Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama mia

Czy mogą odebrać mi dziecko

Polecane posty

Gość Mama mia

Mieszkam w Norwegii, wynajmujemy z mężem mieszkanie. W ktorys weekend ktoś zrobił imprezę w naszym budynku. Słyszałam muzykę i głośne rozmowy. Sąsiadka myślała, ze to my. Pech chciał ze przed 12 jeszcze nie spaliśmy. Przyszła policja i mówi ze było wezwanie pod ten adres, ja mówię ze u nas nie było żadnej muzyki, a sąsiadka wyszła do tej policji i zaczęła mówić Że to na bank u nas ze niby czemu dopiero teraz muzyka ucichła i dlaczego w takim razie nie śpimy. Faktycznie muzyka ucichła nagle. Do tego dziecko się rozbudziło i wrzeszczała w niebo głosy. Ale jakoś rozeszło się to po kościach. Za jakis czas ta sama franca naslala na nas opiekę ze dziecko płacze a my robimy imprezy i pijemy alkohol. Teraz muszę się godzić na chodzenie po domu obcych ludzi i zaglądanie nawet do lodówki. Boje się ze będę chcieli odebrać nam dziecko 

Gość Danka

Mam nadzieje ze to prowokacja ale jesli nie to bardzo ci wspolczuje. Duzo bylo slychac o podobnych przypadkach ja znam akurat przypadki z Niemiec gdzie jakis msciwy sasiad zglaszał polskich rodzicow o jakies pierdoły. No nie wygladalo to za kolorowo dlatego tobie zycze szczescia. Pozdrawiam.

Gość Gosc

Pakuj dziecko i wracaj do PL.

Gość Gość

Dalej istnieją barany, które wierzą, że tak to właśnie działa? 😂😂😂

Zanim rodzina dowie się, że jest obserwowana mija dużo czasu a sama rodzina dowiaduje się o tym gdy sprawa wygląda naprawdę źle. Nikt nie przychodzi zabrać rodzicom dziecko bez powodu. Mniej polskich mediów 😉

Gość Ujn

No w takiej sytuacji moga sie czepiać uwazaj jak male dziecko  ,ja mieszkam w Norwegii od 19-lat mam  dwoje dzieci sąsiadkę pracującą w barneverne i duzo opowiadala wśród moich znajomych byly przypadki i ze zapraszali i pouczali , dzieci nigdy nie zabierali ale obserwuja potem w szkole w przedszkolu .Najgorsze są pomówienia zwykle wymysly dają tylko pretekst dla nich , tak to dziala .

Gość Mama mia

No właśnie my dostaliśmy tylko upomnienie ale byłam w ciężkim szoku bo sama sie wkurzalam ze ktoś nad nami  o tej godzinie jeszcze tak głośno się zachowuje a tu nagle policja do nas dzwoni. A na złość wtedy muzyka ustala. Co najmniej jak gdybyśmy my to byli. Oczywiście zaglądając do lodówki leżało tam kilka piw męża ale on pije piwo od wielkich dzwonów i leżało tam już chyba dwa tygodnie. Teraz serio się boje. A do tego nie znam za bardzo języka (tak zjedziecie mnie zaraz) głównie porozumiewam się po angielsku i boje się ze się nie wybornie. Mąż rozmawia po norwesku dużo lepiej ale tez ma nieraz problemy.