Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lola

Karmienie piersią pytanie

Polecane posty

Gość Lola

Dziewczyny mam pytanie :) być może dla części z Wqs głupie, ale dawno w mojej rodzinie nie było dziecka i nie pamietam jak to jest. Otóż jak to jest z karmieniem piersią jak przychodzą gości - najbliższa rodzina i przyjaciółki. Czy karmi się przy nich czy jednak idzie się do drugiego pokoju? 

Gość Gnida

To zalezy. Moja kuzynka nie miala oporow i przy stole gdzie siedzialo 15 osob wystawiala cyca i karmila dziecko. Moja siostra z drugiej strony wychodzila do drugiego pokoju. Osobiscie uwazam ze kobieta powinna wyjsc bo to intymna rzecz i powinna byc tam tylko matka z dzieckiem i z ojcem dziecka jesli chce tam byc. Ale jesli matce to nie przeszkadza i innym do okola to niech sobie wystawia cyca przed kim chce

Gość Klaudyna

Ja szłam do drugiego pokoju, jeśli któraś z nich chciała mi towarzyszyć żeby pogadać to szła ze mną, nie miałam z tym problemu. Natomiast jeśli miałoby mnie to krępować, to powiedziałabym, że wolę żeby została z resztą gości, a ja zaraz wrócę. Żadna filozofia.

Gość Klaudyna

Natomiast nie wyobrażam sobie karmić przy stole pełnym ludzi mając do dyspozycji pokój obok. 

Gość osoba

Ja nigdy nie karmiłam przy obcych ludziach , chociaż raz na ławce na dworzu się zdarzyło ( było lato a dZiecko ryczało z głodu wiec nie miałam wyjścia) ale tak to zawsze starałam się karmić w domu albo w miejscach takich  jak pokoik dla matki z dzieckiem, sama też nie mam nic przeciwko jak mamy karmią publicznie bo wiem że czasem po prostu nie ma innej opcji jak maluch głodny, a jak miałam gości w domu to tez raczej wychodziłam do innego pokoju no chyba ze to była moja mama czy siostra to nie było problemu:)

Gość ooooo

Zalezy, jesli jestes z nimi zzyta, karmisz przy nich, oczywiscie uwazam, ze nalezy sie w tym momencie troche pzrykryc, bo nie dla kazdego jest to fajny widok.  Casem szkoda czasu na znikanie w drugim  pokoju, zwlaszca  głupio zostawiac sama np 1 osobe,  lepiej byc z przyjaciólmi, jesli oczywiscie dzecko potrafi w takiej sytuacji ssac, a przyjaciele sa bliscy. Sama wyczujesz.

Ja karmilam w miejscach publicznych, w kawiarni, w muzeum, w samolocie, ale mialam taka ...enke i tak sie potrafilam przyslonic, np szalem,  ze w zasadzie nikt nie zauwazal czy karmie, czy przytulam dzicko.

Gość gosc

wg mnie najlepiej wyjsc do sypialni i spokojnie nakarmic dziecko. Ja nie lubilam jak ktos mi sie patrzyl w cycki, poza tym nie czulam sie komfortowo karmiac dziecko przy innych

Gość gosc

Wywalanie cycka przy kimkolwiek jest typowo madkowym faux pas. Oczywiście, jak rozmawiasz np. z przyjaciółką czy mamą i ich to nie krępuje to możesz nakarmić dziecko przy nich oczywiście zakrywając pierś jakąś pieluszką. Tak samo w restauracji czy jakimkolwiek innym miejscu publicznym (chociaż wygodniej jest po prostu wcześniej odciągnąć pokarm i podać go z butelki). Ale jeżeli jesteś wśród kilku osób którym twoja nieobecność przez 15 minut nie zrobi różnicy to powinnaś wyjść i nakarmić dziecko w innym pokoju. Tak samo jeżeli jesteś w miejscu gdzie są pokoje dla matek z dziećmi to powinnaś z nich skorzystać a nie karmić tam gdzie Ci odpowiada.

Gość gosc

Średnio widzę przyszłość twojego dziecka jeżeli sama nie potrafisz ocenić jak się zachować w danej sytuacji. Już nie wspominając o tym, że nie potrafisz nawet poprawnie zredagować pytania. Dziecko w podstawówce jest mądrzejsze od Ciebie, przyszła matko

Wszystko zależy od osoby. Moim zdaniem nie wypada karmić przy gościach zawsze lepiej wyjść do innego pomieszczenia. Wiadomo co innego na spacerze ale zawsze można znaleźć ustronne miejsce i zadbać o swoją prywatność a nie obnażać się publicznie..