Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katecheta

Katecheza wielkopostna - zacznijmy tworzyć religijne filmiki

Polecane posty

Gość katecheta

Kościół katolicki opiera sie na samym Bogu i modlitwie. Czas najwyższy by to zmienić!!! Ludziom się przez to wydaje ze chrześcijaństwo to tylko wyłącznie Bóg i modlitwa, ale do tego doliczają się aniołowie, swięci ludzie, dusze czyśćcowe czyli kontakt z duchami oraz takżę przestępcy którzy pokazują nam życie łązarza. Wieć skoro tak to dlaczego nikt nie stworzy np: religijnych filmików czyli np przygotować indycze, kacze lub gęsie pióra, zrobić z tych piór skrzydła i zrobic masę stroi aniołów i dzieci przebierały by sie za aniołki i mówiły by że kochają morderców. Ja ostatnio stworzyłem alternatywę dla modlitw i wymysliłem afirmacje anielskie i są one na http://ulub.pl/ Kiedys było pytanie czym sie różnia modlitwy od afirmacji:
- Modlitwą zwacamy się przeważnie do Boga, a afirmacje są wyłącznie o aniołąch
- modlitwę domawiamy - afirmacje słuchamy i słuchać mozemy je nawet z telefonu
- do modlitwy klękamy lub czasami stoimy - afirmacje sie słucha na leżąco lub można słuchać i spacerować.
- Modlitwy to oddawanie czci Bogu lub czasami Matce Bożej, afirmacje to oddawanie czci wobec aniołów oraz zapamietywanie przez naszą podświadomość treści o aniołąch.
Niedługo zostaną wprowadzone kolejne rzeczy np: filmiki religijne gdzie oglądanie filmików religijnych będzie mogło przynieść wiele łąsk!!! dzieci będą sie przebierać za anioły i będą mówić że kochają morderców, gwałcicieli itp.
Czas najwyższy pokazać ze kosciół to nie sam Bóg i nie sama modlitwa ale możemy uczynić więcej dobra. Filmiki katolickie będziecie oglądać w smartfonach lub w mp4 i przez specjalne okulary do smartfona ale papierowe okulary do smartfona kosztuja tylko 17zł. https://allegro.pl/oferta/google-cardboard-okulary-vr-3d-gogle-opaska-7702731654