Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werka

zdrowie

Polecane posty

Gość werka

Czy obowiązkiem pracodawcy jest zapewnienie prywatnej opieki medycznej? Czy to tylko zależy od chęci, bo szczerze mam dylemat i chcę byście mi pomogli

Gość 111

Jesli nie wymaga to nie. zależy od chęci,ale nie jest wymagane do pracy zatrudnia sie raczej zdrowe osoby a od tego jest szpital i lekarz 

Gość 111

chyba ze masz osoby niepelnosprawne to tak 

Gość 111

albo sam jestes niepelnosprawny i potrzebujesz opieki

Gość 111

Żeby ci du..pe podcierali albo wymienali pampersy 

Gość gość
24 minuty temu, Gość werka napisał:

Czy obowiązkiem pracodawcy jest zapewnienie prywatnej opieki medycznej? Czy to tylko zależy od chęci, bo szczerze mam dylemat i chcę byście mi pomogli 

Nie. Niektóre firmy (zwłaszcza te większe i w dużych miastach) oferują pakiety medyczne dla pracowników ale nie jest to ich obowiązek.

Gość Cb56

Oczywiście, że nie jest to obowiązkiem! Pracodawca musi dbać o BHP i opłacać składki ZUS, a to, czy wykupi prywatny abonament, zależy wyłącznie od jego dobrej woli. 

Gość agnieszka

Właśnie dlatego dobrze jeśli znajdziemy taką pracę gdzie pracodawca zapewni nam pakiety w prywatnej placówce. Nawet sobie nie zdajecie sprawy jakie to jest ułatwienie w wielu przypadkach. U mnie na szczęście mamy pakiety w medicover i serio w końcu skończyły się kolejki u lekarzy i pobieranie jakiś dziwnych numerków z rana.

Gość agatka

Mam nadzieję, że mój szef przeczyta wasze komentarze i ogólnie zrobi jakieś rozeznanie na rynku i może i u nas by takie pakiety wykupił. Bo szczerze to na ten nfz to ja już siły nie mam,....

Gość xxx

taki pakiet to się przydaje, tym bardziej że na fundusz to wiadomo jak często jest

Gość maris

Niby tak. Z podobnego założenia wychodziłam wykupując sobie pakiet w OCM, ale nie o takim poziomie usług myślałam. Pieniądze wydane, a nawet dodzwonić się nie można 😞