Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciek

obuwie / dzieci / pytanko do mam

Polecane posty

Gość Maciek

Jadę z dziećmi nad może północne do francji na kilka dni. Niestety będzie 100% bardzo mokro i nie ma mocnych, trzeba będzie skorzystać z gumowców. Pytanko jest proste, jak długo mogą dziciaki chodzić w gumowcach, są jakieś przeciwskazania, albo dobre alternatywy? Narazie zanosi się na to, że rano będziemy w gumowcach startować, ja potem będę mógł sobie zrobić przerwę, ale dzieciaki będą cały dzień na wybrzerzu aż do późnego popołudnia (tylko z króciutką przerwa na obiad).

Jak jeszcze dzickiem byłem, to nigdy nie miałem z tym problemu, ale pamiętam że mama mnie zawsze ostrzegała żeby nie za długo nosić kalosze. Mamusie, macie jakieś doświadczenia i porady co do tego tematu? 

Gość Też mama

Witaj, teraz są inne kalosze jak kiedyś. Mama ma rację, za długo w takiej gumie, to nogi się zaparzą. Kup dzieciom jakie są lepsze na allegro widziałam, z firmy crocs albo innej dobrej, z cieniutką wkładką bawełnianą, niech będą dobrej jakości po prostu. 

Gość fyfyfyfyf

Ja mieszkam w UK i tutaj kazde dziecko codziennie ma kalosze w okresie jesienno-zimowo-wiosennym (w przedszkolu i szkole u moich dzieci tez trzeba miec pare na spacery) i jeszcze nigdy nie slyszalam zeby komukolwiec cos sie stalo 🙂 

Gość Maciek

Muszą być wysokie no i dobrze siedzieć na stopie. Crocs są trochę kruciutkie. W sumie dobre kalosze już kupiliśmy, takiej firmy aigle, ale pomimo tego...

Moja żona też mówi, żeby przypilnował żeby nie za długo, ale ja już się dowiedziałem, że "ekspedycja" bedzie co najmniej 6h może nawet dobre 10h trwała i prawdopodobnie będą kalosze nonstop potrzebne.

Organizatorzy radzą kalosze możliwie wysokie (najlepiej prawie do kolan), właśnie z cieniutkim, szybko schnącym materiałem w srodku a nawet zabrać kalosze rezerwowe, bo tak może być mokro!!! (Przypływ)

Gość Maciek
10 minut temu, Gość fyfyfyfyf napisał:

Ja mieszkam w UK i tutaj kazde dziecko codziennie ma kalosze w okresie jesienno-zimowo-wiosennym (w przedszkolu i szkole u moich dzieci tez trzeba miec pare na spacery) i jeszcze nigdy nie slyszalam zeby komukolwiec cos sie stalo 🙂 

Ile godzin moga dzieciaki tak bez przerwy chodzic? Mysle ze moze w przedszkolu i w szkole przebieraja obuwie, czy nie?

Gość Adzia

Ja moim dzieciakom w ogule nie ubieram gumowców, Ochydne to obuwie!! Głupie takie wakacja nad morzem.

Gość Gość

Jak przez  kilka dni pobiegaja w kaloszach,  to nic im się nie stanie.  Nie wykoslawia stop przez ten czas.Bardziej pilnowalabym, żeby.mialy dobrej jakości bawełniane skarpetki, zmieniane często na suche, bo oprócz wody jeszcze stopa się poci. Zeby zaden grzyb sie nie pojawil.i otarcia. 

Gość Mama

Kup im takie butę Górę-Tex. Są przewiewne, tak że noga oddycha.

Gość Basia

Najważniejsze jest żeby noga była sucha. Jak się spoci to nie klęska. Kupcie porządne wysokie, i najlepiej jeszcze z takim sznurkiem do zawiązywania, żeby pryskająca woda nie wlatywała do kaloszy.

Gość Ala

Jaki rozmiar obuwia potrzebuja wasze dzieci?

Gość Maciek

35 , 36 , 41

Gość Wojtek

Nic się nie przejmuj, są ludzie którzy też cały dzień kalosze w pracy noszą i nie umierają. 🙂