze I na  wschod I poludnie, tak jak lubimy.

mamy po 35 i 36 lat,  mamy kilkuletnie dziecko. 

Zarobki? no nie sa slabe ale szalu tez nie ma. Lacznie mamy netto na miesiac 9,300 -z czego moje to niecale 40%.

Mieszkamy w Bydgoszczy.  odklladalismy na wklad wlasny troche czasu, wiec wakacje byly tylko skromne ostatnie trzy lata, np Karkonosze (kocham), czy Praga na 4 dni I koniec, nic wielkiego typu Malta na tydzien. to musi poczekac. odlozylismy sporo ale oczywiscie kredyt wziac musielismy. mieszkanie dosc drogie.

powodzenia!!

Gość gosc K

My odkładaliśmy 6 lat. Z tego co odłożyliśmy udało nam się kupić działkę 1500m2 pod miastem (do Bydgoszczy jest 10km) i postawić dom w stanie surowym otwartym o metrażu 160m2 z garażem. Obecnie czekamy na decyzję odnośnie kredytu. Konto puste i zaczynamy od nowa odkładanie i tyranie po 15 godzin dziennie.

Gość Gość

Domu bym nie chciała, a na mieszkanie zbieraliśmy pieniądze 7 lat plus niewielki kredyt

Gość Gość...

Moim zdaniem dom pod miastem, budowa i w ogóle wymaga zarobków około 10 tyś miesięcznie, my odkladalismy 3 lata konkretnie, ale dziś widząc jak to wygląda ( kończymy budowe) kredyt itp... poczekala bym jeszcze następne 3 lata i odkładala