Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartek kut

WYPIŁEM JEDEN KIELISZEK WINA I JUŻ MAM ŚMIGE HEHE

Polecane posty

Gość Bartek kut

ale ot ponad roku w ogóle nie piłem alkoholu, kupiłem sobie dziś greckie winko półsłodkie z cerfura i tak bede se cedzić po prostu dla smaku po pare łyków dziennie do obiadku

Gość gosc
4 minuty temu, man on the mоon napisał:

PÓJDZIESZ DO PIEKŁA MENELU 

NIECH SIE SZWAGIER DOWIE ŻE JEGO PIENIĄDZE WYDAJESZ NA ALKO  TO CIE WYJEEBIE Z DOMU

własne mam, ostatnio robiłem tydzień na budowie i wpadło 450zł jeee a szykuje się kolejna fucha :)

Gość gosc
7 minut temu, man on the mоon napisał:

HAHA TY I BUDOWA DOBRE PO GODZINIE BYŚ UMARŁ CHYBA TAM TY MASZ POJĘCIE JAKA TO CIĘŻKA PRACA?  POZATYM NIE MASZ POJĘCIA O BUDOWLANCE NO CHYBA ŻE TAM CIECIOWAŁEŚ TYLKO

nie przemuś, robiłem wylewke betonową pod duży drewniany garaż/budynek gospodarczy, wykopać, wrzucić gruz, rozgarnąć, zrobić szalunek, a potem wozić taczkami suchy beton 3,5 kubika,  około 7 ton betonu , udeptywać, potem ostatnia warstwa równana, zatarta, no i podlewanie tego wodą codziennie by mocno związało, jeszcze musze jutro zdjąć szalunek i podsypać ziemią równo na około

zresztą co ja ci sie bede tłumaczyć, dla mnie ważne że Bóg widzi że się staram i ważne że on wie co ja robie i On we mnie wierzy, a ty nie musisz, możesz mnie wyzywać, gnoić, ośmieszać, mnie to nie obchodzi Przemek, bo prawda jest taka że mi Pan Bóg prędzej czy później pomoże powstać z kolan i ruszyć w to życie i pozwoli mi na ukochaną kobietę, a ty wtedy albo przejrzysz na oczy i również pójdziesz za Jezusem albo po prostu rozwalą cię frustracje, że mi się udało a Tobie nie. Codziennie jednak modlę się o Ciebie i wierze, że się ogarniesz, że razem wyjdziemy na prostą, pomyśl wreszcie nad tym wszystkim, nad sobą, nad swoim zachowaniem i nad swoim życiem i nad tym czy cokolwiek daje ci ten ciągły hejt? bo nie sądze, to tylko potęguje twoje frustracje i lęki, nic dobrego z tego nie ma

Gość gosc

zawsze pamiętam o Tobie w modlitwie Przemek...

https://zapodaj.net/3912b7c38570a.png.html

Gość gosc

@man on the mоon

Chrystus przepowiedział zgorszenia, które muszą przyjść. Królestwo Niebieskie nie jest dane każdemu, dlatego też trzeba przyjąć to i zaakceptować, że wśród nas żyją osoby, które nigdy nie przyjmą Boga. Mimo to idąc drogą wiary i nauki musimy także takie osoby miłować i przede wszystkim nie osądzać, bo nigdy nie wiemy jaki plan ma Bóg do osoby. I nie nawracajcie nikogo na siłę, bo to jest rzucanie pereł przed wieprze. Chrystus nikogo nie nawracał na siłę, ale przykazał aby tam gdzie nie będą chcieli was słuchać odwrócić się i strzepnąć proch z butów na świadectwo dla nich.

nawrócenie Przemek trzeba przyjąć samemu, ja już od 2 lat Cię namawiam, motywuje, doradzam, próbuje Ci pomóc, a ty wciąż jesteś na NIE i jedyne czym mi się odpłacasz to hejt

to tak jak z alkoholikiem czy narkomanem, leczenie na siłe nic nie da bo oni wrócą do nałogu, prawdziwe skuteczne leczenie jest wtedy gdy taka osoba sama chce się leczyć, gdy jest to jej dobrowolny wybór. Podobnie z nawróceniem, na siłe nic się nie osiągnie, ty Przemek sam musisz do tego dojrzeć by się zmienić, czego z całego serca Ci życzę.