Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Całe Te

Wojciech Major Suchodolski w Kosmosie

Polecane posty

Gość Całe Te

Wojciech Major Suchodolski w kosmosie  w poszukiwaniu nowego lokum z dala  od Kononowicza w filmie Uniwersum 19

Jak twierdzi Major  "mogę mieszkać wszędzie a co to mało domów jest".  Zapraszamy do kin.

Gość czarne majty

spaniała ścieżka dzwiękowa 

Gość gość

Ooooo super  <3

Gość Fan tigera i kobry

Dobre !!  :)

Gość Eustachy motyka

Na filmiku widać lata po kosmosie a kiedy cały film będzie na youtube? XD

Gość Gość

Wszystkie filmy są inscenizowane. Przedstawiane sceny są wymysłem autorów. Wszelkie akcje są odgrywane według wcześniej przygotowanego scenariusza. Jest to fikcja.

Gość jsjs

całe te ale o co chodzi całe te

Gość Genek

Na filmiku widać lata po kosmosie a kiedy cały film będzie na youtube?

Gość Gość

Ta gnida ta Major niech spada ze szkolna 17.

Gość menel

zapowiada się świetny film :)))

Gość wojciech major suchodolski

wojciech major suchodolski wikipedia

Gość Gienia

Ja czekam z niecierpliwością na ten film o Wojtku Suchodolskim aka sraka Major :)

Gość Jarek Andrzejewski

Wojciech Major Suchodolski w Kosmosie... ufff czyli kłamca, manipulator, ćpun opuścił już belweder na szkolna 17 ? Całe szczęście teraz Kononowicz niech przyjmie do siebie uczciwego Jana Łosia Rodo.

Gość Jan Łoś

Niestety pan konon wyrzucił mnie z domu szkolna 17 i nero :(

Gość Major Wojciech Suchodolski

Wojciech Paweł "Major" Suchodolski, znany także jako Suchy, Generał, Nitrodolski, Mołaj[1], Struś, Pasożyt, Jajor, ...ajor, Laluś (ur. 27 sierpnia 1974 w Białymstoku) - współlokator Krzysztofa Kononowicza, wideobloger, wiceprzewodniczący Biura Interwencji Obywatelskich, drugi główny bohater Uniwersum Szkolnej 17. Samozwańczy weteran wojny w Bombasie, ponadto twórca i promotor analfabetycznego języka polskiego - bombaszczyzny. Koneser rozpuszczalnika NITRO, olkoholu, zupy poruwkowej, bigosu z mandarynek i kababa na smalcu.

Majora ce...e narkomaństwo, olkoholizm i darmozjadztwo na a także pasożytnictwo i agresywność. Pracował jako tokarz, kucharz w więzieniu i ociepleniowiec. Jest alfabetą, potrafi się podpisać, napisać trudne do rozszyfrowania ciągli znaków w języku bombaskim, i czytać proste wyrazy, ale tylko wyraźnie napisane.

YouTuber, patostreamer, influencer i artysta performatywny. Główną formą przekazu Majora są kilkugodzinne lajty i krótkie maksymalnie 15 minutowe formy przedstawiające Lalusia spożywającego posiłek. Ukazane w nich intelektualne zero bohatera oraz codzienne przytłaczające życie, balansujące na krawędzi absurdu przyciąga widza do ekranu i sprawia, że chce więcej. Filmy majora Suchodolski mogą być wpisane w nurt dogmy95, duńskiej awangardy filmowej.

Gość Suchodolski Biografia

Wojtek to przybłęda, który jak sam przyznał "może i na podwórku mieszkać". W domu rodzinnym panowała nieciekawa atmosfera, wszelkie przysyłane przez matkę dolary i paczki ojciec przeznaczał na alkohol i sporo młodszą od siebie konkubinę i jej dwie córki. Od najmłodszych lat sprawiał problemy wychowawcze. Jego mama od 1987 mieszkała w Nowym Jorku, po powrocie skąd zmarła w 1990 roku. Szkołę podstawową ukończył w Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym w Kamienicy Elbląskiej[2]. Rodzina Suchodolskich miała trzypokojowe mieszkanie własnościowe na ulicy Świętojańskiej 13 w Białymstoku. Ma brata Mariusza, który prowadzi w Anglii firmę budowlaną, jednak od 10 lat nie ma z nim kontaktu. W wieku 19 lat chodził z rok młodszą od siebie Asią, planowali nawet wspólną przyszłość. Mieszkał na Bema, zajmował się kradzieżami i drobną przestępczością. Trzykrotnie siedział w więzieniu. W 1994 roku Major w stanie ciężkim trafił do szpitala z pękniętym wrzodem jelita grubego, gdzie został cudem odratowany.

Jest wyznania katolickiego. Jego ulubionym piwem jest Żubr ("jedno piwko dziennie mogę wypić", "ja ogółem nie jestem olkoholikiem"). Z wykształcenia jest tokarzem. Ma również doświadczenie w ocieplaniu budynków. Pracował na kuchni w ZK Tarnów, co jednoznacznie zadaje kłam rozpuszczanej przez wrogów propagandzie, iż Major był w więzieniu tzw. cwelem (zatrudnienie cwela w kuchni więziennej spowodowałoby bunt więźniów gdyż w subkulturze więziennej spożycie jedzenia przygotowanego przez cwela skutkuje nabyciem takiego statusu przez spożywającego posiłek). Stąd częste powoływanie się Wojtka na fakt pracy w kuchni więziennej w odpowiedzi na zarzuty bycia cwelem. Do tego znany jest z wieloletnich wizyt w zakładach karnych, gdzie łącznie przybywał 10 lat.

Z Krzysztofem Kononowiczem poznał się na wigilii w Parafii św. Andrzeja Boboli, gdzie proboszcz rozdawał paczki dla potrzebujących. Do klasyki przeszło już pytanie jednego znajomego do przewodniczącego komitetu pana Krzysztofa "czy chcesz mieć przyjaciela?". Chodziło oczywiście o pana Wojciecha, który prowadził życie wolnego strzelca.

Bardzo prawdopodobny debiut Majora w Uniwersum przed kamerą znajduje się na tym filmie, w którym otwarcie krytykuje dawne działania Wojciecha Jaruzelskiego. W 2015 pierwszy reżyser kanału przyniósł mundur wz. 69 kapitana Wojskowych Sił Powietrznych ZSRR, tak w ten sposób Wojtek ze zwykłego chłopaka stał się Majorem (został zdegradowany do podporucznika dwugwiazdkowego).

Często narzeka na opiekę socjalną, jakoby ta dawała mu za mało, twierdząc ze za takie zasługi dla państwa polskiego należy mu się o wiele więcej. Wojtek do tego nie pracuje, często ląduje na izbach wytrzeźwień ("ógołem nie jestem olkoholikiem"). Twierdzi, że w swojej karierze na samej Ukrainie rozbroił osobiście 12 bomb atomowych (tiaaa); posiada uprawnienia do prowadzenia wózka widłowego. Odznaczony Krzyżem Walecznych. Od zbytniej konsumpcji różnych rozpuszczalników i olkoholi jest prawdopodobnie "alfabetą" - zarzeka się jednak że nie jest olkoholikiem. Ma tak przeżarte kubki smakowe że potrafi wyzerować ćwiartkę wódki Soplicy w kilka sekund. Właściciel niesamowicie agresywnego Żądła i niewyczerpalnego źródła libido - nie uznaje używania prezerwatyw. Prawdopodobnie posiada nieślubnego syna. Zdarza mu się posiadać problemy gastryczne po wypiciu kwaśnego mleka albo zjedzeniu twarożku. Przyjaciel Nerka. Jego drugie imię to Paweł. [3] Przybrane zostało po polskim papieżu, co zamyka dyskusje odnośnie ewentualnej bezbożności Majora.

Gość Najpopularniejsze cytaty

Najpopularniejsze cytaty postaci (podkreślono najczęściej używane)

"No dzień dobry..." - początek każdego niemal filmu 

''Ja nie jestem żaden zboczeniec" - odpowiedź na prośbę o ujawnienie swojego HETEROseksualizmu 

"A co ty ... srasz w majtki ..., ile razy się zesrałeś, to nie prawda?" - Major opowiada, jak Krzysztof Kononowicz zesrał się i "jebało" od podwórka aż do domu. Powiedzenie to pojawiło się w Aferze stolcowej. 

"...ę Putina tego s...ysyna!" - Wojtek o prezydencie Federacji Rosyjskiej

"Precz, z tym Putinem" - kolejna wypowiedź o Putinie

"Co on w Bałtyk rakiety wysyła?" - jw.

"Jakie on ku*** bogactwo ma?" - jw.

"Jego powinni sprzątnąć ogółem" - jw.

"A czemu samolot nie chcesz ... oddać pedale" - jw.

"ŻUBRY?! O CHOLLLERAAA! 

"Ja mu mówię: Co ty ...isz? To musi być inaczej" - Major opowiada, jak rozmawiał z żubrem o płaskiej ziemi 

"oni zaczęli się myśleć" - o wspomnianym żubrze i sarnie

"Jesteś... ...EM i już"

Major - człowiek z kaszanki

"Ja ogółem pomagałem" 

"Chcem jeszcze powiedzieć o Krzysztofiu Konono... wiczu" 

"Kononuje, że Kononowicz Krzysz... Kajetan - Poznański, co niepotrzebnie zabił tą nauczycielkę" 

"Powinien sprzątnąć, zrobić porządek z jakimś obekiem. To państwo polskie na pewno by mu podziękowało"

"Ogółem precz z nim" 

"W tamtych latach jak wyszedłem z więzienia, tu przepraszam jak tak powiem to jak przy...iłem z liścia to z wersalki wszyscy spadali. Taki ogółem byłem. A teraz jestem normalnym człowiekiem i ludzie mnie ogółem chwalą." 

"Kononowicz? On chciał być prezydentem? Jak ty całego Białegostoku nie umiesz ... przejść."Ty tylko siedzisz i ogółem żresz. Tak to Kononowicz wszystko zjada!" - do Przewodniczącego  

"Tak, ty Szrek jesteś, bo za dużo ogółem jesz." - do Kononowicza

"Ja pod...ę samolot"

"Co JA PIJĘ PIWO? ...icie głupoty" - Major o swoim "olkoholiźmie" 

"O jaka pogoda, wichura, będzie zalewało, ciekawe kogo, bo mnie na pewno nie". 

"Zamknij tą dupę ..." - do Konona

"Twój Kanał powinien być skasowany dawno za takie ...… co ty wyrabiasz" - do Żarłaka

"On nie jest koniem, on jest zwierzyną." - o Nerze

"Ci jebnę ... z bani" - do Kononowicza

"Przepraszam że tak powiedziałem"

"Ty nigdy kobiety nie miałeś" - do Kononowicza

"I keczup i całe te"

"Pewnych rzeczy się nie zdradza,Polski się nie zdradza, zdradza tylko obcych żeby ich ogółem potem sprzątnąć"

"Major to jest major,to jest dopiero major" - Major o samym sobie

"Ruszać skórą, bawić się cipką!" - Major o tym jak można się kochać.

"OD... SIĘ ODE MNIE, PSIE ...Y" - Oburzony Major do niejakiego wu wu

"Narkomanię??? Jak ja trzeźwy jestem! O, wczoraj piwo wypiłem!" - Wojtek skutecznie unika tematu Nitro

"...... pachnie dupą... a jaką dupą??? To ja nie wiem!" - Major po wąchaniu reklamówki

"MUSZĘ MIEĆ LEPSZĄ WIADOMOŚĆ!" - Wojtek przed ponownym wąchaniem reklamówki

"A co ty nagadałeś na mnie, że w majtki nasrałem ...!?" - Do Kononowicza w aferze stolcowej

"ALE MI SIĘ CHCE JĄ POZNAĆ!" - Wojtek do Karolinki podczas testów Bożych.

"Żołnierki z Bombasu mi się śnią" - Cel miłosny Wojtka

"Ja tylko raz, musiałem zjeść twarożek albo kwaśne mleko!" - Wojtek się tłumaczy czemu się zesrał w fontannie

"BĘDZIESZ ROZ...Y!" - Standardowy tekst Wojtka jak ktoś go zdenerwuje

"Jak mi się śniło, to mi siurek się podnosił… to nie wstyd jest!" - O żołnierkach z Bombasu

"ON CHCE MNIE DO CHOROSZCZY WYSŁAĆ!" - Wojciech zagrożony eksmisją do Choroszczy za wąchanie

"Będę masował, będę masował ją - całą. Ona powiedziała pierwszy raz w kandonie, a ja nie będę w kandonie. Balo… balony to latają na niebie" - Wojtek gdy się chwalił swoją dziewczyną z telefonu na libacji

"Ta ogółem dzielnica jest bardzo niebezpieczna. Są mety, jest alkohol… są prostytutki które dupy dają, może mają syfa, uważajcie na siebie." - Wojtek podczas przejazdu Asterką po dzielnicach rozpusty

"Kopernik?! Kopernik to jest słaby ...!" - O obrotach sfer niebieskich

"To za Polskę, wypiję za Polskę! A nie za komunę, ...ę tą komunę! Komuna ... chciała nas zniszczyć, niech się niszczy sama… ...ona… zdrowie!" - Wojtek podczas słynnej libacji alkoholowej

"Ty ... buta nie potrafisz umyć nawet!" - Major o Krzysztofie podczas jego depresji po kacu, z filmu "nie lubie tej ziemi"

"Przygotowałem obiad i obiad będę jadł"

"W moim życiu olkoholu nie ma ugułem!"

"JA NIE BĘDĘ TWOIM... TWOJĄ SŁUG... ŻĄCĄ!"

"Ja dopiero niedawno wstałem, zjadłem" - odpowiedź policjantowi

"O ... TWOJE PIENIĄDZE, CHCESZ ZOBACZYĆ JAK TELEFON BĘDZIE ROZPIEDOLONY?!"

"Na pewno czegoś takiego nie było.."

"chciałem podziękować ogółem ludziom - 20 tysięcy SYPUKCJI mam"

"no narazie ... ŁOCHUDRO ...y"

"Ty łamiesz prawa człowieka!... człowieku!" - major podczas zwracania uwagi krzysiowi

Gość Tiger bonzo

ooo chollerrraaaa  benc

Gość czarne majty

hahah leże te cytaty suchodolskiego śmiechu warte :D

Gość heheheheheheh

spaniały film

Gość Mexicano TV

Major Suchodolski nie żyje

Gość nitro

zaćpał się w lesie ?

Gość Giściówa

Jaki film, bo ja tu nic nie widzę. A jestem cuekawy.

Gość mi3k

chyba to co podał Całe Te w pierwszym poście

Gość Giściówa

Muzyka elektroniczna. Ja tam Majora nie widzę.

Niektórzy na tym forum to mają nieźle nasrane w bani.

Gość Konon

Major doznał kolejnego odlotu...

Gość ocgolera

dalej wdycha ten rozpuszczalnik i butapren??

Gość Gość

Tak dalej ćpa

Gość całe te

jakie całe te

Gość major

mexicano tv jarek zgasił papierosa na czole